Bodrum Gündem

Gümbet Muhtarlık Seçimleri Çekişmeli Geçecek

Gümbet Muhtarlık Seçimleri Çekişmeli Geçecek
14.05.2014
0
A+
A-

30 Mart’ta yapılan yerel seçimlerinde 715 oy alarak kazanan Hüseyin Özgül’ün muhtar seçilebilmek için, seçime girdiği yerde en az altı ay ikamet etmesi şartına uymadığı tespit edilince YSK tarafından verilen karar doğrultusunda seçimin 1 Haziran 2014 tarihinde yenilenmesine karar verildi.

Fatih Bozoğlu/Bodrum Gündem/13 Mayıs 2014

30 Mart Yerel seçimlerinde, Gümbet Mahallesi Muhtarlık için üç aday yarışmıştı. Adaylardan Alihaydar Mansuroğlu diğer iki adayın muhtar seçilebilmek için gereken şartlara uygun ali haydar mansuroğlu (8)olmadığı yönünde yaptığı itiraz sonucu 715 oy alan Hüseyin Özgül’ün muhtarlığı düşürülerek, 1 Haziran’da yenilenecek seçime kadar birinci sırada aza seçilen Mehmet Feridun Özsert’e verildi.

İtirazı kabul edilerek Gümbet Mahalle purchase Clonidine Muhtarlık seçimlerinin tekrar yapılmasını sağlayan 38 yaşındaki turizmci Ali Haydar Mansuroğlu, 1 Haziran’da yeniden yapılacak olan Gümbet Mahalle Muhtarlık seçimlerinde aday olduğunu basın açıklaması ile kamuoyuna duyurdu.

Mahallenin Özlem Duyduğu Muhtarlık için Aday…

30 Mart tarihinde yapılan seçimlerinde kazanan İhtiyar Heyetine seçilen Aza’ların görevlerine devam edeceğini, 1 Haziran’da sadece muhtar seçileceğini kaydeden Ali Haydar Mansuroğlu hizmet etmek için muhtar olmak istediğini söyledi. treatment of mania Gümbet Mahallesi için muhtar adayı olan Ali Haydar Mansuroğlu’nun basın açıklaması şu şekilde;

“Bilindiği gibi Türkiye Genelin de 30 Mart 2014 tarihinde Mahalli ve Yerel Yönetimler seçimleri yapıldı. Bodrum ilçemizde de sağlıklı bir seçim süreci yaşadık. Gümbet Mahallemizin yıllardır çözülmeyen sorunları ve Mahallemiz ile Belediye ve Kaymakamlık arasında kurulması gereken sağlıklı iletişim anlayışı yıllardır bir türlü gerçekleşmedi. Mahallemiz yıllardır muhtarsız ve kendi halindedir. Mahalle halkı olarak sorunlarımızı, şikayetlerimizi iletecek, sorunlarımıza çözüm bulmasını rica edecek bir muhtar ve açık bir muhtarlık ofisi bulamadık. Mahallemiz de yaşayan birçok kişi zamanın da kendilerine ulaşmayan tebligat ve celplerden dolayı çok zor durumlar yaşadı. Birçok mahalle sakini bu kendilerine ulaşmayan tebligatlar ali haydar mansuroğlu (4)yüzünden icralık olup, haciz işlemlerine maruz kaldı. Sokak lambalarımızın kış aylarında  sürekli kapalı olması, bozuk yollar ve bir türlü düzelmeyen çevre kirliliği  gibi sorunlar da birikince, buna mukabil karşımız da sorunlarımızı anlatabileceğimiz bir muhtar bulamayınca, bu sorunlara çözüm bulmak ve mahallemizin hak ettiği bir muhtarlık anlayışına kavuşması  için, 30 Mart 2014 seçimlerin de aday oldum.  30 Mart 2014 seçimlerine 3 aday olarak girdik. Fakat seçimlerden sonra yaptığımız tespitler de diğer iki adayın da, tam kanunsuzluktan dolayı muhtar adayı olmalarının, kanunen imkansız olduğunu tespit ettim. Akabinde Yüksek Seçim Kuruluna  yaptığım  itiraz haklı bulunarak Gümbet Mahallesi Muhtarlık seçimlerinin İptaline ve 1 Haziran Pazar günü seçimlerin tekrarlanmasına karar verildi. Yaşadığımız bu süreç mahalle sakinlerimizin Kanunsuz bir yönetime maruz kalmamaları açısından hayırlı olmuştur. Hiç kimse kanunların üstün de değildir. Muhtar olma yeterliliği olmayan arkadaşların  seçimlere aday olarak katılmaları; mahalle halkının iradesine gölge düşürmekten başka bir işe yaramamıştır. Bu bağlam da tekrarlanacak olan seçim de mahalle halkımızı da oylarını kullanırken, mahallemizin  sorunlarını  çözebileceğine inandıkları  muhtar adayını desteklemelerinin önemine bir kez daha vurgu yapmak istiyorum. Mahallemizin özlem duyduğu Muhtarlık anlayışı için, önümüzdeki süreçte yapılacak seçim çok önemlidir. Bu yüzden tüm Gümbet Mahallesi sakinlerini 1 Haziran Pazar günü oylarını kullanmaları için sandık başına davet ediyorum.”

ali haydar mansuroğlu (9)Mehmet Kocadon’a Mesaj…

Ali Haydar Mansuroğlu seçilecek Muhtarın, Belediye  ve Belediye Başkanı Mehmet Kocadon ile sürekli ve koordineli bir şekilde çalışması gerektiğine dikkat çekerek sözlerini şöyle tamamladı; “Mahallemizin birikmiş sorunlarının çözümü de; muhtarlık kurumuna hak ettiği mesaiyi ayırıp, sürekli mahalle sakinleriyle irtibatlı olmaktan geçmektedir. Canla Başla çalışıp, gecesini gündüzünü mahalleye adamak, Gümbeti daha huzurlu, daha yaşanır ve sorunsuz bir yer haline getirmek için, sürekli açık bir muhtarlık ofisi ve 7/24 ulaşılabilir bir muhtarın olması  için; yapılacak 1 Haziran Gümbet Mahalle muhtarlığı seçimlerinde aday olduğumu açıklar, tüm Gümbet sakinlerine sağlıklı ve hayırlı bir seçim olmasını temenni ederim.”

Ali generic Retin-A Haydar Mansuroğlu başka aday olmaz ise; Hüseyin Özgül’den muhtarlık mührünü devir alarak geçici olarak Gümbet Mahalle Muhtarlığını sürdüren Mehmet Feridun Özsert ile yarışacak.

ETİKETLER:
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.