Bodrum Gündem

Sonunda Türbana Özgürlük…

Sonunda Türbana Özgürlük…
27.09.2014
0
A+
A-

Accutane online buy plavix buy Proscar nuran_yuksel_bodrum_gundem

Evet …Türban artık sadece üniversiteler de serbest değil. TÜRKİYE BUGÜN DAHA DEMOKRAT ..DAHA ÖZGÜR… yeni öğretim yılında yapılan bir yönetmelik değişikliğiyle tüm resmi ve özel okullarda ,ilkokul,ortaokul ve liselerin tamamında serbest.’’TÜRBAN A ÖZGÜRLÜK ‘’diyerek demokrasimizin gelişeceğini ,daha çok özgürleşeceğimizi düşünenlerin gözü aydın oldu mu acaba? Sadece örtünme özgürlüğünü konu ederek yapılan tüm onca yanlışı görmemezliğe gelenler bugünleri yaşatan ve hazırlayan iktidar a destek olanlar, yeterince muhalefet görevini dahi yerine getiremeyenler, sadece eleştirip konuşarak iktidar olunamayacağını hala göremeyenler nasıl bir ruh hali içindeler acaba? Bu karar aslında sürpriz bir sonuç değildi elbette. Bugün ‘’kız öğrencilerin eğitim ve sosyal yaşam hakları için TÜRBAN A OKULLARDA ÖZGÜRLÜK diyen zihniyetin asla özgürlükçü bir anlayış olmadığını ve olamayacağını on yıllar öncesinden görememiş ve hala gereğini yapamamış olmak da en az yanlış zihniyet dediklerimiz kadar suçlu ve hala bu büyük suçu işlemeye devam ediyorlar.

Bizler LAİK TÜRKİYE CUMHURİYETİNİN KURUMLARINDA yetişen öğretmenler, veliler, hukukçular, siyasi partilerde görev yapanlar, üyeler, kısaca laik cumhuriyete inananlar, sadece üzülmek, hatta kahrolmak yetmiyor. Dinin laik bir ülkede siyaset aracı olarak her kulvarda şiddetle kullanıldığı görüldüğü halde gerçek sosyal ,demokrat,devrimci ilkeler etrafında buluşup gereğini hala yapmıyor olmak bence bugün suçların,hatta günahların en büyüğü.

Bir eğitimci ve siyasetçi olarak yıllardır olduğu gibi 2014-2015 eğitim öğretim yılının başlangıcında da içim yine acıyla doldu. Ülkemizde artık her geçen gün alınan yeni kararlarla ÖZGÜR İRADE den söz etmenin mümkün olamayacağı   net bir şekilde ortaya çıktı. Bu hafta ilk ve orta öğretimde 16 milyon 400 bin öğrenci,900 bin öğretmen ders başı yaptı. Herkes şaşkınlık içinde TEOG sınavında yeterli notu alamayan öğrenciler istekleri dışında imam hatip liselerine yerleşmeye mecbur bırakıldılar.40 bin okul müdürünün görev yerleri ve alanları değiştirildi. Aylardır velilerin ve öğrencilerin ‘’okuluma ve öğretmenime dokunma ‘’eylemleri kimse tarafından dikkate alınmıyor.

İmam hatip ortaokullar ı ve liselerin de Arapça konuşmanı n zorunlu olması, Arapça hazırlık sınıflarını n açılması ve yaygınlaştırılması adına yapılan çalışmalar, yapılan yönetmelik değişiklikleriyle Anadolu Liselerinde mescit açılmasının zorunlu hale getirilmesi, okul öncesi eğitimden vazgeçme çabaları ülkemizin üzerinde ne kadar büyük bir tehlike ve tehditlerin oluşturulduğunu gördükçe ve yaşadıkça bizlere, kısaca LAİK CUMHURİYETE inananlara büyük sorumluluklar yüklemekte olduğunu n mutlaka artık görülmesi gerektiğini düşünüyorum. Bugün gelinen sonuçta uygulanan eğitim ve öğretimle, DEMOKRASİNİN VE KALKINMANIN sağlıklı bir temelinin oluşturulamayacağı kesindir. Din eksenli bir eğitim ile ÖZGÜR BİREY yetiştirilemeyeceği ortadadır. Zaten bu günkü iktidarın da uygulamalarıyla böyle bir derdinin hiç olmadığı görülmüştür.

Eğitim sistemi sürekli değişiklik yapılacak,siyasilerin görüşlerine göre sürekli oynanacak bir sistem değildir. Tercihler siyasiler tarafından değil,uzmanlarla yapılacak süreklilik gerektiren ciddi işlerdir.mesele sadece türban meselesi de değil elbette. Türban önce üniversiteler de serbest bırakıldı (geç kalınmış bir kararla ) ardından mahkemelere sokuldu. Geçen yıl liselerde serbest bırakıldı, bugün ise ilkokullarda serbest. Neyse milli Eğitim Bakanı açıklama yapmış ‘’anaokullarında serbest değil ‘’diye .Yüreğime su serpildi !!!.

BORÇLUYUZ .. MUSTAFA KEMAL’E.. BORÇLUYUZ LAİK TÜRKİYE CUMHURİYETİNİ KURANLARA ..SORUMLUYUZ ÇOCUKLARIMIZA VE AYDINLIK YARINLARINA …UYANIN ARTIK EY SİYASİLER,,,UYANIN ARTIK MUHALEFET YAPANLAR…..HER GEÇEN GÜN KARANLIĞA BİR ADIM DAHA YAKLAŞTIĞIMIZIN FARKINA VARMA ZAMANI ÇOKDAN GELDİ DE GEÇİYOR.

ANCAK HERŞEYE RAĞMEN GÜN UMUTSUZ OLMA GÜNÜ DEĞİLDİR… her zaman İNANDIM,İNANIYORUM…AYDINLIK VE GÜZEL GÜNLER GÖRECEK ÇOCUKLARIMIZ….

YENİ EĞİTİM ÖĞRETİM YILI NDA ,HUZURUN DAYANIŞMANIN,DİRENMENİN ,SEVGİNİN VE BARIŞIN GÜÇ VE YOL ALMASINI UMUYOR, UMUDUM ÖĞRENCİLERİMİZE ÖĞRETMENLERİMİZE BAŞARILAR DİLİYORUM.

NURAN YÜKSEL

EĞİTİMCİ-GEÇMİŞ DÖNEM CHP BODRUM BELEDİYESİ MECLİS ÜYESİ VE YÖNETİCİSİ

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.