Bodrum Gündem

Bu Kez Yaralılar Paramedikler Oldu

08.11.2014
0
A+
A-

SLIDE

Bodrum’da düzenlenen Paramedik rallisinde ilginç görüntüler ortaya çıktı. Katılan ekipler, senaryo gereği gece sahil kenarındaki patlamada, etrafta savrulan, enkaz altında kalan yaralıları bulup acil kodlarını belirledi.

Bodrum Gündem Haber 08/11/2014

Paramadik Derneği, Eskişehir Osmangazi Üniversitesi ve Muğla İl Sağlık Müdürlüğü tarafından düzenlenen ve dün gündüz açılış konuşmalarının yapıldığı‘2’inci Uluslar arası Paramedik Kongresi ve Ambulans order Levitra Rallisi’ kapsamında gecede tatbikat yapıldı.

Türkiye’nin farklı illeri ile 10 yabancı ülkeden sağlık çalışanı yaklaşık 600 kişinin katıldığı ve 9 Kasım Pazar Günü sona organizasyondaki tatbikatta gerçeği aratmayan görüntüler ortaya çıktı. İsİs Otelde gerçekleştirilen program kapsamındaki ambulans rallisi tatbikatı akşam saatlerinde sahil kenarında başladı. Katılan ekipler senaryo gereği çevredeki yıkıntılar arasında sıkışıp kalan sessiz duran yada çığlık atan yaralıları bulmaya çalıştı. Bazı yaralılara ulaşmak için denizden yürünmesi gereken anlar oldu Ekipler yaralıları bulup gelecek ambulans için acil kodlarını belirlemeye çalışırken, tepe ışıkları kullandı. Görüntü alan basın mensuplarına da sadece yaralı bulunup müdahale yapıldığı anlarda ışıklı çekim yapılmasına izin verildi. 24 ekinin katıldığı tatbikatta ekipler belirlenen süre içerisinde çeşitli yerlere gizlenen yaralılara ulaşacakları alana girdiklerinde “Yardım edin”, “Kardeşim nerde” bağrışları yükseldi.

Yaralı Rolündekilerde Sağlık Çalışanları Oldu

Sahil kenarındaki tatbikatı, alanı gören duvar üzerinden kongreye katılan diğer sağlık çalışanları da ilgiyle izledi. Bazı sağlık çalışanlarının bu kez çeşitli makyajlarla yaralı rolüne girdiği tatbikat hakkında bilgi veren Paramedik Derneği Yönetim Kurulu Üyesi ve ambulans rallisi etabı sorumlusu Paramedik Umut Uğurel “Bu gece etabımızda bir terör saldırı ve patlamaya bağlı yaralılar Diflucan cheap var. Geniş bir alan. İstediğimiz, acil yardım ekiplerinden bu yaralılara ulaşması ve yaralıların acil kodlarının yapılması. Gelen ambulans ekiplerinin yaralıların aciliyet durumuna göre alıp hastane acil servislerine götürülmesini beklemekteyiz” dedi.

Girit’ten gelen ekiple başlayan tatbikatta paramediklerin becerilerinin yarıştığı söyleyen dernek başkanı Sinan Nural ise “Tatbikatta, Türkiye’de hastane öncesi acil bakımda karşılaştığımız bütün olayların senaryoları yazıldı. Ülkemizde acil sağlık sisteminin her şeye hazırlıklı olması lazım” dedi. Gündüz tatbikatları da gerçekleştirilecek organizasyonda ekipler performanslarına göre derecelendirme yapılarak ödül töreni düzenlenecek.

Bodrum’da 2. Si düzenlenen Uluslar arası Paramedik Kongresi kapsamında dün gece yapılan Ambulans Rallisi tatbikatı, bugün gün içerisinde farklı istasyonlarda devam etti. Ekipler senaryosu hazırlanan medikal, travmatik ve çocuk vakalarına müdahale etti.

Suyu Dökmemek İçin Uğraştılar

Tatbikattaki hasta taşıma etabında sağlık ekipleri, travma tahtası üzerine iki ayrı poşette konulan kum ile su dolu kabı taşıdı. Sahil kenarında gerçekleşen etapta sağlıkçılar suyu Premarin Fast shipping dökmemek için çaba harcarken, iskeleden elbiseleri çıkarmadan girdikleri deniz içerisinden de yürüyüp geçti. Etabın sonunda su dolu kabın ağırlığı başlangıçta olduğu yeniden tartıldı.

Sarhoş Rolüne Girdi

Değişik etapların olduğu gündüz tatbikatında, eşinin adını sayıklayan alkollü bir vatandaşa müdahalede yer aldı. Yapılan tatbikatların her bölümünde yine sağlık çalışanları hasta yada yaralı olarak rol oldu. Bazı etaplarda cansız mankenler de kullanıldı. Çeşitli konularda sunumlarla devam edecek olan 2’inci Uluslar arası Paramedik Kongresi Pazar günü sona erecek.

 

 

 

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.