Bodrum Gündem

Yarımadanın Her Yerinde Beş Gün Boyunca Kutlanacak

23.10.2014
0
A+
A-

 logo

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamaları Bodrum’da 5 gün boyunca Mumcular’dan Turgutreis’e kadar Yarımadanın her yerinde çeşitli etkinlikler ile kutlanacak.

Fatih Bozoğlu/Bodrum Gündem

Bodrum Belediyesinin desteği ve Bodrum kent Konseyi çatısı altında bir çok sivil toplum örgütünün bir araya gelmesi ile oluşan “Yaşasın Cumhuriyet Bodrum Platformu” Cumhuriyetimizin 91 yıldönümünün coşku içinde kutlanması için dört ayrı noktada çeşitli etkinlikler organize etti. Bodrum Merkez, Mumcular, Turgutreis ve Yalıkavak’ta beş gün boyunca farklı farklı etkinlikler ile Cumhuriyetin 91.yılı coşku içinde kutlanacak. CHP Milletvekili ve halk ozanı Tolga Çandar’da konser verecek.

Bodrum Belediyesinin desteği ve Bodrum kent Konseyi çatısı altında gerçekleştirilecek olan “Cumhuriyetin 91.Yıl Kutlamaları” ile ilgili basın açıklaması yapılarak program kamuoyu ile paylaşıldı. Bodrum Kent Konseyi adına Bodrum Platformu Koordinatörü Emre Köroğlu tarafından okunan basın açıklamasının başında oldukça önemli noktalara dikkat çekilerek Cumhuriyetin önemi şu şekilde vurgulandı; Valtrex buy online “Ulus olarak Cumhuriyet’in önem ve anlamını yeniden kavramak ve onu gelecek kuşaklara daha iyi aktarabilmek için, Cumhuriyet’in ilanı ile birlikte ulusumuzun ve Türkiye Cumhuriyeti’nin kaydetmiş olduğu  siyasal, sosyal ve ekonomik gelişmeleri  akıl ve bilimi temel alan Cumhuriyet felsefesinigereğince öğrenmenin gerekli olduğunu düşünüyoruz. Kuşkusuz Cumhuriyet dönemi; Türk milletinin her alanda çağdaş uygarlık seviyesine yükselmek için canla başla uğraş verdiği dünyadaki tüm uluslara örnek olduğu bir dönemdir.”

Yarımadanın Her Yerinde Beş Gün Boyunca Kutlanacak…

Buradan yola çıkarak; Cumhuriyet Bayramı’nın 91.yılının resmi kutlamalar ile sınırlandırılması yerine, çok daha coşku içinde ve tüm yarımada halkı ile kutlanabilmesi için Bodrum Belediyesi öncülüğünde birçok Sivil Toplum Örgütü bir araya geldiklerini ifade eden Bodrum Platformunun basın açıklaması şu şekilde devam ediyor; “Birlik ve dayanışmaya  en çok ihtiyaç duyduğumuz  bu günlerde, örnek bir davranış sergileyerek bir araya gelen Sivil Toplum Kuruluşları olarak, Cumhuriyet Bayramı’nın 91.yılının coşku içinde, ülkemize ve Bodrum’a yakışan niteliklerde kutlanabilmesi için yoğun çaba ve emek harcadık. Beş güne yayılacak olan etkinliklerde bir ilke daha imza atarak Bodrum’un uzun süre İhmal edilmiş olan Mumcular mahallesinden 27 Ekim 2014 Pazartesi günü başlatacağımız Cumhuriyet Bayramı kutlama etkinliklerini 31 Ekim Cuma günü Turgutreis’te sonlandıracağız. Bodrum’un beş ayrı meydanında yapacağımız kutlama etkinlikleri sırasıyla 27 Ekim Mumcular mahallesinde akşam başlayacak, devamında 28 Ekim Salı günü Bodrum Kalesi’ndeki konserle, Çarşamba günü Bodrum‐Turgutreis‐ Yalıkavak’ ta eş zamanlı olarak Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu ulu önder Mustafa Kemal Atatürk’ün Sakarya Meydan Savaşının kazanılmasından sonra askerlerine verdiği kuru fasulye – pilavdan oluşan Cumhuriyet Yemeği dağıtılacaktır. “Yaşasın Cumhuriyet” Bodrum Platformu olarak hazırladığımız Cumhuriyet Bayramı 91. Yıl kutlamaları 30 Ekim 2014 Perşembe günü Yalıkavak’ta ve 31 Ekim 2014 Cuma günü de Turgutreis’te düzenlenecek olan etkinlikler ile sona erecektir. Cumhuriyetimizin Kuruluşunun 91.yıl kutlamalarının coşkulu bir şekilde kutlanabilmesi için katkı koyan Bodrum Belediyesi’ne, Sivil Toplum Örgütlerine ve kurumlara, yediden yetmişe maddi ve manevi katkı sağlayan aydınlık yüzlü Bodrumlulara minnetlerimizi sunarız.”

Kent Konseyi Çatısı Altında ve Bodrum Belediyesinin Destekleri ile…

Bodrum Belediyesinin desteği ve Bodrum kent Konseyi çatısı altında gerçekleştirilecek olan “Cumhuriyetin 91.Yıl Kutlamaları” “Yaşasın Cumhuriyet” Bodrum Platformu Organizasyon Komitesi şu isimlerden oluşuyor; Emre KÖROĞLU Bodrum Kent Konseyi, Funda Akçalı (CKD), Filiz Uygun (Bodrum Kent Konseyi), Bodrum Belediyesi Asu Kösemen ve Yaşar Çelikkan, Fatih Bozoğlu (Cumhuriyet Halk Evleri),  Meral Saraçbaşı (ÇYDD),  Sema Höcek (Güdoğan Peynir Çiçeği Derneği), Çiçek Bozoğlu  (Bodrum Alevi Bektaşi Kültür Derneği), Hüseyin Başyazıcıcıoğlu (BESİAD), Didem Pekdemir (Bodvosder), Nüket Tolunay  (CKD),  Elvan Sağbili (Bodrum Tohum Derneği), Haluk Ortaç (TEMA Bodrum), Şafak Yaşar (Bodrum Sağlık Vakfı Ritim Atölyesi).

Cumhuriyet Kutlamalarına Destek Verenler…

“Cumhuriyetin 91.Yıl Kutlamaları”na katılacak ve destek verecek kurum ve kuruluşlar ise şu şekilde sıralanıyor; ADD (Atatürkçü Düşünce Derneği) Sertaç Tüzün , BODER-Halil Özyurt, Bodrum Denizciler Derneği -Mustafa Demiröz, Cumhuriyet Halk Partisi, Cumhuriyet Halk Partisi Gençlik Kolları, Cumhuriyet Halk Evleri, CKD (Cumhuriyet Kadınları Derneği ) Yalıkavak ve Turgutreis Şubeleri, Dans Of Blue Bale Stüdyosu-Burçak Işımer, Ender Kasal, Karia Çiçekleri-Akın Rüştü Fetvacı, Film Gösterim (Mumcular)-Cenk Sezgin (Cinemarine), Projeksiyon ve Perde-Feridun Sezgin (Ada Digital)- Sanat Müziği Konser Organizatörü-Ergun Karaman (AKDER), Ortakent Yahşi Genç. Spor Kulübü  Çiğdem Özcan, Bodrum Bisiklet Kulübü-Emrah Tezer, Baila Bodrum Dans Akademisi-Aydın Bayraktar, Bodrum Sağlık Vakfı Ritim Atölyesi -Şafak Yaşar, Yalıkavak Tiyatro Topluluğu, TEMA Bodrum-Haluk Ortaç, Bodrum Tohum Derneği-Elvan Sağbili.

logoCUMHURİYET BAYRAMI 91. YIL KUTLAMA PROGRAMI …

27 Ekim Pazartesi MUMCULAR

18:00  “Cumhuriyet Yemeği”Davul-Zurna (CHP)

19:00  “Osmanlı Cumhuriyeti” Barkovizyon Film Gösterimi (Cinemarine)

20:30  Halk Oyunları Gösterisi (Bofad)

20:45  Ritim Atölyesi (Bodrum Sağlık Vakfı)

21:00  “Tolga ÇANDAR” Konser (CHP)

28 Ekim Salı- BODRUM Fluoxetine online

13:00  Resmi Tören Katılımı (Tüm Platform Üyeleri)

14:00  “Anılarla Bodrum Sohbetleri”  (Belediye)

19:30  “Cumhuriyetten Önce” Barkovizyon gösterisi  (Emre Köroğlu)

19:45  “Atatürk’ün Gençliğe Hitabesi” okunuşu (Filiz TAN)

20:00  “Türk Sanat Müziği Konseri” (BESİAD)

AKDER –Şef:Mustafa KÖKER

Yer: Bodrum Kalesi

29 Ekim Çarşamba – BODRUM

13.00  Marşlar, Atatürk’ün sevdiği şarkılar

13.30  “Açılış konuşması”, Cumhuriyet Yemeğinin Öyküsü” (ÇYDD)

Gençliğe Hitabe

14:00  Cumhuriyet Yemeği (BODER)

14:30 Ender Kasal eşliğinde halk oyunlarıOrtakent Yahşi Genç. Spor Kulübü

15:00 Ritim Atölyesi (Bodrum Sağlık Vakfı)

15:15 “Bale Sunumu” (Burçak Işımer)

15:30  BailaBodrum Dans “Birlikte dans edelim” Vals Atölyesi    BailaBodrum

16.00  Halk Oyunları (Toplu Çökertme) Akın Rüştü Fetvacı

19:00  Fener Alayı Bodrum –Turgutreis-Yalıkavak (Belediye)

21:00  Cumhuriyet Konseri-Bodrum ve Turgutreis’te (Belediye)

30 Ekim Perşembe- YALIKAVAK

14:00   “Cumhuriyet Yemeği” (CKD)

16:00   “Gençlik Marşı”,”Hoşgelişler Ola” (CHP Gençlik Kolları)

17:00   “Cumhuriyet Temalı Sunum” Barkovizyon Gösterisi (CKD)

17:30   Yöresel Halk Oyunları Gösterisi (Yalfad)

18:00   Ritim Atölyesi (Bodrum Sağlık Vakfı)

18:30   “Bale Sunumu” (Burçak Işımer)

19:00   Tiyatro (Yalıkavak Halikarnas Tiy.Top.)

20:30 Konser

31 Ekim Cuma – TURGUTREİS generic Retin-A

19:00   Halk Oyunları Gösterisi (Karya Çiçekleri)

19:30   Ritim Atölyesi (Bodrum Sağlık Vakfı)

20:00   “Halk Müziği Konseri”(Bodrum Alevi Bektaşi Kültür Derneği)

21:00   Semah Gösterisi (Bodrum Alevi Bektaşi Kültür Derneği)

Yorumlar

  1. Hatice Yüksel oğuz dedi ki:

    Bu güzel Cumhuriyetimizi emeği geçen kerkişiye teşekkür ederim .bundan sonraki Cumhuriyet bayramlarımız daha da güzel olacak.Babaanne Yüksel öyle diyor