Bodrum Gündem

ÇÜŞ GARİ…

Paşatarlası Plajında Abestle İştigal…

Bir vatandaş geçtiğimiz yıl denizde kendine özel bölüm ayırıp plajda parsel kapmış Belediye uyuduğu için bu tüm yaz boyunca kaldırılmadı. Bu yıl her nedense biraz farklı bir parselasyon yaptı, Belediye uyumaya devam ediyor.

Buy cheap Accutane 001002003Oteller, siteler bu tür uygulamalarla kıyılarımızı koylarımızı kamuya kapatmaya devam ediyor. Bu vatandaş da buna mı kandı bilinmez büyük bir cesaretle Halk Plajından keyfince bir parsel kapmış.

Buna bir ÇÜŞ GARİ demek haksız olmaz sanırım.

Belediye, Milli Emlak ve Liman Başkanlığı bu gibi durumlara müdahale etmezse keyfiyetler sürer gider.

Bu iskele de neyin nesi?

Bir zamanlar Kumbahçe sahiline isteyen kafasına göre iskele yaptığından plajda denize girecek yer kalmamış idi zamanın belediyesi (Başkan Tuğrul Acar) tüm iskeleleri kaldırıp sahili temizledi ve bu sahillere plaj karakteri kazandırıldı, sonra da mağdur olan tekneler içim Halikarnas Marinası yapıldı. Bu marinanın kabalığına ve çirkinliğine rıza gösterip katlanmamızın en büyük nedeni iskele istilasından kurtulmuş olmak ve tekrarından korunmaktır. Yeniden bu iskele işgaline yol vermek dolgular nedeniyle zaten başı belada olan Kumbahçe ve Paşatarlası plajlarına yapılacak yeni bir kötülük olmasının yanı sıra Halkı da kandırılmış olacaktır. Bunu kabul edemeyiz. Sahil bandındaki işletmeler önündeki kaldırıma masa koyup kapatıyor, yetmiyor sahiline masa koyup kapatıyor bu da yetmiyor iskele de mi yapacaklar?

Buna ÇÜŞ GARİ denmez de ne de denir?

order Aciclovir 004

buy Ventolin 005Kumbahçe Plajı kıyıdaki esnafa peşkeş çekilip halkın kullanması zorlaştırılınca, halk kös kös Paşatarlası Plajı ile idare ediyordu ki girişimler Paşatarlası Plajını da işgale doğru gidiyor. Belediye de buna çanak tutmaya ya da uyumaya devam ederse epey patırtı kopacağa benziyor.

Sorumlusu Bodrum Belediyesidir, korumak ve engellemek görevidir. Bu iskelenin izinleri iptal edilip derhal sökülmesi gerekiyor.

Bu sahili kötü örnek Göl–Türkbükü sahiline benzetme çabalarına bu halk geçit vermez bu belediye de izin veremez.

Yeni iskele yapma koşullarına ilişkin maddeleri de bir hatırlayalım da haklarımızı bilelim. Yetkililere de hatırlatmış olalım
….Takılabilir, sökülebilir, devamlı bağlama yeri olmayan nitelikte ve sadece günübirlik kullanıma olanak sağlamak ve deniz ulaşımını kolaylaştırmak amacıyla ahşap iskele yapılabilir.
…..Bu iskeleler yüzer veya ayaklı olabilir. Ayaklı iskeleler ahşap malzemeden veya çelik boru kazık üzerine ahşap kaplama kullanılarak, yükseklikleri su seviyesinden itibaren en fazla 100 cm ’yi geçmeyecek şekilde ve sökülebilir takılabilir nitelikte yapılabilir.
…..Dar kıyılarda denize girme, güneşlenme, amatör su sporları faaliyetlerini gerçekleştirmek amacıyla ve ALANDA YAPILMASININ ZORUNLU OLDUĞUNUN TESPİT EDİLMESİ KAYDIYLA, genişlikleri 3 metreyi, boyu ise toplamda 50 metreyi geçmeyen ahşap iskeleler yapılabilir.
…..Bu plan hükümlerindeki tüm ahşap iskeleler arasındaki mesafe 150 metreden az olamaz.

…..İskeleler, hangi özel, tüzel kişi veya kamu kuruluşları tarafından yapılırsa yapılsın özel mülkiyete konu olamaz, kamu kullanımına açık tutulur.

…..Doğal veya ahşap rengi ile koyu mat renkler dışında parlak, açık renklere boyanamaz.

…..Hiçbir şekilde kapatılamaz, yolcu geçişi engellenemez, kapı yapılamaz, üzerine kapalı hacim yerleştirilemez, tabela, ilan konulamaz. İskelenin üzerinde herhangi bir servis verilemez, geceleri seyirle ilgili ikaz lambaları dışında ışıklandırma yapılamaz.

…..Ahşap iskelelerin Kurumca gerekli görüldüğü hallerde ilgililerince kaldırılacağının taahhüt edilmesi zorunludur.

…..Ahşap iskelelerin tekne bağlamak amacıyla kullanılmak istenilmesi halinde ilgili kurum ve kuruluşların görüşlerinin alınması zorunludur.

Saygılarımla…

Ali Dizdar/9 Mayıs 2014

ETİKETLER: ,
Yazarın Diğer Yazıları
Yorumlar

  1. Bülent dedi ki:

    Kamu Yararına Yapılacak İskeleler İçin Bile, Gezilmedik Bakanlık Kalmaz İken,Şahıslara İskele İzni Verilmesi Manidar…Kaldıki Kumbahçe Mevkiinde Bir İskele Hali Hazırda Mevcut…

  2. Aziz Tevfik dedi ki:

    Ali bey , iyi günler iskele yazısını okudum , elinize sağlık,
    KARAİNCİR de ki iskele belediye tarafından sökülmüş ,
    ( 1989 dan beri vardı ) ben ilk geldiğimde görmüştüm ( ATAKAN restoran önü )
    Şimdi BAL MAHMUT bir iskele ve güneşlenme PORT u yapıp sahili parsellemiş , esasında legal olmak hata derim bazen..!!
    peki o zaman niye Atakan ın önündeki söküldü…

    Bal Mahmut un yerini işletmeye alanlar ile konuşurken adamlar zaten huylandı , elimde telsizi görünce kimsiniz diye sordular ,
    ben bu konuyu bu günlerde MUĞLA VALİLİĞİNE götürmeye niyetliyim…

    ama maalesef ki elimizden bir şey gelmiyor ( yasal )

    Görüşmek üzere
    Teşekkür ederiz.