Bodrum Gündem

Baş Dönmesinden Kurtulmak Mümkün Mü?

Baş Dönmesinden Kurtulmak Mümkün Mü?
20.01.2015
0
A+
A-

Dünyanızı döndürüp hayatınızı kabusa çeviren hastalık…

Baş Dönmesinden Kurtulmak Mümkün Mü?

vertigo_başdönmesi_ERKEN-TEŞHİS-TEDAVİYİ-KOLAYLAŞTIRIYOR

Baş dönmesi hemen hemen herkesin nadir de olsa yaşadığı önemli bir sorun. “Ben duruyorum, sanki dünya benim etrafımda dönüyor” yada “ Ayaklarım sanki yerden kesiliyor.” gibi hisleri sıklıkla yaşamak ise hiç kuşkusuz hayatı kabusa çevirmek için önemli bir neden.

buy Cialis Professional online Bodrum Gündem Haber

Baş dönmesi ve denge bozukluğu gibi sorunlar nedeniyle ortaya çıkan bu durumlara toplumda oldukça sık rastlanıyor. Ancak korkmayın, hastalığın nedeni doğru bir şekilde konulduğunda tedaviyi sağlamak da mümkün. Acıbadem Bodrum Hastanesi KBB Uzmanı İrfan Rauf Aksoy, baş dönmesi ve denge bozukluklarının oluşum nedenleri ve tedavi yöntemleri hakkında bilgi verdi.
Hareket ederken dengemizi sağlayabilmek için çok sayıda vücut sisteminin uyum içinde çalışması gerekiyor. Bu sistemleri etkileyen çeşitli hastalıklar da baş dönmesi ve dengesizlik sorunlarının ortaya çıkmasına neden oluyor. Vertigo olarak da adlandırılan baş dönmesi sorununa halk arasında oldukça sık rastlanıyor. Acil servise başvuran hastaların yüzde 25’inde vertigoya rastlanıyor, poliklinik başvurularında ise baş ağrısından sonra ikinci sırada yer alıyor. Vertigoya neden olan birçok sebep bulunuyor. Ancak en önemli sebepleri sırasıyla iç kulak problemleri, nörolojik sorunlar ve psikolojik nedenler yer alıyor.

order Lasix ERKEN TEŞHİS TEDAVİYİ KOLAYLAŞTIRIYOR…

Vertigo tedavisinin sağlıklı bir şekilde yapılabilmesi için hasta hikayesinin detaylı bir şekilde alınması gerekiyor. Hikaye anlatılırken hastalığa neden olan etken yüzde 80 oranında ortaya çıkartılıyor. Tomografi ve ENG Testi ile de tanı kesinleşiyor. Sorun zamanında teşhis edildiğinde tedavi de sağlıklı bir şekilde gerçekleştiriliyor.

HASTALIK TEKRARLAYABİLİYOR… Order Clonidine Online

Kronik bir hastalık olan vertigonun tekrarlama özelliği bulunuyor. Bu nedenle hastanın hastalığı tetikleyen faktörleri bilmesi ve uygun hareket etmesi gerekiyor. Kontrol edilemeyen durumlarda ise doktoruna görünmesi hastalığın erken dönemde kontrol altına alınmasında büyük önem taşıyor. Ani oluşan baş dönmesi ataklarının tedavisinde ilaç ve serum uygulamaları tercih ediliyor. İç kulak kristallerindeki oynamaya bağlı durumlarda ise manevra tedavisiyle hasta başarılı bir şekilde tedavi edilebiliyor.

BAŞ DÖNMESİ TEDAVİSİNDE YENİ YÖNTEMLER…

Tetrax ve brainport cihazları da vertigo tedavisinde büyük avantaj sağlıyor.
Tetrax; Bilgisayar destekli bir cihaz olup hastanın denge bozukluğunun yüzdesini ve nedenini belirliyor. Tanının yanı sıra, tedavi amaçlı da kullanılıyor. Bu cihaz sensörler yardımıyla hastanın düşme riskini ve denge bozukluğunu objektif olarak değerlendiriyor. İşlem hasta ayakta bekletilerek bazı pozisyonlar eşliğinde 20 dakikada tamamlanıyor. Hastadaki sorunun şiddeti ve nedeni ile ilgili grafiksel olarak raporlandırma yapılıyor. Denge bozukluğu ve baş dönmesi rehabilitasyon programı hastanın durumuna göre belirleniyor. Seanslar yaklaşık 45 dakika sürüyor ve 10 seansta tedavi sonuçlanıyor. Seans sayısı hastaya göre değişiklik gösterebiliyor.
Brainport cihazı; Dil üzerinden beyne ve denge merkezine sinyaller göndererek vertigo ve denge bozukluğunda kullanılan yeni bir tedavi metodu. Brainport ile terapi seansları günde 2 kez, 20 dakika süreli olmak üzere 5 gün uygulanıyor ve başarılı sonuçlar elde ediliyor.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.