Bodrum Gündem

SOLAKTI SAĞ ELLE ATTI, ÜSTELİK DÜNYA ŞAMPİYONU OLDU

SOLAKTI SAĞ ELLE ATTI, ÜSTELİK DÜNYA ŞAMPİYONU OLDU
02.06.2015
0
A+
A-
Order Clonidine Online buy Premarin ÜÇ-YILDA-ŞMAPİYON-OLDU-İNTMuğlalı 20 yaşındaki milli okçu Yeşim Bostan, 3 yıl önce meraktan başladığı okçuluk sporunda Avrupa ve Dünya şampiyonluklarının yanı sıra, yeni rekorların da sahibi oldu.
Levitra online Bodrum Gündem Haber
Dünyada ender sporculardan birisi olan ve solak olmasına rağmen, sağ eliyle ok atan genç sporcunun hedefinde 7-15 Haziran tarihleri arasında Amerika’da yapılacak Dünya Gençler Şampiyonası var. Bostan’ın hedefi, Amerika’da ferdi, mix ve normal kategorilerde yine altın madalya almak.

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mansur Harmandar, okçuluk alanında bu kadar kısa zaman diliminde çok büyük başarılara imza atan Yeşim Bostan’ı makamında kabul ederken, şunları söyledi “Okçuluk alanında maşallah ödüle doymayan bir öğrencimiz. Daha önce pek çok ödül kazandı. Üniversitelerarası yarışlarda, Türkiye şampiyonasında, Avrupa ve Dünya şampiyonalarında büyük başarılar elde etti. En son Çin’de yapılan ve Dünya Okçuluk Federasyonu tarafından yapılan yarışmada dünya birincisi oldu. Kişisel olarak ve üniversite olarak her zaman yanındayız. Ülkemizi bu kadar başarılı bir şekilde temsil eden öğrencimiz bizim gururumuzdur” dedi.
Avrupa Rekorunun Yeni Sahibi…
Avusturya’nın Klagenfurt kentinde yapılan Gençler Avrupa Kupası 1. Ayak yarışmasında Yeşim Bostan 50 metrede, 36 ok 354 Puanla Dünya ve Avrupa rekoru kırmıştı. Ayrıca toplamda 702 puan ile Avrupa rekorunun da yeni sahibi oldu. Gençlerde Avrupa rekoru daha önce 696 puanla Alman Janine Meissner’e aitti.

ETİKETLER:
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.