Bodrum Gündem

KÜLTÜREL MİRASIMIZA ONLAR SAHİP ÇIKIYORLAR…

07.04.2015
0
A+
A-

Bodrum Somut Olmayan Kültürel Mirasımız (3)İLÇE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜNÜN DÜZENLEDİĞİ “SOMUT OLMAYAN KÜLTÜREL MİRASIMIZ” TEMALI SERGİDE BODRUM KÜLTÜREL MİRASINA SAHİP ÇIKILIYOR…

esomeprazole online Selçuk Şimşek/Bodrum Gündem order Colchicine

Bodrum’da düzenlenen “Somut Olmayan Kültürel Mirasımız” temalı sergide öğrenciler görev aldı. Bodrum İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü öncülüğünde düzenlenen “Somut Olmayan Kültürel Mirasımız” temalı sergiye 24 okuldan öğrenciler ve öğretmenler katıldı.

Bodrum’un yöresel değerleri olan, halıcılık, sandalet, şifalı otlar, süngercilik, yel değirmenleri, halk oyunları ve meteoroloji tahmin yöntemleri gibi öğrenciler tarafından hazırlanan stantlarda tanıtıldı.

Bodrum Güler-Mustafa Kızılağaç İlkokulunda açılan ve görsellerle de desteklenen serginin amacı, yok olmaya yüz tutan kültürel mirasımızın gelecek nesillere aktarılması.

Sergiye katılan okullardan biri olan Atatürk İlkokulu Sınıf Öğretmeni Özgür Erdem sergi hakkında şunları söyledi; “Kültürümüzün bazı değerleri var. Bunlar yok olup gidiyorlar. Onları işte tekrar gün ışığına çıkartıp bizden sonraki nesillere bırakmak.”

Erdem, açtıkları Halk Meteorolojisi ve Deneyimleri isimli stant hakkında ise şu bilgileri verdi; “Eskiden insanların kullandığı bazı meteorolojik deyimler var. Mesela, göllerde kurbağa öterse, yağmur yağarmış. Arıların peteğe geri dönüşleri hızlanırsa, yine yağmur yağarmış. İşte insanlar bunlara bakarak yağmur mu yağacak, hava mı soğuk olacak ona göre hayatlarını düzenliyorlarmış.”

Bu anlamlı serginin daha da yaygınlaştırılacağını ifade eden İlçe Milli Eğitim Müdürü Emin Geçin ise yaptığı açıklamada; “Somut Olmayan Kültürel değerlerimizi yeniden gün yüzüne çıkartmak için okullarımızda çalışma başlatmıştık. Bu çalışmalarımızın bugün sergi açılışını yaptık. Burada biz, halıcılığımızdan büyüklerimizin hava tahmin raporlarına varıncaya kadar birçok değerimizi öne çıkarmaya çalıştık ve biz bunu yaygınlaştıracağız. Kaybolan değerlerimizi yeniden yaşatmak için çaba sarf edeceğiz.” dedi.

Çiftlik Mustafa Yazıcı İlkokulunun açtığı süngercilik standında süngerciliğin bugün geldiği durumu anlatan Süngerci Zekai Yener ise şöyle konuştu; “Bodrum’un çok eskilere dayanan süngercilikle uğraşıyoruz. Ama şuanda devletin 2002’de kapatmış olduğu süngercilik şuanda tamamen kapanmış durumda.” order Indocin online

Bodrum Yarımadasının değişik yerlerinden 24 okuldan onlarca öğrencilerinin ve öğretmenlerinin katıldığı bu önemli serginin bazı stantları Muğla’da da sergilenecek. 12 Mayıs tarihinde Muğla’da, Bodrum’dan Süngercilik, Yel Değirmenciliği, Halıcılık ve Sandaletcilik gibi kültürel değerleri ile katılacağı sergide UNESCO yetkilileri de bulunacak.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.