Bodrum Gündem

Bodrum Ulaşım Sorunu Çözülüyor

24.12.2014
0
A+
A-

bodrum_ulaşım_minibüs_seferleri (5)

order Viagra Gold Muğla Büyükşehir Belediyesi, 1 Ocak’tan itibaren Ortakent’te Aktrama İstasyonu yapıyor. 28 adet mevcut araca, 14 adet toplu araç takviyesi ile Yarımada’nın her yerine ve daha ekonomik rakamlarla ulaşımı sağlayacak.

isotretinoin online Bodrum Gündem Haber order Clonidine

Muğla Büyükşehir Ulaşım Daire Başkanı Alper Kolukısa, Deniz Hizmetleri Şube Müdürü Emre Tüner ve Toplu Ulaşım Şube Müdürü Ahmet Karakuş;  Bodrum Kent Konseyi Yürütme Kurulu Üyeleri ile biraraya geldi.  Bir süredir Bodrum Kent Konseyi tarafından yapılan girişimlerin ardından, somutlanan yeni çalışmalar hakkında yetkililer bilgi verdiler.

İndi-Bindi Ve Aktarma Yapılabilecek

Yarımada’nın ulaşımda yaşanan en büyük sorunlardan biri ; gidilecek yere göre değil de, minibüslerin güzergahlarına göre ücret alınması ve istenilen yerde inilip, binilememesi idi. Kooperatifler yolcularını istediği saatte ve istediği yerden alıp, indirirken; dolmuş ücretleri de vatandaşlar ve öğrenciler için yüksek olup, 65 yaş üstünden ücret alınıyordu. Kapatılan Belde Belediyelerinin de benzeri uygulamaları vardı. Muğla Büyükşehir Belediyesi 1 Ocak’tan itibaren yeni bir uygulamaya geçiyor. Muğla Büyükşehir Ulaşım Daire Başkanı Alper Kolukısa’nın uygulama hakkında verdiği bilgi özetle şöyle: “Bodrum’da yaşanan ulaşım sorununu ilk etapta belediye araçları ile çözmeye çalışacağız. Kooperatifler, özel sektör ikinci adım. Zira o noktada bazı kanuni engeller var. Ulaştırma Bakanlığı, Bölge Trafik Müdürlüğü, Meslek Odaları gibi kurumlar da karar noktasında olduğundan, esnaf arkadaşlarımız “müktesep hak” diyorlar. Mevzuat bizim müdahelemize engel oluyor. Hukuka gerek kalmaz umarız.  Biz esnaf arkadaşlarımızın da para kazanmasını elbette istiyoruz. Umarım orta bir yol bulunur. Ama biz belediye olarak 1 Ocak’ta ilk adımımızı atıyoruz. 2016 yaz sezonunda da, tüm ulaşım sorunu çözümlenmiş olacak.”

“Ortakent Kipa Otoparkı İlk Adımda Aktarma İstasyonumuz Olacak”

Kolukısa “28 adet toplu aracımız var. Bunlara ilave olarak ilk etapta 6 adet 12 metre, 8 adet 7 metre ve 27 oturan 72 kişinin ayakta yer alacağı araç takviyesi yapacağız. Ortakent,  Yarımada’nın gerçekten ulaşım anlamda tam ortasında. Burada bir aktarma istasyonu kuracağız. Böylece Bodrum’dan Ortakent’e kadarki güzergahta inenler tam bilet 2,5 TL, öğrenci 1,5 TL. verecek. Kent Kartı alanlar ise, 2TL. ve 1 TL. olarak indirimli ödeme yapacaklar. Ortakent’ten de , Yalıkavak-Turgutreis-Gümüşlük-Akyarlar-Gündoğan’a direkt araçlar kalkacak. Aynı şekilde o duraklardan da;  Bodrum’a gerek direkt gelinebileceği,   ara duraklarda ve daha az ücretlerle ulaşma  imkanları olacak. Kış aylarında gece 22.30’a kadar çalışacak  araçlarımız. Aktarma İstasyonu olarak şimdilik Kipa Otoparkı kullanılacak ama Bodrum Belediye Başkanımız en kısa zamana Ortakent’te yer tahsisi yapma sözü verdi.” dedi.

Öğrencilerden Daha Az Ücret Alınmalı…

Bodrum Kent Konseyi Yürütme Kurulu Başkanı Hamdi Topçuoğlu ve diğer yürütme kurulu üyeleri de, özellikle genç nüfusun yaşaması ve Bodrum’a sahip çıkması, her türlü sosyal ve kültürel etkinliklere katılımının sağlanması için, bu ulaşım bedelinin daha da düşük olması gerektiğini ifade ettiler. Kolukısa “bu uygulama ilk olması nedeni ile verimliliğinin tesbiti için yaşanması gerekiyor. Elbette belediyeler ticarethane değildir. Kendi giderlerini karşılaması durumunda bile, öğrenci ücretlerini tekrar düzenleriz. Tabii bir de personel  alımımız söz konusu olacak. Çift vardiya çalışılacak. Duruma bakarak, gerekirse yeni araçlar da alacağız. ”

Torba Otogarı’ndan Ring Seferleri…

“Torba Otogarı’nın planları üzerinde çalışmaların devam ettiğini söyleyen Kolukısa “Torba Otogarı sanıldığı gibi çok işyerlerinin olduğu, karmaşık ve çevreyi rahatsız eden bir yer olmayacak. Az ve çevreci enerji ile çalışan bir otogar olacak.  Proje çalışmalarımız bitiyor. İlk etapta sadece şehirlerarası otobüslere hizmet verecek. Henüz minübüs durakları ile ilgili değil. Torba Otogarı’ndan da, Yarımada’nın iki yönüne karşılıklı ring seferleri düzenlenecek. Bunun için de “ulaşım ana planı” yapıyoruz. Üniversitelerden görüşler alıyoruz ve  anket çalışmaları yapacağız.”

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.