Bodrum Gündem

AÇLIĞA MAHKÛM EDİLMEK

Üzerinde yaşadığımız yerküre daha fazla insanı besleme-yaşatma gücüne sahip değildir. Dünya Sağlık Örgütü verilerine göre, her yıl 10 milyon insan açlıktan ölüyor! Maalesef bunun 6 milyonu ise 5 yaşın altındaki çocuklar!
840 milyon kişi yetersiz beslenerek, hastalık ve ölümün hazır müşterileri konumuna düşüyorlar. Dünyada 1 milyar insan temiz bir bardak suya hasret.

Dünyanın en hassas bölgesinde bulunan bizim gibi devletleri yöneten siyaset adamlarının iki konuda çok donanımlı ve hazırlıklı olmaları gerekir.
-Ülke insanlarını kendi olanaklarıyla doyurabilmek,
-Ülke Savunması için gerekli yatırımları zamanında ve eksiksiz yapabilmek.

Dünyada açlık baş gösterdiğinde, doğal olarak her devlet kendi insanını koruyacaktır. Açlık başlarsa, dışardan yiyecek bulmak mümkün değildir, bunun bedeli de yoktur.
Aynı şey, ülke bir savaş ile karşı karşıya kaldığında, “Bana birkaç gün izin verin, helikopter, savaş uçağı, tank alayım” diyemezsiniz. Bu iki konuda önceden hazırlık yapmazsanız, insanınızı ölüme terk edersiniz…

AKP Hükümeti-Erdoğan ve Tarım Bakanı, dış dayatmaya boyun eğerek ülke tarımını yok edecek yasal ve idari tedbirleri bilerek aldıkları için mutlaka
YÜCE DİVAN’ da yargılanmalıdırlar.
Bakın bunlar, 12 senede Türk Tarımını ne hale getirdiler;

-Yunanistan’ın tüm yüzölçümünün yaklaşık iki katı büyüklüğünde tarım arazisi olan Türkiye, Yunanistan’dan PAMUK ithal ediyor.
-Lüksemburg’un yüzölçümünün 95 katı büyüklüğünde tarım arazisi olan Türkiye, Lüksemburg’ tan buğday ithal ediyor.
-Türkiye 12 senede, Amerika’dan Pamuk, Rusya’dan buğday, Fransa’dan Arpa, Mısır’dan Pirinç, Ukrayna’dan Mısır, Sri-Lanka’dan Çay, İtalya’dan Bakla, Çin’den Sarımsak, Panama’dan Muz, Meksika’dan Nohut, Kanada’dan Mercimek ithal eden bir ülke durumuna geldi.
-Türkiye, 126 ülkeden 133 çeşit, meyve ve sebze ithal eden bir ülke oldu.
-Türkiye, taze soğan ve kuru soğan ithal ediyor.
-Türkiye, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Gıda ve Kontrol Genel Müdürlüğü yayınladığı genelge ile SAP ve SAMAN ithal edebileceğimiz 67 ülkeyi belirledi.

Erdoğan 2004 yılında İsrail’ li yetkililerle “TOHUM” konusunda bir anlaşmaya vardı. Bu anlaşma uyarınca 2006 yılında “Tohumculuk Kanunu” mecliste
AKP oylarıyla kabul edildi.
Türk Tarımının kafasını kopartan, ülkenin geleceğini karartan, ülkeyi açlığa mahkûm eden bu kanundur.

Amerika, Irak’ı işgal ettiğinde, öncelikle iki yere saldırdı.
İlk olarak Irak’ın binlerce yıllık birikimle yetiştirdiği ve muhafaza ettiği
“Tohum Bankasını” soydular.
İkinci olarak da, İnsanlığın en eski yazılı kitaplarının bulunduğu kütüphaneleri soydular. Tüm kitapları ve tohumları alıp götürdüler.

Norveç Kutup Bölgesinde, Grönland Adasının doğusundaki Svalbard Adasında buzulların altında inşa edilen depolarda dünyadaki tüm tohumların saklanabileceği bir depolar zinciri yapıldı.
Burada 3 milyon çeşit tohum biriktiriliyor. Bu depoların sahibi elbette ki başta Amerika olmak üzere, tüm emperyalist devletler. İleride olası bir nükleer savaş sonrası, yaşam ve beslenme tamamen bunların elinde olacak.

Geleneksel ve binlerce yıllık doğal gelişimin sonucu elde edilen tohumları toplayan devletler, Türkiye gibi ülkelere “Hibrit Tohum” denen, kendisinden tohum üretilemeyen ve her sene satın almak zorunda olduğunuz, genetik yapısı ile oynanmış tohumları dayatıyorlar. Yasal olarak hem bunların ürettiği Hibrit Tohumları kullanacağız, hem de her sene bunlara para vermeye devam edeceğiz. İşte AKP-Erdoğan-Tarım Bakanının YÜCE DİVAN’DA yargılanmalarını gerektiren kanun budur…

AKP ve buy Plavix online Erdoğan, Türk Tarımına bilerek vurdukları darbelerle, Türk Çiftçi ve Köylüsünden esirgedikleri destekleri, yabancı ülkelerin çiftçilerine seve-seve vermekteler.

AKP Hükümeti ve Erdoğan demokratik yollarla iktidardan indirilip, yargılanmadıktan Buy Levitra sonra Türk Tarımının kurtulması imkânsızdır.

Şimdi, Cumhurbaşkanı Adayı Erdoğan, açlığa mahkûm ettiği Türk Çiftçisi ve Türk Köylüsünden oy isteyecek. Verirler mi dersiniz?
Çektikleri çile az geldiyse, icra takibinden köy kahvesine çıkamamak hoşlarına gittiyse (Her 5 köylüden 3’ü icralık), ürettiğini sattığı halde borcun sürekli artması iyi ise, Erdoğan’a oy vermeye devam etsinler.

Verin Şaban’a gitmez yabana. Bugün verdikleriniz size açlık-baskı-yolsuzluk olarak geri Cheap Vermox dönecektir.

Sağlık ve başarı dileklerimle 24 Haziran 2014
Rifat Serdaroğlu

Yazarın Diğer Yazıları
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.