Bodrum Gündem

MÜLTECİLER OSMANİYE’YE OTOBÜSLERLE GÖNDERİLDİ…

17.09.2015
0
A+
A-
Untitled-1Orak Adası’nın güneyinde batan tekneden kurtarılan, çoğunluğu Suriyeli sığınmacılar Osmaniye’deki Düziçi kampına gönderiliyor.
Generic Paxil cheap Kamagra cheap Promethasin Bodrum Gündem Haber
Sahil Güvenlik Komutanlığı ekiplerinin bölgedeki çalışmalarıyla kurtarılan, botlarla Bodrum Sahil Güvenlik Komutanlığına getirilen mülteciler, daha sonra jandarmaya ait araçlarla İlçe Jandarma Komutanlığına getirildi.

Bugün öğleden sonra işlemleri tamamlanan sığınmacı ve kaçakların bir kısmı İlçe Jandarma Komutanlığı bahçesine getirilen otobüslere bindirildi. Kaçak göçmenlerin bazılarının ise otobüslere binmemek için uzun süre direndiği gözlendi. İlçe Jandarma Komutanlığı bahçesinde güvenlik nedeniyle Muğla Jandarma Alay Komutanlığı’ndan ve Bodrum İlçe Emniyet Müdürlüğünden takviye ekipler getirildiği görüldü.

Suriye ve Irak uyruklu 181 kaçak göçmen, uzun uğraşlar sonucu otobüslere bindirilerek Osmaniye Düziçi kampına gönderildi. Suriye’ye gönderildiklerini sanan mültecilerin bir kısmını otobüslere bindirebilmek için görevliler uzun süre ikna çabalarını sürdürdü. Zaman zaman hep bir ağızdan “Bize Yardım edin” sloganları atan gurup içerisindeki çocuklardan bazılarının ellerindeki kağıtlara yazdıkları “Come With US”, “Help US” yazıları ile yardım istemeleri ise dikkat çekti. Otobüslere ilçe çıkışına kadar trafik ekipleri de eskortluk yaptı.

Olayda yakınlarını kaybedenler ve farklı uyruklara sahip olanların işlemlerinin ise devam ettiği öğrenildi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.