Bodrum Gündem

Faşistleri Silin!

treatment with Viagra buy Albendazole online Naltrexone no prescription serdar-anlağan-silin-faşistleriYeter!

Artık yeter deyin. Bak kaç yaşınıza geldiniz, çocuklara bağırmayan, vurmayan, hayvanları seven, ağaçları çiçekleri, temiz havayı, denizi, dağları, özgürlüğü, şiiri, müziği, komikliği, barış içinde yaşamayı seven bir insansınız. Ne işiniz var bunlarla?

Bunlarla daha ilkokulda karşılaştınız. Size vatan için ölmenin en büyük erdem olduğunu anlattılar. Her sabah varlığınızı armağan edeceğinize and içirdiler. Savaşırken ölürseniz cennete gideceğinizi söylediler. Sağa Dön! Sola Dön! Dikkat! Hazzrol! Diye komutlarla, marşlar söyleterek rap rap yürüttüler. Bağıra bağıra ırkçı şiirler ezberlettiler, zorla okuttular. Şeytandan, günahtan bahsettiler. Cinlerle korkuttular. Emirlere uymazsanız cehenneme gideceğinizi söylediler. Ruhlardan bahsettiler, bu dünyanın yalan olduğunu anlattılar. Küfür etmeyi öğrettiler. Kavga etmeyi öğrettiler. Tüm yaşam bir kavgadır diye belletiler. Karı gibi gülme dediler, dizlerini birleştir otururken dediler. Hassaslığınızla alay ettiler, Kız Ömer, Erkek Fatma diye aşağılayıcı lakaplar  taktılar. Maçta faul yaptılar, kaybedince çamura yattılar. Kitap okuduğunuz için dörtgöz dediler, çalışkan olduğunuz için inek dediler. Para kazan, rekabet et dediler. Sevdiğiniz, ilgi duyduğunuz, beğendiğiniz şeyleri aşağıladılar, sizi kendi çirkinliklerini beğenmiş gibi davranmaya zorladılar. Laf attılar, pandik attılar, sarkıntılık ettiler, yüz bulamayınca iftira attılar. Dayılandılar, ezmeye çalıştılar, ezmeyi öğrettiler, kadınları aşağılamayı öğrettiler, masumiyeti küfürle kirlettiler. Zorla üniforma giydirdiler, silahla ateş ettirdiler, ölmeye ve öldürmeye yemin ettirdiler. Bin yıl önceki, yüz yıl önceki savaşları anlattılar hep, soylarıyla övündüler, sizi hâkir gördüler. Zengine, mevki sahibine yalakalık yaptılar, başarınızı hep kıskandılar. Emek sözcüğünü sildiler, fakirlik edebiyatı yapma diye bağırdılar. Bunlarla konuşulmaz dediniz, konuşmaya çalıştığınızda da ya hakarete uğradınız ya saldırıya. Yine alttan aldınız, ses çıkarmadınız. N’apalım, burası böyle dediniz, gitmeyi düşündünüz, sonra bari bizim çocuklar böyle yaşamasın dediniz, endişelendiniz.

Bunlar sizin dostunuz arkadaşınız değil.

Bunlar sizin ömrünüz boyunca mecburen katlandığınız kişiler. Bunlar sizin ailenizden, akrabalarınızdan, okulunuzdan, iş hayatınızdan, evliliğinizden çevrenize girmiş zararlı insanlar. Bunları siz halâ çevrenizde tutuyorsanız, halâ bunlara katlanıyorsanız sebebi çocukluğunuzdan, gençliğinizden kalan o bir kaç güzel anın hatırasıdır. Aldanmayın! Geçmişte değil bugünde olduğunuzu unutmayın. Bu insanlar artık değişmezler, boşa çaba harcamayın. Kendinizi yıpratmayın.  Tolerans  istismarın başladığı yerde biter. Sömürtmeyin kendinizi, artık yeter!

Silin bunları! Silin facebook hesabınızdan, telefonunuzdan…Silin hayatınızdan…Görüşmeyin bunlarla…Sizin gibi çok insan var, onların yanına gidin. Mücadele edin. Yapçek bişey yok diyenleri silin…Yapacak çok şey var. Bunları silerseniz büyük bir hafiflik hissedeceksiniz. Özgürleşeceksiniz. Mış gibi yapmaktan, ezilmekten, içinizden küfretmekten kurtulacaksınız. Riyakârlığın yükünü atacaksınız sırtınızdan, güzellik güneş gibi doğacak gözlerinizdeki derinlikten. Aşık olacaksınız, aşık olunacaksınız. Çocuklarınız sizi daha çok sevecek.

Silin bunları…Karşılaşırsanız yüzünüzü çevirin…

Silin faşistleri!

ETİKETLER:
Yazarın Diğer Yazıları
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.