Bodrum Gündem

EMLAK VERGİLERİ İLÇE BELEDİYELERİNİN GELİRİDİR

EMLAK VERGİLERİ İLÇE BELEDİYELERİNİN GELİRİDİR
06.05.2015
0
A+
A-

generic Colchicine treating acne emlak vergileriMuğla Büyükşehir Belediyesi, son günlerde kamuoyunda sıkça dile getirilen Emlak Vergilerinin tahsil edilmesi ile ilgili kamuoyunda oluşan yanlış bilgilendirme konusunda açıklama yaptı.

Bodrum Gündem Haber

Yetkililer tarafından yapılan açıklama da; “İlçe Belediyeleri tarafından tahsil edilen emlak vergileri ile ilgili kamuoyunda, vergi oralarındaki artışın sebebi Muğla Büyükşehir Belediyesi olarak gösterilmektedir. Bilindiği üzere Muğla; 30 Mart 2014 yerel seçimlerinin ardından Büyükşehir statüsüne geçmiştir. İlçe Belediyelerince geçen yıla göre %100 artışla yapılan tahsilatlar, 1319 Sayılı Emlak Vergisi Kanunu hükümlerine göre yapılmaktadır. Bunun yanı sıra vatandaşlarımızdan tahsil edilen emlak vergileri tamamen ilçe belediyelerimizin geliridir. Muğla Büyükşehir Belediyesi’nin kasasına emlak vergisi girdisi olmamaktadır.” denildi.

Açıklamada şöyle devam edildi: “Emlak Vergisinin ne şekilde tahsil edileceği 1319 Sayılı Emlak Vergisi Kanunun 8 ve 18. Maddesinde açıklanmıştır. Bu maddelerde “Bina vergisinin oranı binde iki, arazi vergisinin oranı binde bir, arsalarda ise binde üçtür. Bu oranlar 5216 sayılı kanunun uygulandığı büyükşehir belediye sınırları ve mücavir alanlar içinde %100 artırımlı uygulanır. Bakanlar Kurulu, vergi oranlarını yarısına kadar indirmeye veya üç katına kadar artırmaya yetkilidir.” denilmektedir.”

 

Propranolol 20mg

 

Büyükşehir Belediyesi Sınırları Dışındaki Yerlerde

 

Büyükşehir Belediyesi sınırları ve mücavir alanları içinde %100 artışlı

Diğer binalardaBinde 2Binde 4
MeskenlerdeBinde 1Binde 2
ArazilerdeBinde 1Binde 2
ArsalardaBinde 3Binde 6

 

ETİKETLER:
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.