Bodrum Gündem

İSMAİL ALTINDAĞ BÜYÜKŞEHİR MECLİS ÜYESİ OLDU…

İSMAİL ALTINDAĞ BÜYÜKŞEHİR MECLİS ÜYESİ OLDU…
14.07.2015
0
A+
A-

ismail-altındağ-bodrum-belediye-başkan-yardımcısı-muğla-11 order Ventolin BÜYÜKŞEHİR MECLİS ÜYELİĞİNE YANLIŞLIKLA ATANAN MHP’Lİ SÜLEYMAN MAZI YERİNE, CHP’Lİ İSMAİL ALTINDAĞ ATANDI…

Fatih Bozoğlu/Bodrum Gündem buy brand Cialis online

Büyükşehir Meclis üyeliğine yanlışlıkla atanan MHP’li Süleyman Mazı yerine, CHP İlçe Başkanlığının yanlışlığı fark ederek itiraz etmesi üzerine, İlçe Seçim Kurulunun verdiği karar ile CHP’li İsmail Altındağ atandı…

2009-2014 döneminde Mumcular Belediye Başkanlığı görevini yapan ve 30 Mart yerel seçimlerinde Mumcular Belediyesinin kapanması nedeni ile Milliyetçi Hareket Partisinden Bodrum Belediye Meclis Üyesi olarak seçilen Birol Aydın Şubat 2015’de görevinden istifa etmişti. Birol Aydın’dan boşalan Muğla Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyeliğine ise 30 Mart seçimlerinde asil listede 3. sırada bulunan Bodrum Belediyesi Meclis Üyesi Süleyman Mazı devam ediyordu. Ancak bu durumun doğru olmadığı ve Süleyman Mazı yerine İsmail Altındağ’ın Muğla Büyükşehir Belediye Meclis üyesi olması gerektiğinin fark edilmesi üzerine CHP Bodrum İlçe Başkanlığı tarafından Bodrum İlçe Seçim Kuruluna itirazda bulunularak, düzeltilmesi talep edildi.

Datça’nın CHP’li Belediye Başkanı Haziran sonu itibarı ile istifa etmesinin ardından Muğla Büyükşehir Belediye Meclisine CHP’li bir üyenin atanması beklenirken, Ak Parti’den bir üyenin atanması ile farkına vardıklarını belirten Bodrum Belediyesi meclis Üyesi İsmail Altındağ şunları söyledi; “Biliyorsunuz daha önce Birol Aydın Bodrum Belediyesi Meclis üyesiydi. Aynı zamanda da Büyükşehir Belediye Meclis üyesiydi. Bu görevinden ayrılıp memuriyet hayatına geçtikten sonra, İlçe Seçim Kurulu onun yerine aynı partiden Süleyman Mazı arkadaşımızı görevlendirmişti. Fakat sizin de bildiğiniz gibi Datça Belediye Başkanımız görevinden istifa ettikten sonra Muğla Büyükşehir Belediye Meclis üyeliğine Ak Parti’den bir meclis üyesi atandı. Bunun üzerine yetkili kurumdaki danışmanlarımız bu konuyu incelediler. Neticede ya Bodrum Belediye Meclisinde yapılan atama yanlıştı yada Datça’da yapılan atama yanlıştı. İlgili kanunda gereken araştırma yapıldı.”

Yapılan araştırma ve inceleme neticesinde ilçe belediyelerde herhangi bir partiden meclis üyesi ayrıldıktan sonra yine aynı partiden bir meclis üyesi atanırken, Büyükşehirde ise oy dağılımına göre atama yapıldığını öğrendiklerini ifade eden İsmail Altındağ birinci sıra yedeğin kendisi olduğunu ikinci sırada Niyazi Atare’nin üçüncü sırada ise Süleyman Mazı olarak sıralandığını söyledi.

İsmail Altındağ konu ile ilgili açıklamalarını şöyle sürdürdü; “Biz bu durumu tespit ettikten sonra ilçe seçim kurulu başkanlığı müracaatımızı değerlendirdi. Yapılan hatadan döndüler. Biraz önce de bu kararı bana tebliğ etti. Süleyman Mazı arkadaşımızın yerine ben Bodrum’u temsilen Büyükşehir Meclis üyesi olarak atandım.”

YSK’nın ilgili kanununun 28.maddesine göre Belediye Meclis üyeliklerinde boşalma olduğu taktirde aynı partiden yedek üye durumunda bulunan asıl üyeliğe aynı kanunun 6 ve 24. Maddelerine göre ise Büyükşehir Belediye Meclis üyeliklerinde boşalma olduğu taktirde parti ayrımı gözetmeksizin belde veya ilk kademe belediye meclis üyeliğine seçiliş sırasına göre büyükşehir belediye meclis yedek üyesi olan ilk yedek üyenin yerine getirilmesi gerekmektedir hükmü yer almaktadır” bilgisini veren Altındağ açıklamasının devamında şu ifadelere yer verdi; order methotrexate “Yani yedek üyeler İsmail Altındağ-CHP, Niyazi Atare-CHP, Süleyman Mazı-CHP, Güneri Günaydın-CHP, Seval Aktaş-CHP ve Mazlum Ağan-MHP seçilmiştir. Sonuç olarak birinci yedek üye ben olduğumdan dolayı bu kanuna göre Büyükşehir Meclis üyeliğine benim gitmem gerekiyormuş. Hayırlı olsun. Allah utandırmasın diyorum.”

Bu kararın yeni geldiğini, ilgili kurumlara ve sahıslara da bildirildiğini de kaydeden Altındağ kararın sonucu ile ilgili şu bilgileri verdi; “Kararda şöyle yazıyor; 1.Gerekçeleri yukarıda açıklandığı üzere CHP İlçe Başknalığı tarafından Başkanlığımıza sunulan itirazın yasa ve YSK kararlarına uygun olduğundan kabulüne, 2.Muğla Büyükşehir Belediye Başkanlığına gönderilen 18.02.2015 tarih ve ilgi sayılı yazının ortadan kaldırılmasına, 3.Muğla Büyükşehir Belediye Meclis asıl üyeliğine bildirilen Süleyman Mazı yerine 2972 sayılı kanunun 24. Maddesi gereğince Bodrum Belediyesi için seçilmiş olan 1.sıradaki yedek üye İsmail Altındağ’ın asıl üye olarak belirlenmesine, 4.Kararın CHP Bodrum İlçe Başkanlığına, MHP İlçe Başkanlığına, Süleyman Mazı ve İsmail Altındağ’a tebliğine, 5.Gereği yapılmak üzere kararın Muğla Büyükşehir Belediye Başkanlığına gönderilmesine itiraz yolu açık olmak üzere karar verildi.”

Bu karar sonucu Büyükşehir Belediye Meclisinde Dursun Göktepe (CHP), Mustafa Saruhan (CHP), Mustafa Paşalı (MHP), Önder Batmaz (CHP), Taner Uslu (CHP) ve İsmail Altındağ (CHP) Bodrum’u temsil edecekler.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.