Bodrum Gündem

İsmet İnönü’nün Torunu CHP’nin Kavaklıdere Yemeğine Katıldı

23.02.2015
0
A+
A-

İSMET İNÖNÜ’NÜN TORUNU BİLGEHAN GÜLSÜM TOKER CHP’NİN KAVAKLIDERE YEMEĞİNİN ONUR KONUĞU OLDU…

kavaklıdere_chp_yemeği_ismet_inönü_bilgehan_gülsüm_toker (1)

Cumhuriyet Halk Partisi Kavaklıdere İlçe Örgütü Birlik ve Dayanışma yemeği düzenledi. CHP Muğla Milletvekilliği aday adaylarının boy gösterdiği yemekli toplantıya İsmet İnönü’nün torunu ve CHP Ankara Milletvekili Bilgehan Gülsüm Toker’de onur konuğu olarak katıldı. Toker, Kavaklıdere CHP örgütü tarafından düzenlenen yemeğe katılanlara hitaben yaptığı konuşmada, Muğla’yı CHP’nin kalesi olarak değerlendirdi.

Fatih Bozoğlu/Bodrum Gündem order Aciclovir

Kavaklıdere CHP İlçe Örgütü tarafından hafta sonu düzenlenen “Birlik ve Dayanışma” yemeği yoğun bir katılım ile gerçekleşti. İsmet İnönü’nün torunu ve CHP Ankara Milletvekili Bilgehan Gülsüm Toker ile birlikte, CHP Muğla Milletvekilleri Ömer Süha Aldan, Prof.Nurettin Demir, Muğla’dan PM Meclisi üyesi olan Mimar Rana Bozkurt, CHP Muğla İl Başkanı Mürsel Alban, Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün, ilçe başkanları, ilçe belediye başkanları, CHP Milletvekili aday adayları ve partililer katıldı.

kavaklıdere_chp_yemeği_ismet_inönü_bilgehan_gülsüm_toker (5)Kavaklıdere İlçe Başkanı Zafer Akkaş ve yönetim kurulu ile birlikte Muğla Milletvekili aday adayı sendikacı Süleyman Girgin kapıda konukları karşıladılar.

Kavaklıdere İlçe Başkanı Zafer Akkaş kürsüye gelerek konuklara hoş geldiniz dedikten sonra haziran seçimlerinin çok önemli bir dönüm noktası olduğuna işaret ederek pills24honline.com “7 Haziran 2015 seçimleri bizler ve halkımız için, 12 yıldır iktidar da olan faşist, ceberrut AKP iktidarının sonlandırılıp yerine Cumhuriyet Halk Partisini iktidar yapmak için bir fırsattır.” dedi.

Daha sonra kürsüye davet edilen Muğla Milletvekili Ömer Süha Aldan ve Prof.Nurettin Demir’de partilileri selamladılar. CHP Muğla Milletvekilleri Aldan ve Demir ‘de haziranda yapılacak olan seçimlerin önemine dikkat çektiler.

kavaklıdere_chp_yemeği_ismet_inönü_bilgehan_gülsüm_toker (18)Kürsüye davet edilen Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün ise oldukça önemli bir noktaya değinerek başladığı konuşmasında şu ifadelere yer verdi;

“Burada bulunan milletvekili aday adayları masaları dolaşarak fotoğraf çektiriyorlar. Büyük bir yarışı çok büyük bir centilmenlik ve sevgi içinde götürüyorlar. İşte Muğla kültürüne yakışanda bu. Öncelikle bütün aday adaylarını tebrik etmek istiyorum.”

Başkan Gürün konuşmasının devamında ise şöyle konuştu;

“Ben ve dokuz milletvekilim bu seçimlerde dört milletvekili çıkması için, bize düşen ne varsa yapmaya hazırız. Çok değerli belediye başkanlarım şimdiden çalışıyorlar, çalışacaklar da. Bize düşen görevleri sonuna kadar yerine getirip, bir milletvekili daha fazla meclise taşımak ve grubumuzu güçlendirmek için çalışacağız. Onun için huzurlarınızda tüm belediye başkanı arkadaşlarımıza, burada bulunan bulunmayan belediye başkanlarımıza çalışmalarından dolayı çok teşekkür ediyorum ve onlar için alkış rica ediyorum.”

CHP Muğla İl Başkanı Mürsel Alban kürsüye gelerek, konukları ve partilileri selamladıktan sonra “Bu ülkenin kurulmasında büyük emeği olan, iki önderimizden biri Gazi Mustafa kemal Atatürk ve diğeri de adıyla şanıyla İsmet Paşa’dır. İsmet Paşa’nın evladını Muğla’da ağırlamaktan mutluluk ve keyif duyuyoruz.” dedi.

Başkan Alban konukları ve partilileri selamladıktan sonra konuşmasını şöyle sürdürdü; “Son zamanlarda ülkemizi yasa boğan bir olay yaşandı. Özgecan. Özgecanımız yok edildi. Bakıldığı zaman hırsı aklının, beyninin önüne geçmiş, mahluk, yaratık diyeceğim ben ona, insan demeyeceğim. Yaratık böyle bir cinayeti işliyor ve şunu göz ardı ediyor. Bu ülkenin aydın evlatları, her zaman sizin gibi yaratıkların karşısında olacaktır. Birde meclisimizde yaşanan bir olay var. İç güvenlik yasa tasarısı. İç güvenlik yasa tasarının görüşülmesi sırasında yaşanan olaylar, Türkiye Büyük Millet meclisinde, ülkemize hoş olmayan örnekler oldu. Milletin vekili millete örnek olmalı.”

Alban konuşmasında Mecliste 3 milletvekili olduğunu hatırlatarak Genel Seçimlerde bu sayıyı dörde çıkaracaklarını söyledi. Alban konuşmasında milletvekilliği için bildirilen tarihin 1 Mart Pazar gününe kadar uzatıldığı bilgisini de paylaştı. Alban şunları söyledi;

“Adaylık başvuruları 1 Mart’a kadar uzatıldı. Hava muhalefeti ve yoğun talep üzerine. Ben bütün milletvekili aday adaylarının uyum içerisinde, barış içerisinde ve birlik, beraberlik içerisinde 21 Mart’a kadar örgütümüzü ve kendilerini taşıyacaklarına inanıyorum, hepsine güveniyorum.”

kavaklıdere_chp_yemeği_ismet_inönü_bilgehan_gülsüm_toker (20)Coşkulu alkışlar ve tezahüratlar ile kürsüye davet edilen İsmet İnönü’nün torunu ve Ankara Milletvekili Bilgehan Gülsüm Toker konuşmasına çok dikkat çekici bir şekilde başladı. Toker konuşmasının başında partilileri şu sözler ile selamladı;

“Cumhuriyetin kalelerinden birisi Muğla’da, Kavaklıdere’de en az benim kadar, Mustafa Kemal’in ve İsmet Paşanın torunu olan siz vatansever Cumhuriyet Halk Partilileri saygıyla selamlıyorum.”

İsmet İnönü’nün torunu ve Ankara Milletvekili Toker bir başka İnönü’yü de anmak gerektiğini söyleyerek konuşmasına şöyle devam etti;

“Burada bir başka İnönü’yü de Erdal İnönü’yü de anmam gerekecek. Onun aslan sosyal demokratlarını da saygıyla selamlıyorum. Dim dik ayaktasınız. Sevgili başkanımızın söylediği gibi, buradan bakınca Cumhuriyetin kurucularının işte yaratmak istedikleri Türkiye’yi görüyoruz. Ben sizin bir parti şöleninize katılmaya geldim, gurur duyuyoruz. Eminim Muğla hak ettiği gibi şu andakinden daha fazla bir çok milletvekilini, yapılacak adil bir seçim sonunda Ankara’ya yollayacak. Başkanımız söyledi bu dönem milletvekilleri çok başarılı bir şekilde çalıştılar. Gerektiği zaman yumruklarını konuşturuyorlar gördüğünüz gibi. Ama bence daha önemlisi birikimleri ile akılları ile sağduyuları ile bu güne kadar Türkiye için çok yararlı çalışmalar yaptılar. Siz burada Muğla’da umudun olduğunu ispat ediyorsunuz. Çünkü biz bu günlere ne kadar zor gelindiğini hep birlikte biliyoruz. Ailelerimiz, sizin de aileleriniz, benim dedem gibi, benim anneannem gibi hep birlikte bu ülkeyi kurtarmak için, ne büyük zorluklar ile ne büyük fedakarlıklarla bizleri bu güne getirdiler. Evet biz hepimiz İsmet İnönü’nün dediği gibi namuslularında, en az namussuzlar kadar cesur, çalışkan ve sabırlı olmaları gerektiğini biliyoruz. Bu amaçla çalışmalarımıza devam ediyoruz. Aldığımız miras çok şerefli bir miras. Biz temiz, dürüst siyasetçilerin soyundan geliyoruz ve bu özelliğimizi bu değerlerimizi devam ettirmeye azimliyiz. Biz çocuklarımıza da güveniyoruz. Bakın burada sizleri görüyorum, ama sizlerin gerisinde yeni yetişen kuşakların kendilerini gerektiği zaman ispatlayan, gerektiği zaman bizden daha da iyi siyasetçiler olabileceklerini gösteren o gezideki çocuklarımızı düşünüyorum. Geleceğimizin emin ellerde olacağına inanıyorum. Güvencimi tazeliyorum. Sadece seçime katılan bütün dürüst siyasetçilere başarı dilemek için buradayım.”

Bilgehan Gülsüm Toker birlik ve dayanışma içinde çalışmanın sonunda mutlaka başarının geldiğini vurgulayarak, seçimden sonra burada zaferimizi kutlamak üzere tekrar bir araya gelmeyi diliyorum diyerek konuşmasını tamamladı.

buy Mesalamine kavaklıdere_chp_yemeği_ismet_inönü_bilgehan_gülsüm_toker (22)Kavaklıdere İlçe Başkanı Zafer Akkaş Bilgehan Gülsüm Toker’ bir buket çiçek ve Kavaklıdere zanaatkarları tarafından yapılmış bakır bir tabak hediye etti.

Konuşmaların ardından sahneye çağırılan CHP’den Muğla Milletvekili aday adayları hep birlikte onuncu yıl marşını söylediler. Aday adayları ilçelerden gelen partililer ile tek tek görüşerek birlikte fotoğraflar çektirdiler.

Kavcaklıdere İlçe Başkanlığı tarafından düzenlenen Birlik ve Dayanışma yemeği yaklaşık 4 saat sürdü.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.