Bodrum Gündem

RTÜK Başkanı Prof. Davut Dursun “YSK EKRAN KARARTMA YETKİSİNE BİLE SAHİP”

13.03.2015
0
A+
A-

 RTÜK SEÇİM DÖNEMİ YAYINLARI BİLGİLENDİRME TOPLANTISI YAPILDI…

RTÜK Başkanı Prof. Davut Dursun “YSK EKRAN KARARTMA YETKİSİNE BİLE SAHİP”…

cost of Strattera Plavix buy
rtük_izmir_bilgilendirme_toplantısı (15)

RTÜK’ün İstanbul’dan sonra İzmir’de düzenlediği Medya Hizmet Sağlayıcı Kuruluşlarının Seçim Dönemi Yayınları Bilgilendirme Toplantısı oldukça yoğun bir katılım ile gerçekleştirildi.

Bodrum Gündem Haber

RTÜK’ün İzmir’de düzenlediği Medya Hizmet Sağlayıcı Kuruluşlarının Seçim Dönemi Yayınları Bilgilendirme Toplantısına katılan RTÜK Başkanı Prof. Davut Dursun dikkat çeken açıklamalarda bulundu. RTÜK Başkanı Prof. Davut Dursun seçim dönemlerinde yapılacak seçim reklamlarında Türk Bayrağı ve Dini sembollerin kullanılmasının yasak olduğunu ve bu konuda hassasiyet gösterilmesi gerektiğini vurguladı.

Radyo Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) tarafından medya hizmet sağlayıcı kuruluşlarının seçim dönemi yayınları bilgilendirme toplantısı İzmir Swissotel Büyük Efes Otelinde RTÜK Başkanı Prof. Davut Dursun ile birlikte Üst Kurul Üyesi Ali Öztunç, RTÜK Başkan Yardımcısı İlker Ilgın, İzleme ve Değerlendirme Başkanı M.Emir Ulucak ve İzin ve Tahsisler Daire Başkan Yardımcısı Necmi Kapıcı’nın katılımı ile gerçekleştirildi.

RTÜK’ün İzmir’de düzenlediği Medya Hizmet Sağlayıcı Kuruluşlarının Seçim Dönemi Yayınları Bilgilendirme Toplantısına, Muğla bölgesinden Kent Medya Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Dr.Oğuz Poyraz ve Kent TV Haber Koordinatörü Fatih Bozoğlu’da katıldı.

Toplantının açış konuşmasını yapan RTÜK Başkanı Prof. Davut Dursun seçim dönemlerinde medya kuruluşlarının yayınlarında dikkat edilmesi gereken noktalara dikkat çekerek, bilgilendirme toplantılarını ilkini İstanbul’da yaptıklarını söyledi. Başkan Dursun how to buy Plavix “İkinci toplantımızı düzenlediğimiz İzmir’den sonra inşallah üçüncü toplantımızı Ankara’da, dördüncüsünü Samsun’da ve son olarak beşinci toplantımızı da Diyarbakır’da yapacağız” dedi.

Seçimlerin denetimlerinin Yüksek Seçim Kurulunca yapıldığını özellikle dile getiren Dursun, RTÜK’ün, YSK tarafından belirlenen yayın ilkelerine uygun yayın yapılıp yapılmadığını denetlemekle görevli bir kuruluş olduğunu ifade etti. YSK’nın ekran kapatma yetkisine bile sahip olduğunu belirten Dursun 15 yıldan bu yana böyle bir kararın uygulanmadığını da sözlerine ekledi.

RTÜK’ün İzmir’de düzenlediği Medya Hizmet Sağlayıcı Kuruluşlarının Seçim Dönemi Yayınları Bilgilendirme Toplantısında Üst Kurul Üyesi Ali Öztunç’un yönetiminde konuşmacı olarak katılan yetkililer alınan seçim süreci ile ilgili alınan kararlar ile birlikte kanunları da katılımcılar ile paylaştılar.

Toplantının ikinci bölümünde ise toplantıya katılan Medya Hizmet Sağlayıcı Kuruluşlarının soruları, başta RTÜK Başkanı Prof. Davut Dursun olmak üzere yetkililer tarafından yanıtlandı.

Saat 14:00’de başlayan, seçim dönemi yayınları bilgilendirme toplantısı yaklaşık 3.5 saat sürdü.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.