Bodrum Gündem

KÜÇÜK MESELELER

15.05.2014
0
A+
A-

Günümüz dünyasında her şey ışık hızı ile değişiyor. Hele ekonomik konularda!
Devlet Yönetimine talip olan siyasilerin ve bürokratların hızla değişen bu dünyada, gelişmeleri yakalayabilmek, ülkelerinin ve insanlarının zarar görmesine engel olabilmek için çok dikkatli olmaları gerekmektedir.

Ama siz, sağlığı ciddi derecede bozuk, sinir sistemi arızalı, sığ bilgili, tarih cahili, milliyeti meçhul, önce kendisini-sonra ailesini-sonra parti yandaşlarını düşünen- kendine göre demokrasi anlayışı olan diktatör bozuntularına, hür dünyanın alay konusu olan birilerine görev verirseniz başınız dertten kurtulmaz.

Aşağıda sizlere sunacağım konuda, yaklaşık 3 yıl önce yazmıştım.
Ege Bölgesi Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı dostumun “Anlaşma imza aşamasına geldi” uyarısı ile tekrar yazmaya karar verdim.
Umarım, Erdoğan Ali Babacan’ı herkesin içinde bağırıp aşağılayacağına, bu yazıyı okur da çare bulmaya gayret eder. (Artık zor bulunur ya)

Transatlantik Kapısı Kapanmak Üzere;
Yaklaşık 10 yıldır ABD ve AB “Transatlantik Ticaret ve Yatırım Ortaklığı” anlaşması üzerine çalışıyorlar. Sona yaklaştılar. Anlaşma imzalanıp yürürlüğe girdiğinde, Türkiye’nin İhracatında 30-35 Milyar Dolarlık bir azalma olacağı uzmanların genel kanısıdır! Yani tüm ihracatımızın %30’ unu kaybetmiş olacağız.

Anlaşma ile ABD Ürünlerine AB üzerinden Türk Pazarına SERBEST GİRİŞ imkânı sağlanırken, Türkiye’nin ABD’ ye ihracatı gümrük vergisi ve diğer yaptırımlara tabi olmaya devam edecektir.
Bu durumda Türk Ürünleri, AB ürünleri karşısında, ABD pazarındaki rekabette çok büyük darbe yiyecektir. Bu da ihracatımızın yaklaşık % 30’ u kadar olacaktır.

Başbakan Erdoğan’ın bu konuda haberi bile olmadığına inanıyorum.
Eğer konuyu bilseydi kesin olarak şunu duyardık;
“Eyy Obama, Eyy AB, edepsizlik ediyorsunuz. Daha da yanınıza gelmem, kaçar giderim ha!”

order Combivent *Yoksulluk 4 bin liraya dayandı;
AKP’nin “Cici ve Uysal” sendikası TÜRK-İŞ, 4 kişilik bir ailenin gıda-giyim-konut-eğitim-sağlık gibi zorunlu harcamaları için her ay evine, 3 bin 801 lira girmesi gerektiğini açıkladı.
Türk-İş, yine 4 kişilik bir ailenin sadece sağlıklı-dengeli ve yeterli bir şekilde beslenebilmesi için yapması gereken gıda harcaması tutarı (Açlık Sınırı)
1.167 lira 17 kuruş olarak belirledi.
Türkiye’de asgari ücretin 846 lira olduğunu, bilmem hatırlatmak gerekir mi?
Erdoğan’ın Jöleli danışmanı ve aylık 40 bin lira maaşla Telekom’a koyduğu Yiğit Bulut geçen gün müjdeledi; Önümüzdeki on yılda hepimiz ÜÇ misli zenginleşecekmişiz!
Eyy Asgari Ücret; Adından askeri vesayetle akraba olduğun anlaşılıyor. Sıkıyorsa karşıma “Çıplak Ücret” olarak gel…

BÜYÜK MESELELER;
*Şehzade Bilal Erdoğan, Gaziantep İlimize Teşrif Ederek Belediye Başkanlarını Ziyaret Etti! Şehzade Bilal Hazretleri, uçakla geldi, protokol kendisini havaalanında karşıladı. Özel koltuklu, kurşungeçirmez camlı minibüs ile seyahat eden Şehzade Hazretleri Belediye Başkanlarını ziyaret edip, TÜRGEV Vakfı için hazine arazisi seçti. Ziyaret sebebiyle Emniyet’te izinler kaldırıldı.
Vali Paşa’nın ikram ettiği yemekleri yiyen Şehzade Bilal, akşam saatlerinde Ankara’ya doğru uçakla hareket etti!
Böylelikle gelecekte ki Başbakanımızı da öğrenmiş olduk. “Sadaka saraydan dışarı çıkmasın” diye bir deyiş vardır. Buna göre Şehzade Bilal Oğlandan daha yakışanını kim bulabilir ki? Yürü be Bilal, kim tutar seni…

*Cübbeni çıkar da gel;
Erdoğan kadar “soymaya” meraklı birini görmedim! Kimi görürse, çıkar cübbeni-çıkar üniformanı-çıkar şapkanı-çıkar gömleğini, öyle gel diye fırça atıyor!
Adam üstündekileri çıkarınca anadan üryan cıscıbıl kalırsa ne olacak?
O zaman; Bunlar işi gücü bıraktı pornoya merak sardı, demezler mi?
Şahsım olarak en kalbî duygularımla soruyorum; Bundan büyük meselemiz
var mı?

*İstişare Toplantısı;
AKP Afyon İstişare (Danışma) Toplantısı, Başbakan Erdoğan’ın açılış konuşmasıyla başladı, Başbakan Erdoğan’ın konuşmasıyla devam etti ve Başbakan Erdoğan’ın konuşmasıyla sona erdi… Maşallah!
Çişi gelen bir milletvekili izin istemek için elini kaldırınca, konuşmak için söz istiyor sanılarak, arkadaşları tarafından dövüldü. Hastaneye kaldırılan vekile, Doktor; “Mademki Afyon’da bulunuyorsunuz, siz “Kaymak” lazım diyerek, kaymaklı ekmek kadayıfı ikram etti. Vekil, şeker komasına girdi. Çok şükür Vekilimizin durumu iyiye gidiyor. Vekile “Kaymak’ta” ısrar eden Doktorun “Paralel Yapının” elemanı sayılması için delil yaratma çalışmaları sürüyor…”
Şahsım olarak en kalbî duygularımla soruyorum; Bundan büyük meselemiz
var mı?

İşte böyle değerli okurlar;
Böyle “Büyük Meselelerle” uğraşan “Saygın” bir hükümetimiz var ama bazı paraleller hala ve ısrarla “Küçük Meselelerle” uğraşmayı seviyor yahu!
Hay Tayyip kadar başınıza taş düşsün e mi?

Not: Buy cheap Topamax
treat breast cancer Soma’dan gelen acı haber üzerine dünyamız karardı. Türk Milletinin başı sağ olsun. Ölen kardeşlerimize Allahtan rahmet, ailelerine sabır temenni ediyorum. Felaket sebebi yakında net olarak belli olacak.
Taşeron işçiliğin-eğitimsizliğin- güvenlik eksikliğinin, insan hayatına tercih edildiği bir faciayı yaşadık. Sorumluları, utanıp istifa eder mi?
Etmezler, çünkü öncelikle insanda “surat” olması gerekir…

Sağlık ve başarı dileklerimle 14 Mayıs 2014
Rifat Serdaroğlu

Yazarın Diğer Yazıları
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.