Bodrum Gündem

Bodrum Standı Doldu Taştı

06.12.2014
0
A+
A-

izmir_travel_turkey_bodrum_stantı (95)

Özellikle Ege Bölgesinin en önemli fuarlarından birisi olan ve bu yıl 8.si düzenlenen ‘Travel Turkey İzmir’ Turizm Fuarına ilgi yoğun oldu.

Fatih Bozoğlu/Bodrum Gündem

Türk turizm sektörünün en önemli organizasyonları arasında yer alan “Travel Turkey İzmir Turizm Fuar ve Konferansı”, Kültürpark Uluslararası Fuar Alanı’nda düzenlenen törenle 8. kez açıldı. Sabah 10:0’da açılan Fuarın protokol açılışı ise saat11:00’de gerçekleşti.
Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB), Uluslararası Fuar Organizatörü Hannover Fairs Turkey ve İZFAŞ ortaklığıyla açılan “Travel Turkey İzmir Turizm Fuar ve Konferansı”nda Bodrum Standı, adeta ziyaretçi akınına uğradı. Muğla Valisi Amir Çiçek, Eski Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, İzmir Vali Yardımcısı Cumhur Güven Taşbaşı, Eski DP Milletvekili Samet Ocakoğlu ile birlikte bir çok turizmci tarafından da ziyaret edildi.
5 salonda 900’ün üzerinde firma ve ciddi sayıda yurtdışı katılımının gerçekleştiği fuarda yüzlerce kişinin katıldığı Bodrum Standının açılış kokteyline, Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon ve Bodrum Ticaret Odası Meclis Üyeleri ev sahipliği yaptı. Muğla Valisi Amir Çiçek, Kültür Turizm Muğla İl Müdürü Veli Çelik, BODER Başkanı Halil Özyurt, Bodrum Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Erdoğan Başeğmez, Bodrum Şoförler Odası Başkanı Hasan Kablı, BODTO Meclis üyeleri, BOYTAV Genel Sekreteri Cemil Bayraktar ve Bodrum Belediyesi Meclis Üyelerinin yanı sıra çok sayıda Bodrumlu otelci ve acente temsilcinin katıldığı açılış kokteylinde gösteriler yapılırken çeşitli ikramlarda da bulunuldu.
Bodrum Markasını Büyütmek İçin Herkese Görev Düşüyor…
“Bodrum Muğla ilimizin bir incisidir, sadece Muğla’nın değil Türkiye’nin marka yapılan bir ilçesidir.” değerlendirmesi yapan Muğla Valisi Amir Çiçek Bodrum ve İzmir fuarı ile ilgili şöyle konuştu;
“Turizm, kültür ve hatta tarım yönünden de önemlidir. Bu önemli ilçede elbette ekonomisini, turizmini alt yapısıyla daha iyiye getirmek gerek. Bodrum meyve suyu, lokumu ve kolonya gibi marka ürünleri ile de kendini tanıtıyor. Ama Bodrum deyince aklımıza hemen deniz, kum, plaj ve denizle ilgili diğer turizm gelir. Fakat Bodrum’un tarihi de kültürü de önemlidir. Önemli olan tarihle kültürü ve turizmi bir arada götürmektir. Şu anda Bodrum’da turist azsa bu bizi de üzer. Biz istiyoruz ki Bodrum’un 12 ayında hareket olsun ve imkanlarda vardır. O konuda Belediye başkanımız, kamu kuruluşlarımız, sivil toplum gerçekten bir gayret içinde. Ama biz istiyoruz ki bu gayretlerin önemli olan ürünlerini yiyelim. Biz değil bütün millet yesin. O nedenle Bodrum’un geleceğini ben çok iyi görüyorum. Daha da güzel olacak. Ama bir şeyi burada sizlere hatırlatmak istiyorum; Bodrum’u gerçekten güzelleştiren orada yaşayan insanlardır. Kıyısıyla, doğasıyla, mimarisiyle her şeyi güzel olursa Bodrum o marka değerini daha da güzel sürdürür. Diyorum ki; burada herkese görev düşüyor. Sadece bir vali veya belediye başkanı değil Bodrumlu olan herkese Bodrum’un markasını gelecek nesle aktarması gerekiyor.”
Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon ise “Sayın valim geldiği günden bu yana yerelde seçilmişlere, sivil toplum kuruluşlarına herkese kucağını açtı.” diyerek memnuniyetini dile getirdi.
Buy cheap Topamax purchase Paxil Herkesin Kendi Bodrum’u Var…
Bodrum Belediyesi ve Bodrum Tanıtma Vakfı (BOTAV) Başkanı Mehmet Kocadon, Bodrum standında yaptığı konuşmada; bu önemli fuara Bodrum’u temsilen katılan tüm arkadaşlarına Bodrum halkı adına ve belediye başkanlığı görevi yanı sıra bir turizmci olarak kendi adına da teşekkür ederek, şunları kaydetti; “Bodrum, herkesin kendi Bodrumunu yaşadığı bir yerdir. Onun için özellikle turizmci arkadaşlarımın yerel yönetim olarak arkalarında olmak, onların daha iyi motive olmalarını ve güvenlerini tekrar kazanmalarını sağlıyor. Bodrum Belediye Başkanı olarak bugün burada, bize destek veren tüm turizm acentalarına ve yatırımcılara teşekkürlerimi sunuyorum. 2015 yılında da Bodrum olarak tanıtım mücadelemizi asla bırakmayacağız. Bodrum’un tanıtım faaliyetlerini her an sürdüreceğiz. Özellikle ekonomik gücü yüksek ve 15-20 saatlik uçak yolculuğu ile Bodrum’a gelinebilen ülkelerden turist getirebilmek için çaba sarf ediyoruz. Avrupa’da Bodrum’u görmeyen, Bodrum’da tatil yapmayan ülke isminin kalmadığına inanıyorum. Bunun için Avrupa harici diğer dünya ülkelerine de giderek Bodrum’un kapılarını onlara açmak için çalışmalarımıza devam ediyoruz. Otelci arkadaşlarımızla beraber otuza yakın ülkede Bodrum tanıtım çalışmalarımızı gerçekleştiriyoruz. Bu birlik ve beraberlik içinde uyumlu çalışmanız için teşekkür ederim. Artık Bodrum ismi, dünya turizm liginde oynayan bir takım olmuştur. Onun için bu takımın daha yükseklere çıkması ve uluslararasında dalgalanan turizm bayrağımıza birden fazla yıldız takmak, biz turizmciler olarak en önemli görevimizdir.” Dedi.
buy cheap Cialis Kent Tv ekibi ve Sokağın Sesi İzmir Fuarında…
Kent Tv ekranlarında yayınlanan Fatih Bozoğlu İle Sokağın Sesi , Türk turizm sektörünün en önemli organizasyonları arasında yer alan “Travel Turkey İzmir Turizm Fuar ve Konferansında yüzü aşkın kişi ile röportaj yaparak fuarı ve 2015 Turizm sezonunu değerlendirdi. İzmir Fuarı ile ilgili önemli değerlendirmelerin yapıldığı Sokağın Sesi programı 8 Aralık Pazartesi gün Kent Tv ekranlarında yayınlanacak.

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.