Bodrum Gündem

İYİ Partililer Bitez koylarını temizledi

İYİ Parti Bodrum İlçe Yönetimi bugün Bitez kıyılarında çevre temizliği yaptı.

Çiçek Bozoğlu/Bodrum Gündem

İYİ Parti Bodrum İlçe Başkanı Nevzat Kanber,  Kalkınma Politikaları Turizmden Sorumlu Başkan Yardımcısı Mehmet Tosun, Kadın Kolları Başkanı Nilay Konday, Gençlik kolları Başkanı Furkan Paşalı ve parti üyeleri ile birlikte İlçe Gençlik Kollarının düzenlediği Bitez-Adaboğazı ve çevresindeki koyları temizlediler.

İYİ Parti Bodrum İlçe Başkanı Nevzat Kanber, “Biz İYİ Doğa,İYİ Çevre Dostuyuz …” sloganı ile bu hafta ikincisini gerçekleştirdikleri çevre temizliği etkinliğini imkanlar el verdiği sürece devam ettireceklerini kaydetti.

Yaklaşık 20 kişinin katıldığı etkinlik bitiminde konuşan Kadın Kolları Başkanı Nilay Konday, ekolojik dengenin korunması, ormanların verimli hale getirilmesi, ağaçlandırma çalışmalarının hız kazandırılmasını İYİ Partinin hedefleri arasında olduğunu kaydederken açıklamasına şöyle devam etti “Biz kim miyiz? İyi doğa, iyi çevre dostuyuz. Ekolojik dengenin korunması ormanlarımızın verimli hale getirilmesi ağaçlandırma çalışmalarının hız kazandırılması partimizin hedefleri arasındadır. Günlerdir Marmara Denizinde ki ölümcül deniz salyası salgınını talihsizlik içinde izlemekteyiz ve Marmara Denizi ölüyor. Marmara Denizinin biran önce doğal dengesine kavuşması için yetkilileri göreve çağırıyoruz. Denizlerimizin eko sistemini korumalıyız. Bugün Adaboğazı’nda farkındalık yaratmak için bir araya geldik. İnsanların bilinçlenmesi lazım. Eğitim lazım. Bodrum’a hizmet etmeye gönül vermiş herkesi görev bilinciyle Bodrum’a sahip çıkmaya çağırıyoruz. Hep birlikte güzel Bodrum’umuzu denizine doğasına sahip çıkalım görevlerimizi yerine getirelim. Sürdürülebilir kalkınmanın en önemli kişisi kadındır. Gelecek nesillere temiz bir dünya bırakmanın anahtarı çevre bilinci gelişmiş çocukların yetişmesi kadınların elindedir. Sözümü kendini İyi yetiştirmiş İyi Parti Gençlik Politikaları Başkanı Z kuşağının temsilcisi Furkan Paşalıya bırakıyorum. Son söz olarak da anılarınızla birlikte çöplerinizi yanınızda götürün. “ dedi.

Daha sonra söz alan Gençlik kolları Başkanı Furkan Paşalı “Çevre kirliliği günümüzde global bir sorun ve etkisini göstermeye devam ediyor. Doğa ve insanoğlu bir savaş halinde ve bu savaşı kazanırsak kaybedeceğiz. Doğayı hiçe sayan rant projelerini hem ülkemizde özellikle yaşadığımız yer olan Bodrum’da görmek istemiyoruz hiçbir şekilde. Bu kapsamda daha fazla kar ve sömürü için çevreyi hiçe sayan politikalardan herkes vazgeçmeli. Hareket kişiden başlar moddosu ile özellikle Z kuşağındaki arkadaşlarımızla farkındalık oluşması için bu koyları mutlaka görmelerini öneriyorum çünkü gerçekten ciddi kirlilik söz konusu. Bugün burada bir farkındalık projesi oluşturmak için bir etkinlik yaptık katılan emeği geçen herkese teşekkürü bir borç bilirim” dedi.

Bugün sabahın ilk ışıklarıyla beraber Bitez’in eşsiz koylarında başlayan kıyı temizliği öğlene kadar devam edildi.

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.