Bodrum Gündem

Bodrum’da Siyaset Cemaatleşiyor

07.09.2014
0
A+
A-

akparti_bodrum_ilce_danisma_bodrum_gundem

AK Parti Bodrum İlçe Teşkilatı Danışma toplantısında konuşan AKP İlçe Başkanı Demiralp “Duymaya alışık olmadıkları şeyleri dile getirdiğini ancak gerçek bunlar” diyerek CHP ve MHP’yi düzen partisi olarak nitelendirmesi dikkat çekti.

Fatih Bozoğlu/Bodrum Gündem

AKP Bodrum İlçe Teşkilatı İlçe Danışma Toplantısı BODTO Konferans Salonunda yapıldı. İl Başkanı Nihat Öztürk’ün mazereti nedeni ile katılmazken, İl Yönetiminden Esat Tugay, Ozan Balcıoğlu ve Hamza Akercan ile Bodrum Ak Parti Teşkilatının önemli isimleri Macit Gündoğdu ve Hasan Akçaalan ön sırada yerlerini aldı.

Divanın oluşturulmasının ardından Divan Başkanlığına seçilen Adil Ülgen tarafından gündem okundu. Saygı duruşu ve istiklal marşının söylenmesinin ardından AK Parti İlçe Başkanı Çiğdem Demiralp kürsüye davet edildi. Oldukça dikkat çekici noktalara vurgu yapan bir konuşma yapan Başkan Demiralp, ilerlemek, gelişmek ve yol almak için zihniyet değişimi çalışması yapmalarını gerektiğinin altını çizdi.

Recep Tayyip Erdoğan’ın milletin iradesi ile 12.Cumhurbaşkanı sıfatıyla milletin ve devletin başında olduğunu ve büyük bir onur ve gurur duyduklarını söyleyerek başladığı konuşmasında AK Parti yeni Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu ve yeni kabinesinin, Yeni Türkiye yolunda çok önemli başarılara imza atacaklarına dair hiç kuşkuları olmadığını dile getirdi.

akp_borum_ilçe danişma_eylul2014 (2)Bodrum Odaklı Konuşma…

Bodrum odaklı bir konuşma yapan Bodrum Ak Parti İlçe Başkanı Demiralp “2014 Yılı Eylül ayı danışma meclisi toplantımızın Ak Parti Bodrum İlçe teşkilatımız için bir başlangıç, bir ayağa kalkma ve yol alma, toplantısı olmasını dileyerek, sözlerime başlıyorum. Ben Ak Parti Bodrum İlçe Başkanı Çiğdem Demiralp olarak Ak Partimizin Bodrum’da bir hikayesinin olmasını ve hepimizin de bu hikayenin birer parçası olmamızı istiyorum. Bu hikayeyi yaratmaya var mıyız? İşte cevap bekleyen soru budur. Varız diyorsak o zaman öncelikle birbirimiz ile barışık ve gönül birlikteliği içinde olacağız. Ben değil biz diyeceğiz. Yaşlısıyla- genciyle, eskisiyle- yenisiyle tüm teşkilat mensuplarında, zihniyet değişimi yapacak çalışmayı yapmalıyız. Bizler dönüşmeden, Bodrum’u dönüştüremeyiz. Yeni siyaset-yeni Bodrum diyorsak bunun içini doldurmak zorundayız.” buy Strattera 40 mg dedi.

Yetenekli ve Çalışkan İnsanları Siyasi Tehdit Olarak Görmeyelim…

Geçtiğimiz haftalarda Bodrum’u ziyaret eden geçmiş dönem AB Bakanı, Yeni dönemdeki Dış İşleri Bakanı Mevlut Çavuşoğlu’nun tecrübe paylaşımı olarak ifade ettiği çalışmalara hemen başlanacağını söyleyen Başkan Demiralp “Böylelikle liyakat sahibi, ehliyet sahibi, yetenekli ve de çalışkan insanlarımıza alan açmalıyız. Bu insanlarla çalışmaktan korkmamalıyız, bu nitelikteki insanları kendi kişisel beklentilerimize tehdit olarak görmemeliyiz. Küçük olsun benim olsun anlayışından, büyük olsun hepimizin olsun anlayışına geçmeliyiz. Bodrum’un yakıcı sorunları ile önce kendimiz yüzleşmeliyiz. Sorunları görmeliyiz, sorunları anlamalıyız ve her birine derman olacak çözümleri üretmeliyiz. Ama bu yetmez. Ürettiğimiz çözümleri anlamlı ve anlaşılır bir söyleme dönüştürmeliyiz. Bu da yetmez. Bu söylemi hep birlikte teşkilat olarak dillendirmeliyiz. Yani gerçekten siyaset yapmalıyız. Bodrum’un birbirinden farklı seçmen kümeleri ile zihinsel ve duygusal bağ kurmalıyız. Bu seçmen kümelerini kuşatacak bir söylemi ve üslubu oluşturmalıyız. Nitelikli bir teşkilatı, aktif, işlevsel sandık kurullarımızı yaratarak her mahallenin her sokağına bahsettiğim bu yeni siyaseti taşımalıyız. Bunun içinde ihtiyaçları ve imkanları birlikte görmeliyiz. Kendi düşünce dünyamızla, Bodrum da yaşanan siyasi realiteyi ve Bodrum un ihtiyaçlarını birlikte harmanlayarak bir sentez oluşturmalıyız.” dedi.

akp_borum_ilçe danişma_eylul2014 (1)Bodrum’da Siyaset Cemaatleşiyor…

Ak Parti İlçe Başkanı Çiğdem Demiralp konuşmasında oldukça ilginç bir değerlendirme yaparak, Bodrum da siyasetin farklı kimlikler üzerinden hızla bir tür cemaatleşmeye doğru gittiğini iddia etti. Önümüzdeki süreçte çok tartışılacak değerlendirmelerde ve tespitlerde bulunan Demiralp yaşanan sorunların, son yirmi yıldır Bodrum’da iktidar olan CHP, MHP, DP gibi düzen partileri yarattığını ifade ederek şöyle konuştu; “Yerliler yerli kimliği üzerinden, aleviler alevi kimliği üzerinden, Kürtler etnik kimlik üzerinden, laikler laikçilik üzerinden, dindarlar dini ritüeller üzerinden ortak payda ararsa, buradan anlamsız bir cemaatleşme doğar. Bu ortamdan da yeni siyaset yeni Bodrum çıkmaz. Peki Bodrumu böylesine gruplaşmanın eşiğine getiren nedir. Arkadaşlar Bodrum’da demokrasi, katılım, çoğulculuk, şeffaflık sorunu var, farklılıkların kendilerini ifade etme sorunu var. Bu sorunları son yirmi yıldır Bodrum’da iktidar olan CHP, MHP, DP gibi düzen partileri yarattı. Siyaset, böylesine sorunlar yaratırsa seçmen de birey olarak yapamadığını, belli kimlikler üzerinden gruplaşarak yapmaya çalışır. Öncelikle seçmeni bu tuzaktan çıkaracak söylemi geliştirip, siyasete katılarak, siyasal mücadele yoluyla sorunlarını çözmeye davet edeceğiz.”

Başkan Demiralp’in konuşmasının bu bölümünde, “Sorunları Bodrum’da iktidar olan CHP, MHP, DP gibi düzen partileri yarattı.” sözleri partililer tarafından coşku ile alkışlandı.

order Albendazole online akp_borum_ilçe danişma_eylul2014 (12)Bodrum Seçmeninin Sayılar İle Analizi…

Bodrum’un 30.000 civarında yerli seçmeni, 30.000 civarında büyük kentlerden göç ile gelen okumuş, meslekli kendine laik modern, çağdaş diyen seçmeni, Bodrum’a beden gücüyle çalışarak geçimini sağlamak için Anadolu’nun kırsalından gelen yine 30.000 civarında seçmeni olduğunun bilgisi veren Başkan Demiralp “Arkadaşlar pek de alışık olmadığınız şeyleri söylediğimin farkındayım. Ama söylediklerim gerçek. Sayısal büyüklüklerle, sosyolojik analizlerle konuşuyorum.” dedi.

Bize Karşı Da Farklı Algıları Var…

Bodrum seçmenlerinin AKP’ye karşı farklı bir algısının olduğuna dikkat çeken Başkan Demiralp Avrupa ülkelerinden gelerek Bodrum’a yerleşen yarıdan çoğu da seçmen olan dili, dini, kültürü farklı 4 bin civarında Avrupa kökenli seçmenin, mezhep ve etnik yapı açısından bakıldığında da, Bodrum’un 13 bin civarında Alevi seçmeni, 12 bin civarında da Kürt kökenli seçmeni olduğunu ve bunların da AKP’ye karşı farklı algıları olduğunu söyledi.

akp_borum_ilçe danişma_eylul2014 (3)Sadece Proje ve Hizmet Anlatmak Yetmez, Başka Yöntemler Bulmalıyız…

Sayısal büyüklüklerle, sosyolojik analizlerle konuştuğunu vurgulayan ve siyaset ve stratejiyi bu gerçeklerin ışığında belirleyip uygulanması gerektiğinin üzerini çizen AK Parti Bodrum İlçe Başkanı Çiğdem Demiralp “Bu seçmen kümelerinin tümü ile zihinsel ve duygusal bağı kurmadan, algıları yumuşatmadan sadece proje konuşarak, sadece hizmet ifade ederek anlamlı bir sonuç alamayız.

Salonu Coşturdu…

Başkan Demiralp sakin bir şekilde sürdürdüğü konuşmasının sonunda “Arkadaşlar yeni Siyaset, yeni Bodrum derken, her şeyden önce bir zihinsel değişimden, bir zihinsel dönüşümden bahsediyorum. Bu gerçeği görmeye ve bunu ilmek, ilmek işlemeye var mıyız?” dedi. Salondan “Varız” yanıtını almasına karşın Purchase Retin-A “Duyamadım var mısınız” diye yeniden sordu. Salondan oldukça yüksek bir şekilde beklediği “Varız” yanıtını alan Başkan Demiralp “O zaman hepimize bu yolda başarılar diliyorum ve saygılarımı sunuyorum.” diyerek konuşmasını bitirdi.

Açılış konuşmalarının ardından, seçim çalışmaları ve teşkilat yapılanması ile ilgili bilgilerin verildiği konuşmanın ardından, toplantı basına kapalı olarak devam etti.

Yorumlar

  1. Necdet Çelikhan dedi ki:

    Buyrun işte,”zeytinyağı siyaseti”!

    Yav bu insanları “politika/siyaset” alanına ortak olarak kim soktu?

    Aklımızı lütfen başımıza alalım;
    Hükümetin ve özellikle Hükümetin her şeyi olan RTE’ nin Mevcut tüm yasaları hiçbir şekilde umursamadığı,ülkeyi kendi arzuladığı şekilde yönettiği ve bunun karşısında hiçbir şey yapamadığı konusunda bir itiraz var mı?
    Yok.
    O zaman düşünelim;
    Adam bildiğini okuyor,tüm yasaların üzerinden tank gibi geçiyor,itiraz edeni sürüyor,tayin ediyor,işten atıyor,komplo senaryoları ve sahte deliller ile cezalandırılmalarını sağlayacak düzen ve düzenlemeler yaptırıyor.
    Ne gibi?
    Şu anda Ortadoğuda fırtına gibi esen İŞID gibi!(Eyvallah henüz kafa keserek kan akıttığını söyleyemeyiz,ama işçi ölümlerini de kimse kusura bakmasın “fıtrat”sayamayız!)

    Yani,İŞID’in uyguladığından hiçbir farkı yok!Tamamı ile aynı!

    Şimdi siz İŞID ile bir diyalog kurabilirmisiniz? HAYIR!Mümkün değil!

    Peki sizin kendinizi avutmaktan öte hiçbir sonuç vermeyen şu kendinize göre yorumladığınız “politika/siyaset” oyunu da aynı şey değil mi?

    Herhangi bir şeyi engellemeye/değiştirmeye,kendinizi meşru olarak savunmaya yeterli bir “diyalog” kurabilmeniz mümkün mü?sonuç verebiliyor mu?HAYIR!Zira adam sen dersen de bildiğini okuyor ve senin hayatını kendi bildiği gibi düzenlyor da üstelik!

    Şimdi bu “Bursa Nutku”nun neden grektiği konusunda kimin hangi gerekçe ile itirazı olabilir?

    Papaz martin niemöller yanılmışmıydı acaba?

    Benim bu işleri iyi bir anlamam gerekiyor arkadaşlar!
    Biri bana anlatsın lütfen ve hergün “Türk Bayrağı’nı indirdiler!”
    http://www.ulusalkanal.com.tr/gundem/turk-bayragini-indirdiler-h36311.html
    Bu ve benzeri şeyler günlük vaka-i adiye olduğu yerde.

    Biri bana lütfen hem de islam inancının gerektirdiği gibi yalansız düzensiz anlatsın tüm bu olanların son derece doğru şeyler olduğunu,biri bana anlatsın.

  2. DURAN ÖZTÜRK dedi ki:

    AKP popülizminin dayandığı ayaklardan birini mağduriyet söylemi oluştururken diğeri de biz-onlar ayrımı. Bu ‘onlar’ yeri gelir ‘cehape zihniyeti’ olur, yeri gelir Kemalistler olur, yeri gelir Aleviler olur, yeri gelir öpüşenler olur, yeri gelir gazeteciler olur, yeri gelir enteller olur, yeri gelir boğaza karşı viski içenler olur, yeri gelir ‘affedersiniz Rumlar’ olur. AKP tarzı siyaset sürekli yeni düşmanlar yaratmadan, yeni cepheler açmadan ve bu düşmanlara karşı salvolarını sertleştirmeden ayakta kalamaz. Üstelik mağduriyet söylemi inandırıcılığını yitirdikçe AKP biz-onlar ayrımına daha fazla yüklenmek zorunda kalıyor. AKP iktisadi ve sosyal olarak her gün ezdiği, işsiz bıraktığı, iş kazalarında ölüme mahkum ettiği, trafik karmaşalarında hayatından çaldığı, yaşadıkları çevreyi her geçen gün talan ettiği kesimlerden aldığı desteği yeniden üretebilmek için sürekli yeni sorunlar icat ediyor, milletten saymadığı herkesin hayatını tanzim etmeye çalışıyor.

  3. akp ye dedi ki:

    taraf olmayan bertaraf olur siyasetini baş mimarı sayın rte değilmidir.sizin cumhurbaşkanınız sölüyor zaten bunu cemaatlaşın die.bi tarafta bulunun die.şimdi siz başkanınızla zıtmı düşünüyorsunuz.dindar kesim yaratıcam demekte bir taraf değilmidir .