Bodrum Gündem

Tuncay Özkan “Cumhurbaşkanını Parlamento Seçmeli”…

25.04.2014
0
A+
A-

Gazeteci, yazar, televizyoncu, siyasetçi ve Yeni Parti eski genel başkanı Tuncay Özkan, Ergenekon davası kapsamında tutuklu bulunduğu cezaevinden tahliyesinin ardından Bodrum belediye Başkanı Mehmet Kocadon’u makamında ziyaret eti.

Çiçek Bozoğlu/Bodrum Gündem Haber 25/04/2014

Bodrum belediyesinde ilk olarak başkan yardımcısı İsmail Altındağ tarafından misafir edilen Tuncay Özkan, basın mensupları ile de sohbet etti.  Gazetecilerin gündemle ilgili çeşitli soruları yanıtlayan Özkan, Ağustos ayında yapılacak Cumhurbaşkanlığı seçiminden önümüzdeki süreçte yapacağı işe kadar pek çok konuda bilgi verdi.

order diflucan “Cumhurbaşkanını Parlamento Seçmeli”….

Cumhurbaşkanlığı statüsünün partilerin üzerinde bir anlayış olduğunu belirten gazeteci Tuncay Özkan, başkanlık sisteminde seçimin halk tarafından yapılabileceğinin altını çizdi. Özkan konu hakkında şunları söyledi “Cumhurbaşkanlığı partilerin çok daha üzerinde bir anlayış oluğu için ortak aday çıkarmak ya da bir adayın üzerinde hemfikir olmak olağan şeyler. Aslında bu sistem de bir sapma. Türkiye, AKP eliyle çok yanlış bir siyasi yola sokulmuştur. Önemli olan şey Türkiye’yi bu karanlık, dar geçitten çıkarabilmektir. Bu siyasal sitemde Cumhurbaşkanını halka seçtirmek çok yanlıştır. Cumhurbaşkanını parlamento seçmelidir. Çünkü çoğulcu, parlamenter sistemlerde önemli olan parlamentonun bu işlevi yerine getirmesidir. Biz başkan seçmiyoruz, Cumhurbaşkanı seçiyoruz. Ancak Türkiye’de her şey siyaset eliyle bozulduğu için olması gereken Cumhuriyetin değerlerini savunabilecek, Cumhuriyete sahip çıkabilecek ve bu değerlerle halkı sarabilecek bir Cumhurbaşkanının seçilmesi gerekiyor. Mustafa Kemal ülküsünü, kurucu meclisin bütünlüğünü koruyabilecek bir cumhurbaşkanı arayışımız olmalıdır. O noktada bir kişinin üzerinde de uzlaşılabilir.”
“Türkiye’nin İç Politikasındaki Tahammülsüzlüğün Sorumlusu AKP’dir”…

Ergenekon sanığı gazeteci yazar Tuncay Özkan, Türkiye’de iç politikada  tahammülsüzlüğün hat safhada olduğunu söyledi. Özkan söz konusu tahammülsüzlüğün sorumlusu olarak iktidar partisi olan AKP’yi gösterdi. Özkan sözlerine şöyle devam eti “ Kimse kimseyi dinlemiyor. Tüm bunların sorumlusu bugünkü iktidardır ve bizi yok etmek isteyen, faşistçe davranan bir örgütlenme var. Biz buna eskiden F tipi uygulama diyorduk, şimdi paralel yapı diyorlar. Bütün bunları Türkiye’den sıyırarak hem cemaat belasında, hem de AKP’nin kötü yönetiminden Türkiye’yi kurtararak aydınlık güzel günlere taşımak gerekiyor. Birinci görevimizin o olduğunu düşünüyorum. Türkiye’de ne kadar başarılı insan varsa son üç beş yıl içerisinde mutlaka başına bir felaket getirdiler. Cezaevine masum insanları doldurduğunuzda sistem erimeye başlıyor.”

Bundan sonraki süreçte politika yapmaya karar vermesi durumunda birlikte yol alacağı çevrenin de belli olduğuna vurgu yapan Tuncay Özkan “Tutuklu kaldığım sürece eski düşüncelerimin hiçbirinden vazgeçmedim. Ergenekon’un kılıcını ensemde hissetmekten asla korkmadım, korkmuyorum. Hayatımın bundan sonraki sürecinde onu yok sayarak yaşamaya devam edeceğim. Türkiye için bir sorumluluk üstlenmem gerekiyorsa da hazırım.  Tutuklanmaktan, yeniden içeriye alınmaktan ya da faşizmin bize uygulayabileceği cezalardan korkmuyorum. Hayatımın bundan sonraki sürecinde onu yok sayarak yaşamaya devam edeceğim” dedi.

“Emekli Maaşım ve Kitaptan Kazandıklarımla Yaşamaya Devam Edeceğim”… treating cancer tumors

Altı yıl boyunca Ergenekon davası sanığı olarak tutuklu kalan gazeteci yazar Tuncay Özkan, bundan sonra nasıl geçineceği hakkındaki soruya  “Mesleğimin dışında Türkiye için bir sorumluluk üstlenmem gerekiyorsa da hep hazırım. Cezaevinde tutuklu iken emekli olmuştum. Yayınevinden de gelirim devam edecektir sanırım. Bunların dışında gelecek tekliflere de açığım. Kitap yazmaya da devam edeceğim” dedi.

“Dünyada Sınırlar Kalksın Da Herkes Özgürce Dolaşsın”… order Viagra
Tuncay Özkan, Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon’u ziyareti esnasında kendisi ile aynı kaderi paylaşan Kocadon için  “Bu iki eski dostun karşılıklı muhabbetidir.  Başkanımızı yeni görevinden ve verdiği mücadeleden dolayı bir yurttaş olarak kutluyorum. Aynı yollardan geçtik. Onunki kısa bizimki uzun sürdü. Bazı maltalar kısa bazı maltalar uzundur. Bizimki uzun malta oldu. Malta, cezaevindeki büyük koridordur. Çıktık, kucaklaştık. Sağ olsun o da gönlünü, kucağını açtı. Kendisine çok teşekkür ediyorum” dedi.  Belediye başkanı Mehmet Kocadon, Tuncay Özkan’ın ziyareti için “Ben de kendisine çok teşekkür ediyorum. Bizim gibi Bodrum’a gönül veren bir ağabeyimiz, Bodrum’a dinlenmeye geldi, bizi de ziyaret etti. Ortak bir yönümüz de var, kader arkadaşlığı yaptık. Kendisine geçmiş olsun ve özgürlüğün keyfini sürelim diyorum. Dünyada sınırlar kalksın da herkes özgürce dolaşsın. Yapmış olduğu mücadelede, umudunu hiçbir zaman yitirmemesi ve insanlara örnek olan davranışından dolayı teşekkür ediyorum. Türkiye’nin bu süreçten geçeceğini, gerçek demokrasinin ve adaletin bir gün yerine oturacağına inanan insanlarız. Adaletimize ışık olabildiysek ne mutlu bize” dedi.

 

ETİKETLER: , ,
Yorumlar

  1. Ahmet Cemil GÜNDÜZ dedi ki:

    Cumhur demek halk demektir.Cumhurbaşkanı demek halk başkanı demektir.Halkın başkanını seçmesi kadar doğal ne olabilirki.Halk Muhtarını,Belediye meclis üyesini, İl meclis üyesini,Belediye başkanını ,Milletvekilini seçecek kapasitede ama Halkbaşkanı yeni Cumhurbaşkanını seçecek kapasitede değilmi. 2007 yılında yapılan Cumhurbaşkanını halk seçsinmi referandumunda halkımızın yüzde % 69 ‘u Halkbaşkanını yani Cumhurbaşkanını halk seçmeli demiş ve gerekli cevabı vermiştir.