Bodrum Gündem

Antalya ile Bodrum’un Turizm Anlayışı Farklıdır

14.06.2014
0
A+
A-

İstanbul’da düzenlenen Türkiye ve Komşu Ülkeler Otel Yatırım Konferansı’na (CATHIC) konuşmacı olarak katılan Bodrum Belediye Başkanı ve Bodrum Yarımadası Tanıtma Vakfı (BOTAV) Başkanı Mehmet Kocadon, stratejik birlikteliğin önemine vurgu yaptı. Kocadon, “Devletin üst ölçekli yatırım ve gelişim stratejileri, yerel stratejilerle uyumlu olmalı ve paralellik taşımalı.” dedi.

Bodrum Gündem/13 Haziran 2014

Türkiye ve Komşu Ülkeler Otel Yatırım Konferansı (CATHIC), sektörün en kıdemli otel yatırımcıları, operatörleri, geliştiricileri, danışmanları ve hükümet yetkililerini bir araya getirdi. cost of Strattera Baskan Kocadon Turkiye ve Komsu Ulkeler Otel Yatirim Konferansina katildi (1) İstanbul’da düzenlenen büyük buluşmaya Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon da davet edildi. Üçlü gruplar halinde söyleşi şeklinde geçen konferansta Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon, “Turizmi Geliştirmede Devletin Rolü” başlığı altında değerlendirmelerde bulundu. Uğurlu Danışmanlık Genel Müdürü Gülgün Korkusuz moderatörlüğünde gerçekleşen söyleşiye Başkan Kocadon ile birlikte Türkiye Dış ve Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) Yönetim Kurulu Üyesi Aykut Eken ve Extensa İstanbul Emlak Yatırım İnşaat ve Ticaret A.Ş Genel Müdürü Özlem Gökçe katıldı.

 “Antalya ile Bodrum’un turizm gerçekleri birbiriyle örtüşmez” where to buy levonorgestrel

Konuşmasında stratejik birlikteliğin önemine değinen Kocadon, “Devlet, üst ölçekli turizm gelişim planlarını yerel değerleri göz önünde bulundurarak yapmalıdır. Antalya’nın turizm gerçekleri ile Bodrum’un turizm gerçekleri birbiriyle örtüşmez. Amacımız; Bodrum’da marka değerini sürekli yukarı taşıyan ve sürdürülebilir bir turizm için her türlü idari alt yapıyı sağlamaktır.  Bu maksatla beş yıldır gereğini yerine getirmekte olduğumuz Bodrum tanıtım stratejisini, devletin gelişim stratejileriyle uyum içerisinde yürütmeye çalışmaktayız.” dedi.

 Baskan Kocadon Turkiye ve Komsu Ulkeler Otel Yatirim Konferansina katildi (2) buy Dapoxetine on line “Tahsisler yapılırken yerli halkın görüşü alınmadı”

Bodrum’da turizm tahsislerinin yatırımcı ile yerel halkı karşı karşıya getirdiğini de söyleyen Başkan, “15-20 yıl önce tahsis yapılıp hala başlamayan otel projeleri var. Burada yatırımcının fazla suçu yok. İdare kaynaklı sıkıntılar var. Doğa ile barışık bütün yatırımcıların yanındayız. Bodrum, bütün iş kollarının bağlantısı olan bir yer ve cazibesi de oldukça yüksek. Ev pansiyonculuğundan başlayıp bugün dünya markalarının geldiği bir destinasyon halini aldı. Bodrum, kendi öz sermayesiyle oteller yaptı.  Devlet teşviki çok azdır. Tahsis bir elin parmağını geçmez. Tahsisler yapılırken yerli halkın görüşü alınmadı. 15-20 yıl önce tahsis yapılıp hala başlamayan otel projeleri var. Burada yatırımcının fazla suçu yok. İdare kaynaklı sıkıntılar var. Tahsisli bir yere bakıyorsunuz ya folkların yavrulama yeri ya da çevreye duyarlı bir nokta oluyor. O zaman da yatırımcı ile yerel halk karşı karşıya geliyor. İmar konusunda yetki kargaşasından kaynaklı sorunlar yaşanıyor. Bu tahsisler yapılırken lütfen gelip araştırma yapılsın. Doğayla barışık bütün yatırımcıların yanındayız.” şeklinde konuştu.

CATHIC, yatırımcılar için pazar niteliğini taşıyan sektörde; sosyal ağ kurmak, en son gelişmeleri, trendleri ve fırsatları görüşmek için bir araya gelebilecekleri, bölgenin asıl buluşma noktası olarak ifade ediliyor. CATHIC Danışma Kurulu’nun yardımıyla, sektör tarafından sektör için geliştirilen eğitim programında, bölgedeki önemli oyuncuları temsil eden 70’in üzerinde üst düzey yönetici ve sektör uzmanı, Türkiye’nin filizlenen turizm ve konaklama sektörünün karşı karşıya kaldığı fırsatları ve zorlukları görüştü.

ETİKETLER:
Yorumlar

  1. Atiye dedi ki:

    Bodrumda turizm bitmek uzere ve yetkililer uyuyor ,uyandiklarinda is isten gecmis olacak,Defalarca belediyeye sikayetlerde bulunduk ,hanutculuga bir onlem alinmadi ,gelen turist geldigine gelecegine pisman ediliyor,her isletmenin onunde bir it yerli yabanci demiyor zorla birseyler satma cabasinda hic birsey yapmasa gelene gecene laf atiyor,buradan isletmecilere sesleniyorum ,Belediyeye degil nasil olsa belediye gorevini yapmiyor ,kapinizin onune …. baglarsaniz o isletmeye turist girmez ,girsede birdaha ordan gecmemenin carelerini arar