Bodrum Gündem

Denizin Dibi Çöplük (Foto Galeri)

17.01.2015
0
A+
A-
DENİZ DİBİNDEN ÇÖP TEMİZLİĞİ… cheap Nolvadex

order Orlistat

denizin_dibi_çöplük_bodrum_gundem_1
Yalıkavak Mahallesinde gerçekleştirilen deniz dibi temizliğinde yine bilindik görüntüler ortaya çıktı. Order Natrexone
Borum Gündem Haber
Bodrum Yarımadası Yalıkavak Sportif ve Amatör Balık Avcıları Derneği tarafından her yıl düzenli olarak gerçekleştirilen deniz dibi temizliği 15 dalgıç ile yapıldı.
Yalıkavak iskelesi ile balıkçı barınağı arasındaki kıyıda yapılan deniz dibi temizliğinde denizden, araç lastikleri, içki şişeleri, cep telefonu, evsel atıklar ve daha pek çok çeşit çöp dalgıçlar tarafından çıkarıldı.
Vatandaşların meraklı bakışları altında gerçekleştirilen etkinlik yaklaşık bir saat boyunca devam etti. Çalışmaları izleyen Arif Coşkun isimli vatandaş gördüğü manzara karşısında “Ne söyleyeyim, insanlar temiz olmuyor ki. Teknede ne varsa kaldırıp atıyorlar. Sahilde oturan zaten şişeleri kaldırıp atıyorlar. Denizin hali bu, başka da diyecek bir şey yok” dedi.
Etkinliğin sevindiren tarafı ise önceki yıllara göre denizden biraz daha az çöp çıkması oldu. Bodrum Yarımadası Yalıkavak Sportif ve Amatör Balık Avcıları Derneği (BORABDER) Başkanı Mustafa Uyar ise gazetecilere yaptığı açıklamada “Deniz dibindeki çöp miktarında bayağı bir azalma var. Buda bizi sevindiren bir şey. Demek ki her sene ki yaptığımız bu temizlik bir şekilde etkisini göstermeye başladı. İnsanlar bir daha duyarlı davranmaya başladı. İnşallah seneye hiçbir şey çıkartamayız, temennimiz o. Genelde yine bira şişeleri ağırlıklı ve insanların tüketip atıkları materyallerin atıkları, kalıntıları çıkarıldı” dedi.
Denizden çıkan malzemeler ise her zaman olduğu gibi çevrede şaşkınlık yarattı. Bir araç lastiğinin içinden çıkan ahtapot ise bunun en güzel örneğiydi. Esprili bir dille kirliliği eleştiren Hakan Öztürk isimli vatandaş şunları söyledi;
“Vallahi çıkan malzemeler çok güzel. Araba tekerleklerini gördük, araba göremedik ona üzülüyorum. Ne diyeyim yani başka pes yani”
Dalgıçlar tarafından denizden çıkarılan malzemeler belediyeye ait çöp kamyonuna yüklenerek götürüldü.
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.