Bodrum Gündem

112 İHBARLARININ %95 ASILSIZ

112 İHBARLARININ %95 ASILSIZ
30.05.2015
0
A+
A-

Untitled-1Muğla İl Sağlık Müdürü Cihan Tekin, 112 acil çağrı numarasının kullanımı konusunda halkın daha dikkatli davranması yönünde uyarıda bulundu.
Bodrum Gündem Haber
Muğla İl Sağlık Müdürü Dr. Cihan Tekin, dakikaların hatta saniyelerin hayati önem taşıdığı acil sağlık hizmetlerinde, 112 Komuta Kontrol Merkezi’ne gelen gereksiz çağrıların olası vakalarda gecikmeye sebep olduğunu dile getirerek, 112 acil çağrı numarasının kullanımı konusunda halkın daha dikkatli davranmalarının hayati önem arz ettiğini belirtti.

Yaptığı yazılı açıklamada, ” Erectile Dysfunction bir gün sireni çalan ambulans sizin için geliyor olabilir” diyen Tekin, “Yaz döneminde turizm kenti olan ilimizin nüfus artışı ve buna bağlı olarak ambulans hizmetlerine ihtiyacın arttığı dikkate alındığında 112 acil çağrı numarasının kullanımı konusunda halkımızın daha dikkatli davranmaları hayati önem arz etmektedir” ifadelerini kullandı.

Tekin, 2014 yılı toplam ambulans çıkışının 60 bin 128 iken, 112 Çağrı Merkezine gelen toplam çağrı sayısının ise 1 milyon 92 bin 920 olduğunu kaydederek, buna göre; 112 tuşlanarak, Komuta Kontrol Merkezi’ne yapılan aramaların yüzde 95’inin asılsız, yani gerçekten ambulans ihtiyacı olmayan vatandaşların aramaları olduğunun görüldüğüne dikkat çekti.

Muğla’da 13 ilçede toplam 38 adet Acil Yardım İstasyonu ile birlikte bu istasyonlara bağlı çalışan Fethiye-Babadağ, Fethiye-Üzümlü, Dalaman-Gürleyik, Bodrum-Göltürkbükü ve Milas-Beçin bölgelerindeki mobil ekipler de dâhil olmak üzere toplam 43 adet 112 istasyonun bulunduğunu belirten Tekin, “Bu istasyonlarımızda kullanılan 65 acil yardım ambulansına ek olarak; ulaşımı güç, dar sokaklarda kolay erişim imkânı sağlayan, Bodrum, Fethiye, Menteşe ve Marmaris’te 4 adet motosiklet ambulans ile Marmaris ve Fethiye ilçelerimizde sahil şeridinde halkımıza ve yerli-yabancı turistlere hizmet vermekte olan 2 adet ATV acil sağlık aracı, Bodrum’da kara ambulanslarıyla ulaşmada zorluk çekilen noktalarda kullanılan 2 adet Scooter acil sağlık aracı, Köyceğiz Gölü kıyılarındaki yerleşim yerleri ile Dalyan kanalı ve İz tuzu Plajı’nın da dâhil olduğu, karadan ulaşımın güçlükle yapılabildiği bölgelerde kullanılan 1 adet Deniz Botu ile birlikte toplamda 74 acil sağlık aracımızla hizmetimizi sürdürmenin çabası içerisindeyiz. order misoprostol online
valacyclovir online İlimizde; yakın geçmişte aracı ile uçuruma yuvarlanan bir İngiliz vatandaşının kayalıklardan kurtarılarak ilk müdahalesinin yapılması ve hayata döndürülmesinde oldukça önemli rol oynayan Muğla UMKE (Ulusal Medikal Kurtarma Ekipleri) ekipleri, 8 araç ve 90 gönüllü sağlık personeli ile afet, çoklu yaralanmalı trafik kazaları, olağanüstü durumlar vb. kurtarma ihtiyacının doğduğu durumlarda 7/24 hizmet vermek üzere hazır beklemektedir” dedi.

 

 

ETİKETLER:
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.