Bodrum Gündem

Kocadon Davasında Takipsizlik Kararı Geldi

Kocadon Davasında Takipsizlik Kararı Geldi
11.03.2014
0
A+
A-

10 Mart günü yapılan duruşmada “Gümbet Pazaryeri İhalesi ile ilgili suçlamalar için üç tanık dinlendi. Bodrum Asliyeden takipsizlik kararı Gelirken, dava 16 Haziran gününe ertendi.

 Fatih Bozoğlu/Bodrum Gündem-10 Mart 2014

Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon ile birlikte bazı meclis üyelerinin ve bazı personelinde yargılandığı Muğla 2.Ağır  Ceza Mahkemesinde Gümbet Pazaryeri ihalesi ile ilgili olarak “İhaleye Fesat Karıştırma” iddiası ile  görülen davada Bodrum Belediye Meclis Üyeleri Ali Rıza Uysal, Hüseyin Yıldızhan ve Vedat Bozbey tanık sıfatı ile dinlendi.

order Propranolol online Premarin 0.625mg Sadece Sunum Yapılmış…

Mahkeme salonuna çağırılarak dinlenen tanıklar Ali Rıza Uysal, Hüseyin Yıldızhan ve Vedat Bozbey hakim tarafından sorulan soruları yanıtladı. Her üç tanıkta başkanın odasına her gün yüzü aşkın kişinin girdiği ve görüştüğünü söylediler. İş adamları ve müteahhitlerinde yaptıkları işleri bir anlattıkları, söz konusu Gümbet Pazar Yeri ihalesinin tarihinden çok daha önce çeşitli fotoğraf ve çizimler ile bir sunum gerçekleştirildiğini ve başkanın ihaleye kazanan şahıs ile yalnız başına görüşmediğini ifade ettiler. Bu sunum sırasında başkanın odasında 5-6 işinin bulunduğunu da sözlerine eklerken, encümen toplantısı sırasında bile vatandaşların rahatlıkla başkan odasına girebildiklerini söylediler. Her üç tanık da ihaleyi kazanan kişiyi daha önce tanımadıklarını hakime aktardıktan sonra salondaki yerlerine geçtiler. Hakim sanıklara söz verdi. Başkan Mehmet Kocadon’da söz alarak, İhaleyi kazanan kişiyi, o güne kadar tanımadığını tekrarladı.

Başkan Mehmet Kocadon’un avukatları söz alarak 2 şubat tarihi itibarı ile imar kirliliği ve ihaleye fesat karıştırma suçlamalarından Bodrum belediyesinin 35 personeli için, Bodrum 1,2,3 Asliye Mahkemelerinde açılan davalarda da takipsizlik kararı alındığını söyleyerek dosyaları mahkeme başkanlığına sundular.

Duruşma 16 Haziranda görüşülmek üzere ertelendi.

Başkan Kocadon’dan Duygu Dolu Açıklama…

Duruşma çıkışında gazetecilere bilgi veren Başkan Kocadon “Bu duruşmada birkaç tanık arkadaş vardı onlar dinlendi. Birde hem İç işleri Bakanlığından, hem de Danıştay’dan gelen kararlar vardı, bizimle ilgili onları sunduk. Zaten hepsi de soruşturma açılmasına gerek olmadığına dair kararlar. İyi gidiyor. Bizim en büyük şansımız, Muğla gibi bir yerde Ağır Ceza Mahkemesinde yargılanmaktır. En büyük sevincim ve mutluluğum Ağır Ceza Mahkemesinde yargılanmaktır.” order Asacol Dedi. Başkan Kocadon açıklamasının ardından gazetecilere “Sizler benim ne demek istediğimi anlamışsınızdır?” diyerek Muğla Adliyesinden ayrılarak Bodrum’a döndü.

Mehmet Kocadon ile ilgili karar

Mehmet Kocadon ile ilgili karar

ETİKETLER: ,
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.