Bodrum Gündem

Aşık Veysel Bodrum’da Türkülerle Anıldı…

29.03.2015
0
A+
A-

treatment with Viagra Buy Prozac purchase Furosemide aşık veysel anıldı (42)

Bodrum Alevi Bektaşi Kültür Derneği, ölümünün 42. Yıldönümünde Aşık Veysel’i Bodrum Belediyesi Nurol Kültür Merkezinde düzenlediği Halk Müziği konseri ile andı.

Bodrum Alevi Bektaşi Kültür Derneği tarafından düzenlenen konserde, halk şiirinin ünlü ozanı Aşık Veysel’e ait türküler koro ve TRT İzmir Halk Müziği sanatçısı Cengiz Özkan tarafından seslendirilirken salonda bulunan yaklaşık 650 kişi de türkülere eşlik etti.

Bodrum Belediyesi Nurol Kültür Merkezindeki konseri Cumhuriyet Halk Partisi ilçe başkanı Recai Seymen, HDP İlçe Başkanı Mehmet Polat, belediye meclis üyesi Cafer Doğan, Deniz Ticaret Odası Bodrum Şube Başkanı Gündüz Nalbantoğlu ile birlikte yaklaşık 650 kişi izledi.

“Ucu Bucağı Olmayan Sevgi Duvarımızın Birer Tuğlasıyız”…

İki bölümden oluşan konserde dernek adına konuşma yapan yönetim kurulu üyesi Zafer Ünal, Aşık Veysel’in hayatı ile ilgili bilgilendirme yaparken yaşadığı zorluklara rağmen içindeki insan sevgisinin hiç eksilmediğine dikkat çekti. Ünal “Mezheplerin, inançların birbirine hoş görüşsüz davrandığı günümüzde Aşık Veysel’in birlik ve beraberliğimiz için yıllar önce söyledikleri bugün bizim yolumuzu aydınlatmalı ve rehber olmalıdır” dedi. Zafer Ünal 2011 yılında 101 üye ile kurulan derneğin Pir Sultan Abdal’ın, Hacı Bektaş Veli’nin “Gelin canlar bir olalım” felsefesiyle hareket ettiğini ve etmeye de devam edeceğini söyledi. Ünal konuşmasına şöyle devam etti “Birlik içinde birken canlar içinde canken daha güçlüyüz. Ucu bucağı olmayan sevgi duvarımızın birer tuğlasıyız. Bundan dolayıdır ki 4 yıl içinde her sene pişirdiğimiz aşuremizi Bodrum’da on binlerle paylaşıyoruz. Bu yıl üçüncüsünü düzenleyeceğimiz geleneksel İrmene mahallesi pikniğine her sene daha fazla canla katılıyoruz. Bu pikniğe ev sahipliği yapan İrmene mahallemizin değerli muhtarı Ergün Taş’a ve ihtiyar heyetine ve İrmene mahallesi halkına ayrıca teşekkür ediyoruz. Tiyatro etkinlikleri ve konserlerimizi sizlerin destekleri ile sürekli olarak yapmaya devam edeceğiz. Ayrıca Ser Çeşmemizi bize öğretmekte gayret gösteren Antropolog Sayın Hasan Harmancı’ya emeği için teşekkür ediyoruz. “

Bodrum Alevi Bektaşi Kültür Derneği tarafından düzenlenen Aşık Veysel anma konserinin birinci bölümünde Bodrum’da yaşayan ve geçtiğimiz günlerde iki şiir kitabının tanıtımını yapan şair Hıdır Çam tarafında ozana ait şiirleri okundu. Aşık Veysel’e ait yedi türkü Cem Yalçın şefliğinde derneğin halk müziği korosu tarafından seslendirildi. Daha sonra TRT İzmir Halk Müziği sanatçılarından Cengiz Özkan’da ozana ait türküleri seslendirdi.

Bodrum Alevi Bektaşi Kültür Derneği Halk Müziği Korosu, anma konserinin ikinci bölümünde İzmir Devlet Konservatuarı Halk Müziği Bölümü ve İzmir TRT den gelen sazlar eşliğinde Türkiye’nin çeşitli illerine ait türküleri seslendirdiler. Bodrum’da yaşayan ve diplomatik sanatçı olarak Türkiye’yi çeşitli ülkelerde temsil eden sanatçı Zaliha, giydiği yerel kıyafeti ile ‘Ali’yi Gördüm Ali’yi” isimli türküyü seslendirdi.

Konser Dernek Yönetimi tarafından halk müziği sanatçısı Cengiz Özkan ile şef Cem Yalçın’a plaket ve çiçek verilmesi ile sona erdi

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.