Bodrum Gündem

Bodrum Sokakları Kadın Sesleri İle Çınladı

25.11.2014
0
A+
A-

kadına şiddete hayır meydan yürüyüşü int manşet cheap Nolvadex

Bodrum’da bugün düzenlenen “Kadına Şiddete Son” eylemi renkli görüntülere sahne oldu. Ellerinde tefler ve Bodrum’da öldürülen kadınların isimlerinin yazılı fotoğraflarının bulunduğu maketleri ile yürüyen ve maketleri palmiye ağaçlarına asan kadınlar “Erkeklerin kadına yönelik uyguladıkları şiddette son 40 yıl içerisinde Türkiye’ de yaklaşık 60 bin kadının öldürüldüğünü ve bunun bir katliam olduğunu” belirterek şiddete son verecek yasaların acil olarak çıkarılmasını istedi.

Bodrum Gündem Haber 25/11/2014

Bodrum’da 25 Kasım “Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü’nde” Bodrum ve civarında öldürülen kadınları anmak amacıyla Bodrum Kadın Dayanışma Gurubu tarafından bugün düzenlenen Kadına Şiddete Son Eylemine yaklaşık 50 kadın katıldı. Çeşitli STK ve siyasi parti temsilcilerinin de katıldığı eylem Neyzen Tevfik Caddesi’ndeki Tepecik Camii önünden başladı. Yaklaşık bir km.lik mesafeyi ellerinde tef çalarak ve öldürülen kadınların maket resimleri ve isimlerinin yazılı olduğu dövizlere ile birlikte “Şiddete dur De Dünya Değişsin” “Erkek Adalet Değil Gerçek Adalet” “Erkekler Vuruyor Devlet koruyor” “Mağduru Değil Katili Yargıla” “İsyan yaşam Özgürlük” sloganları atarak yürüyen kadınları erkeklerde ilgi ile izledi. Ellerinde , Bodrum’da eşleri ve sevgilileri tarafından öldürülen 20’nin üzerindeki kadının isimleri yazılı maketleri Palmiye ağaçlarına yapıştıran kadın gurubu yürüyüşünü Bodrum Belediye Meydanı’na kadar sürdürdü.

Turizm Değil Cinayet Beldesi…

Bodrum Kadın Dayanışma Gurubu adına açıklama yapan Figan Erozan “Bodrum’da işlenen kadın cinayetleri yok sayılıyor. Bodrum’u turizm ve eğlence merkezi gibi gösterilirken kadına yönelik şiddet ve cinayetler den bahsedilmiyor tedbir alınmıyor. İlçe turizm değil cinayet beldesi haline geldi. Bugüne kadar öldürülen kadınlarımızın isimlerini yazarak tepki verdik. Bundan sonra öldürülen ve şiddet gören kadınlarımızın isimlerini değil kadınlarımıza yönelik şiddet uygulayan ve cinayet işleyen erkeklerin isimlerini yazarak teşhir edeceğiz. Cumhurbaşkanının dediği gibi bizler eşdeğer değiliz erkeklerle eşitiz. Biz Cumhurbaşkanına sen kenara çekil, bizlerin yaşam değerleri üzerinden siyaset yapma diyoruz. Bugün Türkiye’ de günde en az üç kadın öldürülüyor. Son 40 yılda Türkiye’de öldürülen kadın sayısı 60 bine ulaştı. Bu bir katliamdır. Bu ahlak, namus meselesi gibi göstermek kabul edilemez. Yerel yönetimlere de bir çift sözümüz var. Bodrum’da kadın sığınma istasyonları, yurdu kurulmaz ise sokaklara acil çağrı butonları yerleştirilmez ise kısaca Büyükşehir Yasası ile kadınlar için alınması gereken yasal önlemler alınmaz ise bundan sonraki eylemimiz belediyede olacak, belediye bizi daha fazla oyalayamaz” dedi.

buy brand Cialis online Kadınların Sesi Bugünde Cılız Çıktı… buy methotrexate

Bodrum’da bugün düzenlenen çeşitli etkinliklere katılan kadınların sayısının 15-50 arasında değişmesi emekli öğretmen Nuran Yüksel’i isyan ettirdi, Yüksel “Bugün kadının sokakta derdini anlatma olduğu gündür. Kadının derdine kadın sahip çıkmalıdır. Kadına şiddetin siyaseti olmaz tüm partiler, STK ‘lar bugün birlikte olmalı birlikte tepki vermeliydi, Bölünmüşlük nedeni ile zaten cılız çıkan kadınların sesi yeterince gür çıkarak sonuç alınır hale getirilmelidir, bu nedenle eylemler ve etkinlikler tek elden düzenlenmelidir aksi takdirde yıllardır olduğu gibi on -20 kadın bir araya gelir bir saat bağırır ve dağılırız” dedi.

Eyleme katılan kadınlar basın açıklamasının ardından alkış ve ıslıklı protesto ile eylemlerine son verdiler.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.