Bodrum Gündem

Süngercilerin Heykeli Dikildi

Süngercilerin Heykeli Dikildi
22.02.2015
0
A+
A-

HEYKELİNİ DİKTİLER…

sungerci-heykeli-yenilendi (2)

Bodrum’un bir zamanlar en önemli geçim kaynaklarının başında gelen süngerciliğin ve bu işe gönül veren Bodrumlu süngercilerin anısına  Neyzen Tevfik Caddesi’ne “Süngerci Heykeli” dikildi.

Cytotec cheap Bodrum Gündem Haber

Bodrum Belediyesinin desteği ve Bodrum Sünger Pizza’nın işletme sahibi Erdoğan Yavaş'ın sponsorluğunda heykel sanatçısı Hasan Cingiz tarafından Bodrumlu süngercilerin anısına yapılan "Süngerci Heykeli"nin açılışı yapıldı. Bodrum Neyzen Tevfik Caddesi'ndeki heykelin açılış törenine Bodrum Belediyesi Meclis Üyelerinin yanı sıra Bodrum Denizciler Derneği Başkanı Mustafa Demiröz, Deniz Ticaret Odası Bodrum Şubesi Başkan Yardımcısı Arif Yılmaz, Aksona Mehmet olarak tanınan son süngerci Mehmet Baş ile Bodrumlu vatandaşlar katıldı.
Açılış töreni öncesi konuşma yapan Meclis Üyesi Güneri Günaydın, "Erdoğan Yavaş'ın sponsorluğu, Bodrum Belediyesinin katkılarıyla süngerciler adına yapılan bu heykelin Bodrum için hayırlı olmasını diliyorum." dedi.

Son süngerci olarak bilinen Bodrumlu denizci Aksona Mehmet ise “Üzerinde bulunduğumuz bu topraklar; dünyanın ilk kadın amiralini yetiştirmiş, çeşitli medeniyetlere beşiklik etmiş, muhteşem Anadolu’nun bir parçası Bodrumdur. Süngerciler olmasaydı Bodrum'da ne denizcilik ne de tekne yapım işi gelişmezdi." şeklinde konuştu.

sungerci-heykeli-yenilendi (1)

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Bodrum Güzel Sanatlar Fakültesi Heykel Bölümü mezunu Hasan Cingiz de şunları söyledi: 

Accutane cost "Süngerciler benim için çok önemli. Ben bu heykeli yaparken bunu bir iş olarak görmedim. Bu benim hayal ettiğim, yapmak istediğim bir eserdi. Bodrumlu vatandaşlarımızdan bu heykele sahip çıkmalarını istiyorum."

Konuşmaların ardından heykelin açılışı gerçekleştirildi. Açılış katılan vatandaşlar heykel ile birlikte fotoğraf çektirdi.

treating acne

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.