Bodrum Gündem

İnsanlığın Başarı Hikayesinin Bittiği Nokta

 

*Dünyanın en büyük denizaltısı Rus Typhoon modeli mühendislik harikası 48.000 tonluk tekne nükleer enerji ile çalışan iki adet 50.000 HP gücünde türbine sahiptir, 120 gün su yüzüne çıkmadan 27 knots hızla yol alabilir.

*NASA tarafından Mars Gezegenine gönderilen Perseverance, Atlas V 541 roketi tarafından taşınarak yola çıktı. 225 milyon km uzaktaki gezegene yedi ayda 480 milyon km kat ettikten sonra ulaştığında saate yirmi bin km hızla Mars’ın ince atmosferine daldı. Araç gezende bir Mars yılı (687 Dünya günü) görev yapacak ve ilk kez Kızıl Gezegen’in havadan fotoğraflarını çekecek.

*Çinlilerin gurur duyduğu Maglev Treni saatte 429 km hız yapabilir.

*Amerika’da Teksas Üniversitesinde Dünyanın en güçlü mikroskobu olarak tanınan JEM-ARM200F Mikroskobu görüntüyü yirmi milyon kat yakınlaştırabilir.

*Şanghay Metrosu 676 km ile dünyanın en uzun metrosudur ve 413 istasyonu vardır. Metro tamamen bilgisayarlar tarafından işletilmektedir ve yılda 3,7 milyar yolcu taşımaktadır.

*Harmony of the Seas, dünyanın en büyük yolcu gemisi olarak inşa edilmişti. 227 bin tonluk gemi 2100 gemi görevlisi ile 5400 yolcu kapasitesine sahiptir. Gemini işletimi full bilgisayar kontrollü olarak çalışmaktadır.

*23 bin tonluk Yamal Buz Kıran gemisi 189 personeli ve gücünü sağlayan iki nükleer reaktörü ile dünyanın buzlarla örtülü bölgelerinde tehlikesizce seyahat edebilen en güçlü teknedir.

*İnsanlar petrol çıkartabilmek için yeryüzünden 12 bin metreden fazla derine inerek sondaj yapabiliyorlar.

*Yörüngesinde saatte 107 bin iki yüz km hızla seyretmekte olan dünyamız kendi etrafında saatte 1670 km hızla dönmektedir.  İnsanlar bu hızın içinden uzaya çeşitli amaçlarla uydular fırlatıp milimetrik olarak yörüngeye oturtup, veri toplayabiliyorlar.

*İnsanlar deprem bölgelerinde dahi yüzlerce metre yükseklikte binalar yapabiliyorlar, güneşten, rüzgardan enerji üretebiliyorlar.

*İnsanlar 100 metreyi 9.8 saniyede koşabiliyor, koşarak gelip zıplayarak 2 metre 45 santim yükseklikte bir çıtanın üstünden geçebiliyor, koşarak gelip 8 metre 95 santim uzağa atlayabiliyor, tüp olmadan serbest yüzerek 100 metreden daha derine dalabiliyorlar.

*Günümüzün bilgisayar terminolojisi ile ifade edilirse insanların beyninde 2.5 milyon gigabyte hafıza var.

İnsanoğlunun yapabildiği daha binlerce mükemmel performans sayabilirim.

Ancak Çin’de bir adamdan çıkan virüsün çok kısa bir sürede dünya çapında milyonlarca insanı öldürmesine bir çare bulunamıyor.

Bu işte bir yanlışlık yok mu?

Yazarın Diğer Yazıları
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.