Bodrum Gündem

Turizmde iş, artık bize düşüyor! VİDEO HABER

Turizmde iş, artık bize düşüyor! VİDEO HABER
05.03.2014
0
A+
A-

Başkan Mehmet Kocadon BOYD toplantısında yaptığı konuşmada; “Önce hükümetlerin turizm politikasına iyi bakması lazım… Seçtiğin, atadığın turizm bakanı, Bodrum gibi Türkiye’nin marka şehri olmuş, iki milyar dolar gelir sağlayan Bodrum’a gelme tenezzülü göstermiyorsa, artık iş bizlere düşmüştür.” dedi.

Bodrum Gündem/5 Mart 2014
Bodrum Belediye Başkanı ve CHP Bodrum Belediye Başkan Adayı Mehmet Kocadon, Bodrum Profesyonel Otel Yöneticileri kocadon boyd (4) cheap Levitra Derneği(BOYD) toplantısına katıldı. Grand Yazıcı Boutique Otel’de yapılan toplantıda açılış konuşmasını yapan BOYD Başkanı Serdar Karcılıoğlu, “Bu seçimler çok enteresan. Bodrum ilk defa böyle bir seçim yaşıyor. Bugüne kadar ilçe ve belde belediye başkanlıkları seçimi vardı ama şimdi koskoca bir yarımadaya yönelik başkanlık seçimiyle karşı karşıyayız. İnşallah layık olduğunuz yere geleceksiniz. Bu konuda bir şüphemiz yok.” dedi.

“Turizm Bakanı Bodrum’a Gelme Tenezzülü Göstermiyorsa, İş Bizlere Düşmüştür”
Karcılıoğlu’nun ardından söz alan Başkan Mehmet Kocadon, “Bu turizm dediğimiz pastadan biz ne kadar büyük dilim kestirebilirsek kendimize, siz profesyoneller de o kadar faydalanırsınız. Çünkü siz profesyonelsiniz, bu sizin işiniz.” diyerek başladığı konuşmasında şunları söyledi; “Bugün Bodrum’da bir otelde müdürlük yaparsınız, yarın Rize’de… Yani sizin için turizm her yerde olması gereken bir olgu. Onun için birlik beraberlik içinde, bu pastadan önce yurdumuza ne alırız, ona bakmak lazım. Bunun aynı zamanda bir devlet politikası, hükümetlerin politikası olması lazım… Bugün bacasız sanayi olarak gözüken turizmde bakın, ülkeler birbirleriyle arkadaşlar. Gidin fuarlara bakın… Dünyada en fazla turist çeken ülke Amerika ve fuarlarda en büyük standı da Amerikalılar açıyor. Niye? Demek ki bir ihtiyaç bu… Önce hükümetlerin turizm politikasına iyi bakması lazım… Eğer seçtiğin, atadığın turizm bakanı, Bodrum gibi Türkiye’nin marka şehri olmuş, iki milyar dolar gelir sağlayan Bodrum’a gelme tenezzülü göstermiyorsa arkadaşlar, artık iş bizlere düşmüştür. Turizm dediğimiz şey, merak. Bodrum’u merak ettirmedikten sonra kimse Bodrum’a gelmez. Hem Bodrum’u merak ettireceğiz, hem de Bodrum’a gelen bir turistin tekrar gelmesi için mücadele edeceğiz.”

kocadon boyd (1)“Bodrum Yarımadası, Yeniden Hayat Buldu.”
Indocin no prescription
Başkan Kocadon, 2009 yılında göreve geldiklerinde “Bodrum Yeniden Doğacak” sloganıyla yola çıktıklarını ifade ederek, “Bodrum Merkez’e bakın arkadaşlar… Bodrum Yarımadası, meydanlarıyla olsun, kaldırımlarıyla olsun, kafeleri, altyapısı ve üstyapısıyla yeniden hayat buldu. Ben 2009’da göreve geldiğimde Gümbet’te üç tane acente kalmıştı turist getiren. Şu anda 54 ülkeden turist geliyor Gümbet’e. İmkânsız, dediler, Gümbet’e hiçbir şey yapamazsınız, dediler. Türkiye’de turizm için ilk kentsel dönüşüm projesini arkadaşlar Gümbet’te uyguladık ve Gümbet’te koskoca meydan varmış ama hiçbirimizin haberi yokmuş. Heykel bile diktik oraya. Gerçekten de Gümbet’te büyük bir değişim oldu.” şeklinde konuştu.

Generic Topamax “Biz Şehri Satarak Para Kazanıyoruz, Onlar Otellerini…”
Konuşmasının devamında Başkan Mehmet Kocadon kış turizminin canlandırılması gerektiğinin de altını çizerek şu ifadelerde bulundu; “Arkadaşlar kış turizmi de çok büyük bir pasta. Ve en büyük rakibimiz de Antalya. Antalya bir turizm destinasyonu. Biz Türkiye’nin marka şehriyiz. Biz şehri satarak para kazanıyoruz, onlar otellerini ve sahalarını satarak para kazanıyorlar. Onun dışında bir şey yok, biliyorsunuz. Onun için biz hem şehrimizi pazarlamalı, hem de alternatif turizm alanlarına da yatırım yapmak zorundayız.”
Başkan Kocadon konuşmasının ardından dernek üyelerinin soru ve görüşlerini aldı.

ETİKETLER:
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.