Bodrum Gündem

MERAK EDİYORUM…

Strattera online order Indocin Albendazole online Kendimi hayatının ilk aylarındaki yaramaz bir kedi yavrusu kadar meraklı hissediyorum.

Acaba Bodrum’da Lahmacun gerçekten kaça satılıyor?

Acaba Fenerbahçe bu kadar transferden sonra dördüncü yıldızı gelecek yıl takabilecek mi?

Acaba gelecek yıl Olimpiyatlardan gene başarısızlıkla dönecek olan Federasyon Başkanları bu defa istifa edecekler mi?

Acaba Bodrum Spor Futbol takımı bu sezonda ne yapacak?

Acaba Bodrum Beach’lerindeki bikinili hanım sayısı neden azaldı?

Bütün bunların hayatımızdaki değeri sizce nedir?

Hayatımın (çoook uzun) on beş yılını Almanya’da geçirdim. Arkadaşlarım ara sıra sorarlar: “Aradaki en büyük fark nedir” diye. Cevabım hep aynıdır: “bizim hayatımızdaki günlük problemlerin, başımızı ağrıtan, canımızı sıkan bizi bezdiren problemlerin HİÇ BİRİ onların günlük hayatında yer almıyor.”

Birçok kimse buna inanmıyor.

Ama gerçek.

Frankfurt’ta antrenörleri olduğum gençlere “nasılsın” diye sorardım, cevap her zaman pırıl pırıl gözlerle ve gülümseyerek “çok iyiyim” şeklinde olurdu. Ülkemizdeki gençlere bakıyorum da aklı yerinde olan hiç birinin yüzünde çok iyiymiş gibi bir görüntü yok. Okumaya çalışanlar tam anlamıyla bir EĞİTİM TERÖRÜ” altındalar. Okuyamayanlar zaten hayatta kalma savaşı veriyor. Sigortaları var mıdır acaba? Ne safiyane bir soru oldu değil mi?

Sağlık sektöründe Almanya’daki yıllarımda hasta sayısındaki düşüş nedeniyle kapatılan hastane gördüm. Bunun ne demek olduğunu bir düşünün. Devlet uzun vadeli düşünerek, olabilecek hasta sayısı potansiyelinin üstünde hastane yapıp doktor tayin etmiş. Bir de bizdeki duruma bakın. Geçen hafta kızım İstanbul’da sabah 7.30’da kuyruğa girdiğinde alabildiği sıra numarası 320 olmuştu. Sabah sıraya girmek zorundaydı çünkü onun hastalığına bakan bölüm internetten sıra veremiyordu. Sağlık Reformu yaptık diyenlerden birini tenhada bir yakalasam soracağım ama…

Ben şahsen hayatımıza hükmeden yalancı meraklardan çok sıkıldım, güvenim kalmadı. Yakında kurulacak olan sahte gülümsemeler ve el sıkışmalarla dolu olacak koalisyona bile şimdiden inanmıyorum.

Kendimizi üzmek üzerine daha birçok merakım var da bana gülersiniz diye yazamadım, en iyisi size sormalı:

Acaba hayatımızda değeri olan gerçek dürtüler nedir?

Sizce?

Yazarın Diğer Yazıları
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.