Bodrum Gündem

Kocadon MUSKİ’nin Yapılanmasına Destek Verecek

Kocadon MUSKİ’nin Yapılanmasına Destek Verecek
23.07.2014
0
A+
A-

buy Asacol

treat adenoma of prostate muski_kocadon_destek_bodrum_gundem_1Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon, Bodrum’da su ve kanalizasyon işleriyle ile ilgili tüm yetkilerin MUSKİ’ye geçmesinin ardından MUSKİ’nin Bodrum’da yeni açılan Bodrum 1. Bölge Müdürlüğü hizmet binasını ziyaret etti.

Bodrum Gündem Haber buy Clonidine Online

30 Mart 2014 Yerel Seçimlerinin ardından bağlayıcı nitelik kazanan Büyükşehir Yasası ile birlikte Bodrum’da su ve kanalizasyon ile ilgili tüm işlemlerde; bakım, onarım da dahil olmak üzere tüm yetki ve sorumluluk, Muğla Büyükşehir Belediyesi’ne devredildi. Bununla birlikte Muğla Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü (MUSKİ), Bodrum’da hizmet vermeye başladı. Bodrum Belediyesi ise Büyükşehir Yasası kapsamında belediyenin yıllardır hizmet verdiği Bodrum Su ve Kanalizasyon İşletmesi’ni (BOSKİ’yi) kapatmak durumunda kaldı.

Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon, Bodrum Kıbrıs Şehitleri Caddesi’ndeki yeni yerinde hizmete giren MUSKİ Bodrum 1. Bölge Müdürlüğü’nü ziyaret ederek personelle sohbet etti. Kocadon, ziyarette; BOSKİ’nin ardından Bodrum’da hizmete devam eden MUSKİ için de Bodrum Belediyesi olarak ellerinden gelen desteği vermeye hazır olduklarını ifade ederek şöyle dedi:
“Artık BOSKİ kapandı. Yasa gereği Bodrum’un su ve kanalizasyon ile ilgili tüm işlerini MUSKİ devraldı. Yani tüm yetki MUSKİ’de. Bizler artık sadece sorunları iletebiliyoruz ama herhangi bir işlem yapamıyoruz. Yine de Bodrum Belediyesi olarak MUSKİ’ye elimizden gelen desteği vermek isteriz. Yeni yapılanma sürecinde bir takım eksiklikler olabiliyor. Önemli olan bu eksikliklerin farkına vararak en kısa sürede bunları gidermek. İleriye dönük çalışmalarımızı da bunları göz önünde bulundurarak yapmalıyız. Çözüm üreterek ilerlemeye devam ettiğimizde, her şey yoluna girecektir. Bu konuda vatandaşlarımızın da bizleri anlayacağını umuyorum.”

Bodrum merkezdeki MUSKİ Bodrum 1. Bölge Müdürlüğü yanı sıra çoğunluğu Bodrum Belediyesi hizmet binası olarak kullanılmaya devam eden; Konacık, Bitez, Ortakent, Turgutreis, Gümüşlük, Yalıkavak, Gündoğan, Göltürkbükü, Yalı ve Mumcular’daki belediye hizmet binalarında MUSKİ hizmet noktaları kurularak; su ve kanalizasyonla ilgili tüm işlemler yapılmaya başlandı. Ayrıca su tarifelerinin belirlenmesinin ardından biriken su borçlarının tahsilatı da bu noktalarda gerçekleştirilebiliyor. Biriken borçların taksitlendirilmesi ile ilgili çalışmalara ise devam ediliyor.
MUSKİ Bodrum 1. Bölge Müdürlüğü, Türkkuyusu Mahallesi Kıbrıs Şehitleri Caddesi Yüksel Çağlar İş Merkezi no: 78/20 adresinde hizmet veriyor.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.