Bodrum Gündem

Deprem İçin Bilimsel Önlemler

Deprem İçin Bilimsel Önlemler
18.08.2014
0
A+
A-

Deprem-İçin-Bilimsel-ÖnlemlerTMMOB Bağlı Bodrum temsilciklerinin 17 Ağustos depremini unutturmamak için Bodrum Belediye Meydanından İskele meydanına kadar yaptıkları yürüyüşe katılana TMMB Genel Başkanı Mehmet Soğancı Türkiye’deki imar, yapı denetim yasaları ve mevzuatının sorunlu olduğunu söyledi.

Fatih Bozoğlu/Bodrum Gündem purchase Topamax how to buy Plavix

17 Ağustos depreminin 15.yıldönümü nedeni ile TMMOB’a bağlı şubeler ve temsilcilikler tarafından Bodrum’da düzenlenen yürüyüşe katılan TMMOB Genel Başkanı Mehmet Soğancı yaptığı açıklamada “Bu ilkenin, mühendisleri, mimarları, şehir plancıları depremi unutmadık, unutmayacağız, unutturmayacağız demek için, büyük Marmara yıkımının her yıldönümünde olduğu gibi dün ve bu gün ülkemizin örgütlü olduğumuz her yerinde benzer etkinlikler düzenliyoruz.” dedi.

tmmob_genel_başkan_mehmet_soğancıDepremler Afete Dönüşmesi Yazgı Değildir…

Türkiye’nin yüzde 98’inin deprem bölgesi olduğunu anımsatan TMMOB Genel Başkanı Soğancı depremlerin afet olarak yaşanmasının bir yazgı olmadığını, deprem gibi doğa olaylarının afete dönüşmesinin önlenebileceğine vurgu yaptı.

TMMOB Genel Başkanı Soğancı bilimin ve tekniğin gereklerinin yapılmadığını, bu nedenle Türkiye’de işlerin iyi gitmediğini ifade ederek “Bu ülkenin imar yasası, Yapı Denetim Yasası, yapı üretimi ile ilgili yasaları, bunların ilgili ikincil mevzuatı sorunludur. Sistem yüzünü insana dönmemektedir. Bu ülkede yasal düzenlemeler ranta odaklıdır. Her olayda olduğu gibi vahşi kapitalizmin, vahşi kuralları doğa olaylarının afete dönüşümünü engellemekten uzaktır. Aksine neredeyse sistemin koyduğu kurallar doğa olaylarını afete dönüştürmek için yazılmaktadır. Siyasi iktidar görevini yapmak yerine, TMMOB’nin ve bağlı odalarının sesini kısmaya çalışmaktadır. Onlar bilimin ve tekniğin sesi TMMOB’yi susturmaya çalışıp, depremlerin afete dönüşmesini sağlayanlardır.” dedi.

Mühendisler ve Mimarlar Kendilerini Yetiştirsin…

Bilimi ve tekniği insanlar ile buluşturan bir mesleği yaptıklarını söyleyerek meslektaşlarına seslenen TMMOB Genel Başkanı Soğancı purchase Lamisil online “İçinden çıktığımız halkımıza çok borçluyuz. Her üyemizin kendini daha donanımlı, daha yeterli, daha yetkin bir duruma getirmesi gerekiyor. Bilimi ve tekniği önemsemeyen yerel ve merkezi iktidarlara duyuruncaya kadar anlatacağız.” dedi. Meslek için eğitimin önemini de vurgulayan Genel başkan Soğancı bu konuda çalışmaların süreceğini ve bir yandan depremi anlatırken, üyelerin kişisel ve mesleki eğitimler ile kendilerini geliştirmeleri gerektiğini söyleyerek açıklamasını tamamladı.

Ezidiler’e Yardım Kampanyası Başlattılar…

17 Ağustos Depreminde ölenleri anmak ve depremin afet olmaması için farkındalık yaratmak için yapılan yürüyüşün sonunda bir açıklama yapan Bodrum İKK Genel Sekreteri Şahabettin Doğan Ezidiler için yardım kampanyası başlatıldığını söyledi. Bodrum İKK Genel Sekreteri Şahabettin Doğan tarafından yapılan açıklamada Ezidiler’e bir yardım kampanyası başlatıldığını ve Türkiye’deki tüm İl ve İlçe Koordinasyon Kurulları tarafından organize edildiğini söyledi. Bodrum İKK Genel Sekreteri Doğan, yardım kampanyasına destek vermek isteyenlerin Yokuşbaşında bulunan İnşaat Mühendisleri Bodrum Temsilciliği, Bodrum İlçe Koordinasyon Kuruluna başvurabileceklerini ifade etti.

Önemli Bir Seminer…

18 Ağustos Pazartesi (bugün) saat 16:00 – 19:00 arasında Bodrum Ticaret Odası konferans salonunda deprem ve tsunami ile ilgili bir seminer olacağının bilgisini de veren Şahabettin Doğan şunları söyledi; 16:00-16:30 açılış, 16:30-17:30 … Prof.Dr.Ahmet Cevdet YALÇINER (ODTÜ) ‘’Dünyada ve Türkiyede Tsunami’’, 17:30-18:00 ara. 18:00-19:00 Dr.Doğan KALAFAT (B.Ü.Kandilli Rasathanesi-Ulusal Deprem İzleme Merkezi Md.) “Güney Ege ve Bodrum Çevresinin Depremselliğine Bakış”

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.