Bodrum Gündem

Göltürkbükü CHP Seçim Ofisi Açıldı (VİDEO HABER)

Göltürkbükü CHP Seçim Ofisi Açıldı (VİDEO HABER)
10.03.2014
0
A+
A-

Lasix online

CHP Göltürkbükü Seçim Ofisi’nin açılış töreni, görkemli bir şölene dönüştü. 30 Mart 2014 Yerel Seçimleri için Göltürkbükü Halkına hizmet verecek olan seçim ofisine akın eden vatandaşlar, Başkan Mehmet Kocadon’u büyük bir coşkuyla karşıladı.

lowest prices for Plavix

Bodrum Gündem/9 Mart 2014
Bodrum Belediye Başkanı ve CHP Bodrum Belediye Başkan Adayı Mehmet Kocadon’a CHP Muğla Milletvekili Ömer Süha Aldan, CHP Bodrum İlçe chp_secim_ofisi_acilis (16)Başkanı Recai Seymen, Yalıkavak Belediye Başkanı Mustafa Saruhan, Yalı Belediye Başkanı İsmail Altındağ, Bitez Belediye Başkanı İbrahim Çömez, CHP Göltürkbükü Belde Başkanı Ahmet Dolu, CHP Göltürkbükü Kadın Kolları ve Gençlik Kolları Üyeleri ve Meclis Üyesi Adayları eşlik ederken, açılışa yüzlerce vatandaş katılarak bir coşku seli oluşturdular.
Başkan Mehmet Kocadon, Yalı Mahallesi, Hürriyet Caddesi üzerinde yer alan seçim ofisinde “Sallansın Bodrum Kocadon’la” şarkısı eşliğinde halk tarafından sevinçle karşılandı. Partililer ve vatandaşlar ellerinde tuttukları Türk bayrakları, Mustafa Kemal Atatürk ve CHP bayraklarını sallayarak CHP Seçim Ofisi önünde coşkulu bir atmosfer oluşturdular. 

CHP Bodrum İlçe Başkanı Recai Seymen’in Bodrum Belediye Meclis Üyesi Adaylarını tanıtımından sonra sözü alan CHP Muğla Milletvekili Ömer Süha Aldan, “Yerel Seçimler süresince meclisimiz çok yoğun çalıştı. Bizler de orada sabahlara kadar görev yaptık. Meclis kapanır kapanmaz partimize ve adaylarımıza güç vermek için şu anda Muğla Bölgesinde bulunuyoruz.” diyerek gündeme ilişkin konulardan bahsetti. CHP Milletvekili Aldan’ın konuşması vatandaşlar ve partililer tarafından yoğun alkış aldı.

chp_secim_ofisi_acilis (15)“Ankara’ya kadar hissedilecek bu sallantı”
Milletvekilinin konuşmasının ardından ‘Sallansın Bodrum Kocadon’la’ şarkısı eşliğinde konuşmasına başlayan Başkan Mehmet Kocadon, “Sallanacak, sallanacak. Hem de öyle bir sallanacak ki Ankara’ya kadar hissedilecek bu sallantı.” dedi.

“Beni dik duruşun markası yaptınız.’’
Bodrum Belediye Başkanı ve CHP Bodrum Belediye Başkan Adayı Mehmet Kocadon konuşmasında şunları aktardı; “Değerli Göltürkbükü Halkı, sizleri burada mutlulukla görüyorum ve hep görmeye de devam edeceğiz birbirimizi. Çünkü bizim birbirimizle bir gönül bağımız var. Et tırnaktan ayrılmıyor. Ayırmaya çalıştılar, dimdik arkamda durdunuz. Hatta öyle bir durdunuz ki dik duruşun sembolü diye bütün Türkiye beni tanıdı. Marka yaptınız beni, Atatürk İlkelerine, Cumhuriyetine, Birlik Beraberliğine bağlı, dik duruşun markası yaptınız. Bodrum Yarımadası’nın tek belediye başkanı olarak esasında ben bir yıldır sizlere hizmet veriyorum arkadaşlar. Gelip burada söyleyemiyorlar; atıyorlar, tutuyorlar, ahkâm kesiyorlar ama son bir yıldır belde belediyelerinin yaptıkları hizmetlerin altında Bodrum Belediyesi’nin imzası var. Şimdi de gelip size, güzel, şu nur yüzlü insanlarıma diyorlar ki, biz size her şeyi yapacağız, edeceğiz. Yapacaksan, edeceksen olmuyor, kardeşim. Gerçekleri söyleyeceksin, herkes gerçekleri bilecek, kimse kusura bakmasın. Artık Büyükşehir denilen bir kavram var. Bu Büyükşehir nedir biliyor musunuz arkadaşlar? Muğla Büyükşehir Belediyesi’nden izin almadan bir tane kazma vuramazsın toprağa… Bir tane imar tadilatı yapamazsın, imar planı yapamazsın demek. Ana arterleri, alt yapıyı, arıtma tesislerini elleyemezsin demek. Ama bir duyuyorum ki buraya geliyorlar, güzelim vatandaşımın kafasını karıştırıyorlar, tapu bile dağıtıyorlar. Sen önce git kendi bölgende tapu sorununu hallet de, 10 senedir halledememişsin, sonra gel burada konuş bunları.’’
chp_secim_ofisi_acilis (14)‘’Tek Çözümü Planlama Ve Büyükşehir’in Onayıdır.’’

Başkan Kocadon konuşmasının devamında; “Biz her şeyi ayaklarımız yere basarak söylüyoruz. Ben bu sorun karşıma geldiğinde bütün arkadaşlarımı çağırdım, bu işi bilen avukat arkadaşımı da çağırdım. Nedir bunun işi diye sordum. Hatta size bir ara dilekçelerini de dağıttık, hakkınızı şimdiden aramaya başlayın diye. Arkadaşlar bunun tek çözümü planlama, ondan sonra da Büyükşehir’in onayıdır. Eğer Büyükşehir onaylamazsa, bunlar havada kalır. Ama biz bunun sözünü çok rahat verebiliyoruz. Niye verebiliyoruz? Çünkü Muğla İli geneline baktığımızda Muğla Büyükşehir Belediye Başkanlığı CHP’nindir. Şu güzel atmosfere baktığımda, Göltürkbükülü kardeşlerimizin oyları da Bodrum Belediye Başkanlığı için CHP’de. Çarkın dişleri tamam mı? Tamam. Onun için Mehmet Kocadon’un verdiği söz, sözdür arkadaşlar. Problemlerden kurtulmanın çaresi, çözümün parçası, Cumhuriyet Halk Partisi ve Mehmet Kocadon’dur. Bunu asla unutmayın.” dedi.

chp_secim_ofisi_acilis (1)“Herkes Evinde Rahat Uyusun”
Bodrum’da son bir haftadır Cumhuriyet Halk Partisi rüzgarı estiğini belirten Başkan Mehmet Kocadon, Göltürkbükü Halkına hitaben yaptığı konuşmada toplumsal sevgi ve saygının önemine de; “Ben ailemden sevgi ve saygı eğitimi aldım. Biz medeniyetten, birlik beraberlikten besleniriz, gerilimden değil” diyerek dikkat çektikten sonra, “Bu rüzgarın önünü kesmek için diyorlarmış ki; Mehmet Kocadon Bodrum’a belediye başkanı olursa, personeli işten çıkarır. Bir şeyi unutuyorlar, Mehmet Kocadon 10 yıl belde belediye başkanlığı yaptı. Muhtarlıktan teslim aldığı masa sandalyeyle Ortakent Yahşi Belediyesi’ni yarattı, hizmet yaptı. Oradaki tüm personeli ben almışım işe. Şu anda onlar evlendi, çoluk çocuk sahibi oldu. Yaşım ortaya çıkacak ama o çocuklar benim torunum değil mi? Benim sayemde o yuvalar kurulmadı mı, benim sayemde büyümüyorlar mı? E şimdi bu dede, torununun sütünü, ekmeğini keser mi? Utanmıyor musunuz böyle ucuz siyaset yapmaya? İnsanları kandırmaya, yanlış sözler söylemeye… Herkes evinde rahat uyusun arkadaşlar. Ben ailemden insana saygı eğitimi aldım. Ben 3 yaşındaki çocukla da, 93 yaşındaki büyüğümle de aynıyım. Ben fakirle fakir, zenginle zenginim. Halkının içinde yürüyebilen, ona dokunabilen, halkın bana dokunabildiği bir belediye başkanıyım. İşte okulları görün, çocuklarımızı görün. Sadece bu gün değil, sadece seçim zamanı da değil; 15 yıldır, hep beldelerde ve okullardayım. Peki, o zamanlar büyükşehir mi vardı? Bodrum’da tek belediye mi vardı?” dedi.

chp_secim_ofisi_acilis (2)Başkan Kocadon, hakkında yapılan dedikodulara da, “Peki o arkadaşlara sesleniyorum; siz nerelerdeydiniz o zaman. Onlar o zaman kendi bölgelerinden başka bölge bilmiyorlardı. Ama şimdi duyuyorum ki her yere yardım ediyorlarmış. Yardım da bir yana, örf ve adetlere de sahip çıkıyorlar. Tabii çıksınlar ama sadece seçim atmosferine girince değil. Bugüne kadar çıktın mı çıkmadın, bugüne kadar sokakta basketbol oynadın mı? Oynamadın. Peki bugüne kadar, seçim atmosferinden önce, okullara gidip hal hatır sordun mu? Öğretmen arkadaşlarımızın sosyal sorunlarını sordun mu? Veliye sordun mu, çocuğu okula gidebiliyor mu diye? Sordun mu Yarımada bazında? Yok. Ama şimdi her yerdeler. Keşke daha önce yapsalardı da şimdi övünselerdi. Şimdi övünmek benim hakkım.” diyerek yanıt verdi.

chp_secim_ofisi_acilis (8)“Dördüncü Defa Yanımda Olacaksınız. Buna Eminim.”

Göltürkbükü seçim Ofisi’nin açılışında Başkan Mehmet Kocadon konuşmasını şöyle sürdürdü; “Ben bilmiyordum Bodrum Yarımadası’nın tek belediye olacağını ama köylümün de yanındaydım, şehirlimin de… Beni belde belediye başkanlığından ilçe belediye başkanlığına taşıdınız. Eğer sizler bize inanmasanız, güvenmeseniz; beni bu günlere getirmezdiniz. Bu halkın öyle bir özelliği var ki; bırakın babasını, dedesini tanımayan insana oy vermezler. Hele bu halk, yanlışın yanında asla iki defa durmaz. Sizler benim 3 defadır yanımdasınız. Bu sefer de 4. defa yanımda olacaksınız. Buna da adım gibi eminim.”
chp_secim_ofisi_acilis (3)“Halkla Bütünleşmektir Belediye Başkanlığı”

Konuşmasının devamında, “Halkla bütünleşmektir belediye başkanlığı. Korkmak değil, korumalarla gezmek değil, makam arabalarına binmek değildir. Halkın derdine çare üretebiliyorsan, halkın sana inanmışsa, sen halkına inanmışsan, kapında bekleyip sana derdini anlattığında yardımcı olabiliyorsan; işte belediye başkanlığı budur.” diyen Başkan Mehmet Kocadon, konuşmasında eğitim konusuna da değinerek, en büyük sevdasının eğitim olduğuna vurgu yaptı ve 15 yıl boyunca eğitime büyük katkılar sağladığını, hatta bu katkılarla Milli Eğitim Bakanlığı’nı bile geride bıraktığına vurgu yaparak, “Bu da benim övüncüm. Engelli okullarımızdan tutun da buradaki okullara kadar, hepsinde Bodrum Belediyesi’nin veya Mehmet Kocadon’un mutlaka bir yardımını görmüşsünüzdür. Çünkü ben şuna inanıyorum; her yaşta bir şeyler öğrenebilirsin ama küçük yaşta insana saygı eğitimini veremezsek, maalesef olmuyor arkadaşlar. Okumuş da olmamış, oluyor işte. Bizim derdimiz; hem eğitmek, hem okutmak. Engelli kardeşimizi de topluma kazandırmak, normal çocuğumuzu da topluma kazandırmak.” şeklinde konuştu.

chp_secim_ofisi_acilis (7)“Eğer Bir Toplumu Yozlaştırmak İstiyorsanız, Önce Örf Ve Adetlerini Bitireceksiniz.”

Geleneklere her dönemde önem verdiğini ve geleceğe taşımak için tüm imkanları seferber ettiğini de aktaran Başkan Kocadon, ‘’Eğer bir toplumu yozlaştırmak istiyorsanız, önce örf ve adetlerini bitireceksiniz. Bakın, ben düğünlerimize yardım ederim, cenazelerimize yardım ederim, deve güreşlerimize de… Ancak benim bir sevdam vardır; balık. Balıkçı kardeşlerim, ben, 9’luk pancarın hastasıyım. Balıkçı teknelerimizin 9’luk pancarının sesi var ya sabahın erken saatlerinde, ben onun hastasıyım. Onun için balıkçı kardeşlerimize de sahip çıkacağım. Dolmuşçuma nasıl sahip çıkıyorsam, balıkçıma da sahip çıkacağım. Oteldeki kardeşime nasıl sahip çıkıyorsam, köydeki vatandaşıma da sahip çıkacağım.’’ dedi.

Başkan Mehmet Kocadon konuşmasının son bölümünde ise Bodrum’un tek geçim kaynağı olan turizm konusunu işledi ve geçtiğimiz günlerde, yıllardır Bodrum için yaptığı başarılı çalışmalar neticesinde ITB Berlin Uluslararası Turizm Borsası Fuarı’nda aldığı, Tourexpi Destination Management 2014 Ödüllerinden ‘Türkiye’nin En İyi Yönetilen Turizm Bölgesi Belediye Başkanı’ ödülünden de bahsederek şunları aktardı;
chp_secim_ofisi_acilis (6)
Gelip burada turizmden bahsediyorlar, daha turizmin “T” sinden haberleri yok. Almanya’da çok güzel bir ödüle layık görüldüm. 34 bin kişi oy kullanmış, hem yurtiçi hem yurtdışından. Aldığım ödül, Türkiye’nin En İyi Yönetilen Turizm Bölgesi Belediye Başkanı ödülüydü. Sordum, neden beni bu ödüle layık gördünüz, diye. Dediler ki; son zamanlarda yaptığınız alt yapı ve üst yapı çalışmaları, Bodrum’un tanıtımı için yaptığınız çalışmalar, Bodrum’dan gitmiş tur operatörlerini tekrar Bodruma getirmeniz ve değişik ülkelerde Bodrum’u tanıtarak Avrupa’nın dışında Çin, Hindistan ve Japonya’dan Bodruma turist getirmeniz bizim dikkatimizi çekti ve bu nedenle sizi layık gördük. Bu ödülü bana, hükümetimizin iki bakanı verdi. Turizm benim ve ailemin birinci geçim kaynağı. Turizm Bodrum Yarımadası’nın birinci geçim kaynağıdır. Turizme yapılacak her yatırım, zincirin halkaları gibi Bodrum’un ekonomisine katkı sağlar. Havalimanına indirdiğimiz bir turist, dolmuşçumuzdan, otelcimize kadar, bakkalımızdan restorancımıza kadar katkı sağlar. Biz sadece otelleri pazarlamıyoruz. chp_secim_ofisi_acilis (5)Bizim Bodrum Yarımadası olarak en büyük özelliğimiz, turizmde bir şehri pazarlayarak para kazanmamızdır. Tarihimizi, örf ve adetimizi, kültürümüzü, siz medeni insanlarımızın birlik ve beraberlik içindeki şu güzel atmosferini pazarlıyoruz. Şehrimizin turizm gelirini arttırmak bizim en büyük görevimiz ve bunun için de 8 yıldır gece gündüz çalışıyoruz. Bazen bu yaptığımız çalışmaların kendimiz bile farkına varmıyoruz ama birileri farkına varıyor, arkadaşlar. O birileri öyle bir farkına varıyor ki, Türkiye’deki turizm bölgelerini inceliyorlar ve en iyi yöneten belediye başkanını seçiyorlar. Bu da Bodrum’un onurudur. Sizlere de teşekkür etmek istiyorum. Bu sevincimi sizlerle paylaşmak istedim.”

Yoğun ilgi ve alkışlar arasında konuşmasını tamamlayan Başkan Mehmet Kocadon Göltürkbükü Halkına son olarak “Sizlerle beraber, Gelecek Bodrum’un. Hepinize sevgi ve saygılarımı sunuyorum.” dedi.

.

ETİKETLER:
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.