Bodrum Gündem

Optimistçilerimiz Avrupa Takım Şampiyonu Oldu…

26.08.2014
0
A+
A-

 optimistçilerimiz avrupa şampiyonu

Optimist Takım Yarışı Avrupa Şampiyonası, 19-24 Ağustos’ta İtalya’nın Ledro Gölü’nde yapıldı.IODA Avrupa Takım Yarışları’nda bu güne  kadar ikincilik, üçüncülük ve dördüncülük dereceleri ile ağırlığını ortaya koyan Optimist Milli Takımı, bu kez şampiyonluğu hedefledi. Gerçekleşen yarışların sonunda son üç yılın şampiyonu İspanya’yı da geçerek amacına ulaştı.

Bodrum Gündem Haber 26/08/2014 buy Nolvadex online

İtalya’nın kuzeyindeki Ledro Gölü’nde gerçekleşen Optimist Takım Yarışı Avrupa Şampiyonası’nda16 ülke takımına karşı mücadele veren ekibimiz 14 galibiyet ve 1 beraberlikle üst tura 1. Takım olarak çıkmayı başardı.
Yarı finaldeki yarışlarda da aynı performansı gösteren Millilerimiz, sonunda şampiyonluğa imzalarını attı. Sporcularımız elde ettikleri bu başarı ile son 3 yılın Avrupa Takım Şampiyonu İspanya’yı da geride bırakmış oldu.
Türkiye Yelken Federasyonu Optimist Sınıflar Antrenörü Tamer Başlığ ile takım lideri Tuğçe Subaşı’nın gözetimindeki Milli Takım kadrosunda Yiğit Yalçın Çıtak (Turgutreis Belediyespor), Efe Tulçalı (ERA Bodrum), Mert Önder (Bodrum Belediyespor Order Disulfiram ), Sedef Şener (İstanbul Yelken Kulübü)ve Ece Göksu Gök (Karşıyaka Spor Kulübü) yer aldı.

Başlığ: İlk Kez Avrupa Takım Şampiyonu Olduk… Propranolol 80mg

Türkiye’nin Optimist sınıfında ilk kez Avrupa Takım Şampiyonu olduğuna dikkat çeken Optimist Sınıflar Antrenörü Tamer Başlığ, yarışların bol yağmurlu, az rüzgarlı havada yapıldığını söyledi ve sözlerine şöyle devam etti “Bütün ülkeler performansımıza saygı duydu. Hatta aralarında, ‘Sizden takım yarışını öğrenmemiz lazım’ diyenler bile oldu. Ama hakem konusunda sıkıntı yaşadık. Çoğu pozisyonda bize dezavantaj sağlayacak kararlar verdiler. Her şeye karşın sporcularımız büyük bir başarı elde etti. Emeği geçenlere ve bize destek olan herkese teşekkür ederim.”
İstiklal Marşı’nı dinletip, ay-yıldızlı bayrağı göndere çektiren Optimist Milli Takımımıza “Helal olsun” diyoruz.

 Optimist Takım Yarışı Avrupa  Şampiyonası’nda Sıralama
01. Türkiye
02. İspanya
03. Polonya
04. Hırvatistan
05. İngiltere
06. Rusya
07. İtalya
08. İsveç
09. Almanya
10. Fransa
11. İrlanda
12. Belçika
13. Hollanda
14. Slovevenya
15. Norveç
16. İsrail

Kaynak: TurkSail / TYF

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.