Bodrum Gündem

Gümbet Mahalle Muhtarı Feridun Özsert Görevden Alındı

02.07.2014
0
A+
A-

mehmet_feridun_ozsert_gumbet_muhtari_gorevden_alindi

30 Mart Yerel Seçimlerinde Gümbet Muhtarı seçilen Hüseyin Özgül’den sonra, 1 Haziran’da yenilenen seçimlerde seçilen Mehmet Feridun Özsert Yüksek Seçim Kurulu kararı ile görevden alındı. İtirazı yapan Ali Haydar Mansuroğlu Gümbet muhtarı olacak.

Fatih Bozoğlu/Bodrum Gündem Cialis Professional no prescription

30 Mart Yerel Seçimleri sonucu muhtarlığa seçilen Hüseyin Özgül’ün, muhtar seçilebilmek için gerekli olan, seçime girdiği yerde 6 aylık ikamet etme şartına uygun olmadığı gerekçesi ile İlçe, İl Seçim Kurullarından sonra Yüksek Seçim Kuruluna itiraz edilmişti. İtirazın kabul edilmesi ile seçim 1 Haziran’da yeniden yapılmıştı. Yenilenen seçimlerde de Mehmet Feridun Özsert muhtarlığa seçilmiş ve mazbatasını alarak göreve başlamıştı. Ancak muhtarlık seçimlerinde aday olan Ali Haydar Mansuroğlu Bodrum İlçe ve Muğla İl Seçim Kuruluna, seçimi kazanan Mehmet Feridun Özsert’in 1999 yılında Gümrük Kaçakçılığı nedeni ile yargılandığı ve ceza aldığı gerekçesi ile muhtar seçilemeyeceği yönünde yaptığı itirazlar kabul edilmeyince Yüksek Seçim Kuruluna itirazda bulundu.

YSK tarafından yapılan inceleme sonucu Mehmet Feridun Özsert’in 1999 yılında Gümrük Kaçakçılığı ile ilgili davadan hüküm giydiği ve bu nedenle muhtarlık görevinden alındığı bildirildi.

Gümbet Muhtarlık Seçimleri ile ilgili YSK’ya itirazda bulunan Ali Haydar Mansuroğlu konu ile ilgili olarak yasada açıkça belirtilmiş bir durumun söz konusu olduğunu belirterek “Yasada kimlerin muhtar seçilebileceği ve hangi şartlara uygun olması gerektiği açıkça belirtilmiş. Muhtarlığı kazanan Mehmet Feridun Özsert’e 1999 yılında Gümrük kaçakçılığı nedeni ile dava açılmış ve hüküm giymiş. Bunu tespit ettik ve Bodrum ilçe Seçim Kuruluna itirazda bulunduk. Kabul edilmeyince Muğla İl Seçim Kurulu’na itiraz ettik. Oradan da sonuç alamayınca Yüksek Seçim Kuruluna itirazımızı yaptık. YSK durumu inceledi ve karara vardı. Bundan sonraki süreç yasalar neyi gerektiriyorsa o şekilde devam edecek.” dedi.

YSK tarafından Mehmet Feridun Özert’in görevden alındığı telefon ile kendisine bildirildi. Alınan bilgilere göre; Muhtarlık seçiminin tekrar edilmeyeceği ve Ali Haydar Mansuroğlu’nun muhtarlık görevine atanması bekleniyor.

BODRUM GÜNDEM OKURLARI İÇİN AÇIKLAMA:

Gümbet Muhtarlık Seçimleri ile ilgili bir çok haber sitesi gibi bizde haberimizi yaptık ve siz okurlarımıza sunduk. Lakin gelen yorumlarda Mehmet Feridun Özsert ve Ali Haydar Mansuroğlu için; yorumların suçlayıcı, hakaret içeren, kişilik haklarını rencide eden bir hale dönüşmesinden dolayı tüm yorumları kaldırdık.Bu konuda belgeleri ile açıklama yapılması durumunda her iki tarafında görüşlerini siz okurlarımıza aktarmaya devam edeceğiz.

Okurlarımızın bilgilerine sunarız. Valtrex online

Saygılarımızla order Levitra

Bodrum Gündem Yazı İşleri

 

Yorumlar

  1. zerrin muğlalı dedi ki:

    kutluyorum..size yakışanı yapmışsınız…