Bodrum Gündem

TOPLARLA İLGİLİ İNCELEME SONUÇLANDI, NİTELİK BOZULMASI SÖZ KONUSU DEĞİL…

TOPLARLA İLGİLİ İNCELEME SONUÇLANDI, NİTELİK BOZULMASI SÖZ KONUSU DEĞİL…
07.07.2015
0
A+
A-
Order Retin-A Bodrum Sualtı ve Arkeoloji Müzesi Müdürü emel özkan görevinden eden toplar (2)TOPLARLA İLGİLİ BİLİRKİŞİ RAPORU ÇIKTI… Plan B online “YÜZEYLERİNDE VE BÜNYESİNDE HERHANGİ BİR FİZİKSEL VE KİMYASAL NİTELİK BOZULMASININ SÖZ KONUSU OLMADIĞI TESPİT EDİLDİ”
Bodrum Sualtı ve Arkeoloji Müzesi Müdürünü görevinden eden topların boyanması soruşturmasında bilirkişi raporu tamamlandı.
cheap Levitra Şelçuk Şimşek/Bodrum Gündem
19. Yüzyılın ikinci yarısı dönemlerine ait 14 topun restorasyonu, konservasyonu ve bakımı için daha önceki yıllarda olduğu gibi müzede görevli arkeolog gözetiminde yapılan boyama işlemi haber konusu olunca açılan soruşturma kapsamında bilirkişiler inceleme raporunu tamamladı.
Bodrum Sualtı Arkeoloji Müzesi Müdürü Emel Özkan’ın görev yerinin değiştirilmesine de neden olan soruşturma kapsamında, İstanbul ve İzmir Restorasyon ve Konservasyon Merkez ve Bölge Laboratuvar Müdürlüğüne bağlı bir ekip toplar üzerinde inceleme başlatılmıştı. Alanında uzman kişiler tarafından yaklaşık bir hafta süren incelemeler sonunda hazırlanan raporun, Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdürlüğüne gönderildiği öğrenildi.
Bodrum Sualtı ve Arkeoloji Müzesi Müdürü emel özkan görevinden eden toplar (1)Aldığımız bilgilere göre raporda, bilirkişilerin toplar üzerinde yapılan incelemeler sonrasında; Topların üzerindeki katmanları ortaya çıkararak, topların üzerinde sırasıyla gri, gri, yeşil, gri, açık okra ve turuncu tabakaların varlığını tespit ettiler. Eserlerin hava ile temaslarını keserek bozulmalarını önlemek amacıyla mevcut olan boyaların üzerine yeni boya yapıldığı, aynı uygulamaların daha önce de defalarca yapıldığının topların üzerindeki boya katmanlarından anlaşıldığı, envantere kayıtlı olan toplar dahil diğer topların boyanmasıyla yüzeylerinde ve bünyesinde herhangi bir fiziksel ve kimyasal nitelik bozulmasının söz konusu olmadığı ortaya çıktı.
Hali hazırda Bodrum’da yürütülen bazı kurtarma kazılarının Kazı Başkanı olarak görevli olan Emel Özkan’ın ise hakkında açılan bu soruşturma ve atanma kararı ile ilgili olarak dava açtığı öğrenildi.
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.