Bodrum Gündem

“Dere Yatakları Ve Köprüler Acil Islah Edilsin”…  

12.12.2014
0
A+
A-

buy Retin-A online SLIDE

Yalıçiftlik Muhtarı Halil Köse, son yaşanan sel felaketinin asıl nedeninin yağışların çok olmasından çok  dere ve köprülerin zamanında ıslah edilmemesinden kaynaklandığını söyleyerek ilgililerin buna bir an önce çözüm bulmaları gerektiğini söyledi.

professional Viagra no prescription Plavix buy online Çiçek Bozoğlu/Bodrum Gündem 12/12/2014

Yıllardır aynı soruna zamanında doğru tedbirler alınmadığı için her sene yoğun yağmur sonrasında tekrarlandığını açıklayan Yalıçiftlik Muhtarı Halil Köse,  belediyenin  çözüm odaklı iş yapmadığını iddia etti.

“Doğal Afetler Durdurulamaz Ama  Doğru Tedbirler Alınabilir”…

Yalıçiftlik Muhtarı Halil Köse, doğal afetlerin kaçınılmaz olduğunu bununla birlikte Yalıçiftlik’te sel yüzünden yaşananların doğal afetin ötesinde ilgililerin duyarsızlığından kaynaklandığını dile getirdi.  Muhtar Köse “ Tabii ki doğal afetlerin önünde durulamaz ama bu yaşadıklarımız yeni değil.  Halbuki bu sorunun olduğunu hem Yalı belediyesi varken, hem de büyükşehir olduktan sonra Bodrum belediyesine anlatmaya çalıştım ama olmadı, sonuç hep aynı. Bir vurdum duymazlık var, sonucuna katlanan belediye değil vatandaş.  Yapılması gereken dere ve köprü ıslahıdır. Çok değil bir kaç noktada yapılacak yerinde ve doğru müdahale ile problem çözülecekken yine olan vatandaşa oldu.  Çiftlik’te bu kaçınılmaz sorunun bir nedenin de ağaçlandırılmak amacı ile ayrılan 1.784.007,32m2 lik alanın 500.000 m2lik kısmı açılarak fide dikimi gerçekleşti. Söz konusu alanın eğimi 70 dereceden daha fazla. Böyle olunca da dokusu bozulan yamaçtan akan sular toprak tarafından çekilmeden olduğu gibi aşağıya iniyor. Eğer bunun tamamı açılırsa çiftlik bölgesinin düşeceği durumu kestiremiyorum buna izin veren zihniyetin bunu düşünmesi gerekmez mi ?”

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.