Bodrum Gündem

BODTO Bayrağı Antarktika’da

BODTO Bayrağı Antarktika’da
05.03.2014
0
A+
A-

BODTO Meclis Başkan Yardımcısı İşadamı Fuat Yıldırım, yelkenli tekneyle 2011 yılında Atlantik Okyanusu geçme macerasının ardından bu kez Antarktika’ya gitti. BODTO Bayrağını Antarktika’ya diken Yıldırım volkanik bir taşı da BODTO Başkanı Mahmut Kocadon’a hediye etti.

cheap Proscar Bodrum Gündem/4 Mart 2014

İnternet üzerinden tanıştığı yabancı arkadaşlarıyla Arjantin’in Ushuaia şehrinden hareketle Antartika’ya ulaşan Yıldırım,  meclis bodto antarktika (1)başkan yardımcısı olduğu Bodrum Ticaret Odası Bayrağı’nı Antarktika’ya dikti. Antartika’da BODTO bayrağı açarak çektirdiği çerçeveletilmiş fotoğrafı ve getirdiği volkanik taşı oda başkanı Mahmut Kocadon’a hediye eden Yıldırım, bir hayalini daha gerçekleştirdiği için mutlu olduğunu söyledi.

TOBB’da Bu Kadar Uzağa Giden Yok… cheapest Asacol

Meclis Başkan Yardımcısı Fuat Yıldırım’ın maceralarının çok daha fazla olduğuna dikkat çeken BODTO Başkanı Mahmut Kocadon “2011’in Aralık Ayında yelkenli tekneyle Atlantik’i geçmişti. Şimdide dünyanın en uzak noktalarından birine gitti. İşin ilginç tarafı BODTO Bayrağını Antarktika’da açtı.  Herhalde odalar birliği camiasında bu kadar uzağa giden bayrak yoktur. Maceralı ve cesur yolcuğundan dolayı kendisini tebrik ediyorum” dedi.

İnternet Üzerinden Takım Kurdu…

1993’de Bodrum’a yerleşerek turizm sektöründe iş hayatına atılan 43 yaşındaki Fuat Yıldırım, yelken sporuna merak salarak 2005 yılından bu yana yarışlara katıldığını ve denizle iç içe hayatına devam ettiğini belirtti. Yolculuğuyla ilgili bilgi veren Fuat Yıldırım “2009 yılı Şubat Ayı’nda Arjantin’in güneyine, Tierra Del Fuego ve Ushuaia’ya bir seyahat yaptım. Ushuaia Limanı’nda tekneleri seyrederek dolaşırken, buradan, yelkenli bir tekneyle çıkıp Cape Horn’u geçmeyi, Drake Pasajı’nda yüksek denizlerde yelken yapmayı ve Antarktika’ya gitmeyi hayal etmiştim. İş hayatında bazen yoğun programlar oluyor ve bazen araya mesafe koymak lazım. Para kazanıp, kaybediyoruz. Ama sağlık elverdikçe böyle değişik maceralar yaşam şevkine bir şeyler katıyor. Özgüvenin artıyor. Antarktika’ya gitmek hayallerimden biriydi ama ertelemek zorunda kalmıştım. Bir gün ofiste otururken neden bu sene olmasın dedim. Hemen internette araştırma yapıp Ushuaia’ dan çıkabilecek her türlü yelkenli tekneye  mail atmaya başladım. 3 gün sonra Avustralyalı birinden gelen cevapla yolculuk hazırlıklarına başladım ve sonunda kendimi Antarktika’da buldum” dedi.

buy cheap Viagra “Belgeselin İçinde Olmak Gibi”

Bir ay süren Antarktika macerasında Arjantin’den 18 metrelik Icebird adlı tekneyle 7 Avustralya ve bir Amerikalı olmak üzere 9 kişi yola çıktıklarını anlatan Yıldırım şunları söyledi: “Çok güzel hatıralarım oldu. Korku ve heyecan yaşıyorsun.  Çok güzel bir görselle karlılaşıyorsunuz.  Bir ay boyunca güneşi iki kez gördüm diyebilirim.  Deniz kıyısı boyunca balinalar, penguenler, fırtına kuşları ve foklardan oluşan bir hayat var. Kıyıdan iç bölgelere geçtikçe hayat yok. Beyaz ve siyahın bütün tonların sahibiz. Yaban hayatı belgeselinin içinde olmak gibi bir şey.  O resmin içinde olmak çok farklı bir duyduydu. 600 milli bir rota var. Denizden direk gittiğimiz rota.  Dünyanın en zor denizlerini, yüksek dalgaların olduğu yerlerden geçtik.  Yanımda tanımadığım insanlar vardı. Bilmediğin insanlarla dar bir ortanda yaşamak kolay değil. Fakat insanların uyuşması da bu şekilde oluyor. İş hayatında da böyle oluyor. Farklı sektörler bir araya gelebiliyor” diye konuştu. BODTO adına Yıldırım’a teşekkür plaketi veren Meclis Başkanı İlhan Ersan’da tebrik ederek iş ve sosyal alandaki başarılarının devamını diledi.

ETİKETLER:
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.