Bodrum Gündem

Patili dostlar için bir araya geldiler

Bodrum Yücelen Hayvan Hastanesi ve Şehit Serkan Göker ilkokulu arasında imzalanan protokolle Uzman Cerrahi Veteriner Elif Yücelen Kaya, yaklaşık 150 çocuğa patili dostlarına nasıl yardımcı olabilecekleri ile ilgili interaktif bir seminer gerçekleştirdi.

Çiçek Bozoğlu/Bodrum Gündem

Şehit Serkan Göker ilkokulunda gerçekleştirilen seminere çocuklar yoğun ilgi gösterirken, evde baktıkları ve sokakta yaşayan hayvanlara nasıl yaklaşmaları, yaralandıklarında ilk müdahaleleri nasıl yapacakları ve hangi kurumlardan nasıl destek isteyeceklerine dair sordukları soruları ile oldukça eğlenceli bir seminere imza attılar.

Şehit Serkan Göker ilkokulu müdürü Bülent Hekimoğlu organizasyon ile ilgili şunları söyledi “Biz hayvan dostu bir okuluz. Öğretmenlerimizin, öğrencilerimizin birçoğunun evinde kedisi köpeği ve diğer evcil hayvanları var. Evde besleme imkanı olmayan öğrencilerimize bu duyguları okulda tattırmaya çalışıyoruz. Okul olarak mahallemizdeki engelli kedilere yuva olduk. Onların burada bakım ve beslenmelerini yapıyoruz. Bunun yanında en önemli şey çocuklarla hayvanların sağlıklı bir iletişim kurabilmelerini sağlamaya çalışıyoruz. O açıdan doğru bilgilerle donatılmaları gerekiyor. Bu seminerle de sokak hayvanlarına yaklaşırken nelere dikkat etmeleri gerekiyor, evdeki evcil hayvanlara nasıl davranmaları gerektiği ile ilgili bilgi vermek istedik.  Sadece sevmek değil bunun bir takım sorumluluklar gerektirdiği, beslenmeleri, aşılanmaları, tedavileri gibi konularda sorumluluk almaları gerektiğini düşündük.  Sokakta görüp başlarına okşadığı kedileri her ne kadar sevsek de daha dikkatli yaklaşmamız gerektiği gibi konularda bir uzman bilgisine ihtiyacımız doğdu. Okulumuzdaki hayvan sever öğrencilerimizle beraber ilçemizde bulunan Bodrum Yücelen Hayvan Hastanesini ziyaret ettik. Elif hanımla beraber bir protokol hazırladık. İmzaladığımız protokol doğrultusunda Elif hanım bugün okulunu ziyaret ederek bütün öğrencilerimizi bilgilendirdi. Gayet de başarılı bir çalışma oldu. Öğrencilerimizin de ilgisini çektik. Konu hakkında yanlış bilgisi olan varsa onlar onu doğru bilgiye yer değiştirdi. Sanırım öğrencilerimiz bu konuda daha bilinçli bir şekilde hayvanlara yaklaşacaktır. Evde baktıklarına da daha farklı bir gözle bakacaklarına inanıyorum. Böyle bir organizasyon yapıp öğrencilerimizle uzman veteriner hekimimizi bir araya getirdiğimiz için son derece mutluyuz.”

Bodrum Yücelen Hayvan Hastanesi kurucusu Uzman Cerrah Veteriner Hekim Elif Yücelen Kaya; okul müdürü Bülent Hekimoğlu’nun geçtiğimiz hafta kendileriyla iletişime geçtiğini ve Şehit Serkan Göker ilkokulu ile bir protokol imzaladıklarını kaydetti. Kaya “Sayın Bülent Hekimoğlu özellikle ilkokulda küçük yaştaki çocuklarımızın hayvanlara bakması ve nasıl davranması gerektiği ile ilgili soru cevap şeklinde interaktif bir seminer rica etti.  Biz de seve seve kabul ettik. Bizi ziyaret ettiklerinde bu işin nasıl yapıldığını, veteriner hekimin ne işi yaptığını öncelikle yerinde gördüler. Sonrasında da yaklaşık 150 öğrencimize hayvanlara nasıl davranılması gerektiği ile ilgili, onlara zarar vermeden nasıl davranacaklarına ilişkin bir seminerimiz oldu. Tamamen farkındalık yaratmak amacıyla yapıldı bu çalışma. Bu tip sosyal sorumluluk projelerine alışkınız. Mesleğimizin el verdiği ölçüde insanlara özellikle çocuklara bu sorumluluk duygusunu aşılamamız bizim boynumuzun borcu. Burada hayvanlara nasıl davranmaları gerektiği ile ilgili ilgili bir çalışma yaptık.  Özellikle sokakta evsiz olan hayvanlara patili dostlara nasıl sahip çıkılması ile ilgili bir çalışmaydı bu. Çok güzel  ve verimli bir organizasyon oldu. Umarım diğer meslektaşlarımız da bu tarz etkinlikler uygularlar bu noktada en azından öncülük etmiş olduysak ne mutlu bize”. dedi.

Çocukların en çok merak ettiği konunun yaralı bir hayvana nasıl müdahale edileceği ve kimden yardım isteyeceği ile ilgili sorular sorduklarına dikkat çeken Elif Yücelen Kaya “Çocuklar özellikle hayvanlar sokaktayken yaralandığında ne yapacaklarına ilişkin soru sordular. Kim alır, kim götürür, nasıl tedavi ettirebiliriz şeklinde sorular geldi. Biz de çocuklarımızın böylesi bir olayla karşılaştıklarında doğru noktaları nasıl ulaşabileceklerine ilişkin bir bilgilendirme yaptık. Sokaklarında yaralı bir hayvanı gördüklerinden ne yapmaları gerektiği ile ilgili, kimi aramaları, kime ulaşmaları gerektiği ile ilgili bilgilendirdik. Bu konuda Bodrum Belediyesi son derece duyarlı ve olabildiğince her noktada hizmet vermeye gayret ediyorlar. Bizler Yücelen Hayvan Hastanesi olarak sosyal sorumluluk çerçevesinde yardımcı olmaya çalışıyoruz.” diyerek sözlerini tamamladı.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.