Bodrum Gündem

Kamusal Alan İçin Sanat Yaptılar…

27.05.2014
0
A+
A-

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Heykel Bölümü öncülüğünde, Hollandalı Heykel sanatçısı Jerome Symons ile birlikte “Neden Bugün Olmasın?” başlıklı Kamusal Alanda Sanat Çalıştayı yapıldı.

sildenafil Bodrum Gündem Haber 27/05/2014 cheapest Asacol Robaxin without prescription

Çalıştay sonunda ortaya çıkan eserler, düzenlenen sergi ile sanatseverlerin beğenisine sunuldu. Öğrenciler çalıştayda kamusal alanda, Bodrum’da yaşanan sorunları ve gündeme ilişkin yorumlarını eserlere yansıttı.

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Heykel Bölümü öncülüğünde 25 öğrenciden oluşan gurup, Hollandalı sanatçı Jerome Symons’un yönetiminde, Bodrum’da bir ilki gerçekleştirdi. Okul öğrencileri, Symons ile birlikte “Neden Bugün Olmasın?” başlığı altında “Kamusal Alanda Sanat” çalıştayı gerçekleştirdi. Serginin açılışına GSF Fakültesi Dekanı Prof. Erol Turgut, Heykel Bölümü Başkan Yardımcısı Esra Sağlık, Hollandalı Sanatçı Symons ve öğrenciler katıldı.  Öğrenciler, bilgisayar ortamında, ülke gündemine, Bodrum’un sorunlarına yönelik bakış açıklarını yorumladı. Öğrenciler, fotoğraflar üzerinde yaptıkları ironik değişikliklerle, sanatsal yönden ifade etti. Restorasyon çalışması yapılan Aya Nikola Kilisesi duvarlarına asılan 22 fotoğraf, yerli ve yabancı turistlerinde ilgisini çekti. Öğrenciler, Bodrum’un bir sadece bir turizm kenti olmadığını, güncel yaşamında devam ettiğini, ulaşımda ve çevre de sorunlar olduğunu yaptıkları çalışmalarla, çözüm önerileri getirdi.

Daha öncede Bodrum’daki sanat çalışmalarına katılan Symons, “Genç arkadaşlarımız daha iyi bir Bodrum için öneriler sundu. Onların yaşadıkları kenti ne kadar iyi tanıdığını görmüş olduk. Onların yaptığı ortayı çıkardığı her çalışmaya, düşünceye ve endişeye katılıyorum” dedi.

Öğrencilerin, Hollandalı sanatçı ile birlikte yaptıkları eserler 1 hafta boyunca Aya Nikola Kilisesi duvarlarında sanat severlerin beğenisine sunulacak.

ETİKETLER:
Yorumlar

  1. Meltem Ulusoy dedi ki:

    Göreni durdurup düşündüren, yorum yapmasını sağlayan, çarpıklıkları göz önüne seren çok güzel çalışmalar. Herkesin bakıp, görüp, düşünmesi dileğiyle. Emeği geçen herkesi yürekten kutluyorum.