Bodrum Gündem

Eleştirdi ve Görevden Alındı

Eleştirdi ve Görevden Alındı
25.07.2014
0
A+
A-

rengim_gokmen_gorevden_alindi_bodrumgundem12. Uluslararası Bodrum Bale Festivali ile ilgili düzenlenen basın toplantısında TÜSAK Yasa tasarısı ile ilgili fikirlerini açıklayan Devlet Opera Ve Balesi Genel Müdürü ve Genel Sanat Yönetmeni Prof. Dr. Rengim Gökmen, sürpriz bir şekilde görevden alındı. Gökmen basın toplantısında gazetecilere “Türkiye Sanat Kurumu (TÜSAK) Yasa Tasarısı’nın Türkiye’nin kültür ve sanat yaşantısı için son derece büyük bir yıkım olacağını düşünüyorum” demişti.
Bodrum Gündem Haber
12. Uluslararası Bodrum Bale Festivali nedeniyle düzenlenen basın toplantısında gazetecilerin TÜSAK Yasa Tasarısıyla ilgili sorularını da yanıtlayan Gökmen, söz konusu yapılanmanın kültür ve sanat yaşantısına yıkıcı zararlarının olacağını öne sürerek, Devletin kültür ve sanatla ilişkisinin koparılmaması gerektiğini ifade ederek, konuyla ilgili düşüncelerini şu sözlerle dile getirmişti; cheap Lithium Aciclovir online “Devletin sağlık ve eğitimle ilişkisini nasıl koparmamak gerekiyorsa, gerçek kültür ve sanatla ilişkisini de düzenlemek ama koparmamak gerekiyor. Kültür ve sanatı devletin korumasından, koruyuculuğundan yoksun bırakmamak gerekir. Aksi takdirde ticaretin acımasız çarkları arasına tek edilmiş bir kültür sanat etkinliği, şarkıcı sanat, düğün sanat etkinliği karmaşasına yol açar” dedi.
Devlet Opera Ve Balesi Genel Müdürü Gökmen, dünyanın her yerinde gerçek sanatın devlet, yerel yönetimler ya da kamunun çeşitli kuruluşları tarafından desteklendiğine işaret ederek, “Ama hiçbir zaman güdümlenmezler. Bu bakımdan TÜSAK Yasa Tasarısı’nın Türkiye’nin kültür ve sanat yaşantısı için büyük yıkım olacağını düşünüyorum. Kültür ve Turizm Bakanlığının bunu hiçbir şekilde realize etmeyeceği inancındayım” buy Retin-A ifadelerini kullanmıştı.
Görevden alınan Gökmen’in yerine orkestra şefi ve besteci Selman Ada getirildi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.