Bodrum Gündem

AKUT Bodrum Ekibi 7’nci Yılını Kutladı

31.05.2014
0
A+
A-

Bodrum’da 2008 yılında kurulan Arama Kurtarma Derneği’nin (AKUT), ekibi 6 yılı geride bıraktı. 90 gönüllüyle ihtiyaç anında hizmet veren ekip, AKUT Başkanı Nasuh Mahruki’nin de katılımıyla mangal partisi yapıp pasta keserek kutlama yaptı.

Bodrum Gündem/30 Mayıs 2014

Bodrum’da 2008 yılı başındaki çalışmalarla oluşturulan AKUT  Bodrum Ekibi, Mayıs ayı sonunda,  2003 yılında Niğde’de Demirkazık dağına tırmanırken geçirdiği kaza sonucu hayatını bodrum akut 7 yıl kutlaması (1)kaybeden dağcı Kürşat Avcı’nın adı  verilen operasyon merkezinin  açılışıyla  faaliyete geçmişti. 6 yılı geride bırakan ekip 7’nci yıla girişinde, AKUT Başkanı Nasuh Mahruki’nin de katılımıyla mangal partisi yapıp pasta kesti. Kutlama, Konacık mahallesinde Gaz Deresi mevkiindeki konteynırdan kurulma mevcut operasyon merkezinin100 metre ilerisinde temeli atılmış yeni merkezin yapılacağı alanda yapıldı.

“BODRUM’DA SEVİLİEN GÜVENİLEN EKİP HALİNDELER”

AKUT Bodrum ekibinin 99 operasyonda 54 kişiyi kurtardığını söyleyen Nasuh Mahruki “Bunun yanı sıra kayıp vakaları ve hayvan kurtarma operasyonları ve orman yangınlarında çalışıyorlar. Bodrum’da sevilen güvenilen ekip halindeler” dedi.

AKUT’un yurt dışında birçok afette gönüllü olarak çalıştığı için yurt dışında da tanınan bir sivil toplum kuruluşu olduğunu söyleyen Mahruki “AKUT, Birleşmiş Milletler tarafından Türkiye’nin ilk akredite edilin kurtarma ekibi.  Tecrübemiz çok fazla. Bin 500 ün üzerinde operasyonumuz var. Bin 900’a yakın insanın hayatına dokunduk.  300’e yakın canlı hayvan kurtardık. Tabi bu birikim ve tecrübe meselesi. AKUT’un her ekibi bölgesinde donanımlı ve tecrübeli durumda. Hepsi kendi bölgelerindeki ihtiyaçlara göre lojistiklerini, planlamalarını ve eğitimlerini yapıyor.  Mesela Bodrum’da  yaz aylarında maalesef orman yangınları   konusunda da kendilerini yetiştirdiler” diye konuştu.

cheap Lithium bodrum akut 7 yıl kutlaması (2)“GÖNÜLDEN YAPILIRSA ANLAMI VE DEĞİRİ VAR”

Soruları da cevaplandıran Mahruki, AKUT’un gönüllülük esasına göre hizmet verdiğine dikkat çekerek şunları söyledi: “Bazen bu kadar iş bedava yapılır mı diye bakabiliyorlar olaya. Aslında bu kadar iş bedava yapılırsa, gönülden yapılırsa anlamı ve değeri var. Bizim sadece dernek genel merkezinde günlük işleri takip etmek için üç tane maaşlı personel var, Bin 600 gönüllümüz var. İşin büyüsü  gönüllük zaten. Buradaki herkes enerjisini, emeğini, zamanını, kaynaklarını AKUT için, dolayısıyla AKUT üzerinden Türkiye için, Türk Milleti için harcıyor. Bundan da mutluluk duyuyor”

Geçen sene gezi parkı protestoları sırasında AKUT ilkyardım istasyonuna giderken motosiklet kazası geçirerek yaralanan Mahruki “Gezi olayları Türkiye’nin yakın tarihinin en korkunç olaylarından biridir” dedi. Hükümeti eleştirerek gezi olayının yanlış yönetildiğini savunan Mahruki “Sonuçta, vatandaşlar, yüzbinler,  milyonlar ayağa kalktı. Doğru yada yanlış, haklı yada haksız  bu kadar  insan eğer ayağa kalktıysa sizin yapacağınız tek şey  susup dinlemektir. İnşallah bu yıl dönümünde benzer hatalar, korkunç şeyler yaşamayız” ifadelerini kullandı.

bodrum akut 7 yıl kutlaması (9)“AFETLERE KARŞI DAHA BİLİNÇLİ BİR TOPLUM OLUŞTRMAYI AMAÇLIYORUZ”

Türkiye’de 33 bölgede ekibi bulunan AKUT’un Bodrum Ekip Lideri Sadettin Uslu 6 yılda 54 insan, 28 hayvanın kurtarılmasında veya içinde bulundukları zor yaşam koşullarından emniyetli yaşam koşullarına taşınmasında, 18 kriminal olayda emniyet güçleri ile gönüllü olarak çalışmalara katıldıklarını söyledi.  Ayrıca 27 orman, 2 büyük mekan yangınında söndürme ve soğutma çalışmalarına katılarını belirten Uslu cheap cialis super active purchase Baclofen Bodrum çevresinde  yetişkin ve öğrenci toplam 16 bin kişiye afet bilinçlendirme seminerleri verdik. Amacımız önlenebilir sebeplerden dolayı insanların hayatlarını kaybetmemesi ve daha bilinçli bir toplum oluşturmaktır” dedi.

ETİKETLER: ,
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.