Bodrum Gündem

YAZ ORTASINDA SUSUZ KALDILAR…

YAZ ORTASINDA SUSUZ KALDILAR…
04.08.2015
0
A+
A-
bodrumda-yaz-ortasında-susuz-kaldılarBodrumun Gümbet Mahallesinde yaşayan bir grup vatandaş, kullanma sularının düzenli olarak akmadığını ve yaz ortasında susuz kaldıklarını öne sürerek yetkililerden yardım istedi. Bölgede ikamet eden vatandaşlar duş bile alamadıklarını iddia ettiler. 
Bodrum Gündem Haber
Gümbet İnönü Caddesi 65 evler sitesinde yaşamlarını sürdüren bir grup aile, kullanma sularının saat sabah 05:00 ile 08:00 saatleri arasında verildiğini ve depolanan suyun öğle saatlerinde bittiğini söyledi. Defalarca yetkililere bildirdikleri halde sorunun bir türlü hallolmadığını iddia eden mahalleli Bodrum Belediye Başkanlığından yardım istedi.
BEBEĞİMİ BİLE YIKAYAMIYORUM…

cheap Baclofen 10 mg buy isotretinoin online

Sitede ailesi ile birlikte yaşamını sürdüren Serap Karaca Boran, Ramazan bayramından bu yana sıkıntının hallolmadığını belirtti. Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon’un geçtiğimiz günlerde yaptığı bayramı sorunsuz geçirdik açıklamalarına da tepki gösteren Boran; “Belediye başkanımız sorunun olmadığını söylüyor ama böyle bir şey yok, biz sürekli Gümbette zaten su sorunu yaşıyoruz. Ama bayram boyunca da ciddi sorun yaşadık. MUSKİ’yi arıyoruz suyun yetmediğini, yüksek yerlere çıkmadığını söylüyorlar. Yüksek bir yerlerde de Bodrum da düz bir yer yok zaten. Biz sürekli problem yaşıyoruz. Sürekli su sorunumuz var sabah 05:00 ile 07:30 arasında hiç kimseye yetmiyor bu su zaten. 05:00’da kalkıyorum çamaşır, bulaşık atıyorum ikinci tura dönme şansımız yok zaten. O yüzden bir an önce bunun çözülmesi gerekiyor, hijyenimizi sağlayamıyoruz. Üç buçuk aylık bebeğimiz var günde iki defa üç defa duş aldırmam gerekiyor aldıramıyorum, çocuk pişik oldu. Herşeyi geçin çocuğun sağlığı için gerekli. Kendi hijyenimizi sağlayamıyoruz. Lavabolar yıkanmıyor. Ciddi bir sağlık sorunu çıkacak sonuçta ortaya. Sadece turizme yönelik bir şehir değil burası. Söyleyeceğim bunlar umarım çözülür” dedi.
BODRUM’UN HER YERİ YAMAÇ…
Birçok hanenin kendileri gibi aynı sıkıntıyı yaşadığını anlatan Boran, yetkilileri aradıklarında kendilerine, bölgenin yamaç olduğundan dolayı suyun kendilerine ulaşmasında bazı sıkıntılar yaşandığını söylediklerini kaydetti. Boran, yaşadıkları sıkıntıları şu sözlerle anlattı:
“Buraların hepsi aynı, hepsi aynı problemi yaşıyor. Şu yukarılara arada şebeke suyu geliyor, bize hiç gelmiyor bile, çok ilginç bir şekilde. Aşağımızda Melengeç sitesi var, o Melengeç’e gelen su bize çıkmıyor. Bize gelen su bir üstte çıkmıyor. Böyle saçma sapan bir haldeyiz ve bazen arıyorum adamlar problem olmadığını söylüyor. Problem yoksa neden su gelmiyor diyorum. Depolar dolmuyor diyor. Bize cevap verecek bir yetkili yok. Sürekli çalışan emekçi insanlar sonuçta onlar da mağdur. Sürekli bizim fırçamızı yiyorlar. Abla en azından sizin evinizde depo var diyor adamın bir tanesi haklı olaraktan. Çözüm bu değil biz kışında aynı sorunu yaşıyoruz.Kışın suları tazyikli olarak veriyorlar,su boruları patladı diyorlar. Yazın su borularımız yetmiyor tazyik yetmiyor diyorlar. Biz 7/24 burada on iki ay boyunca su sorunu yaşıyoruz. Olmaz,buna çözüm istiyoruz”
BELEDİYE HİZMETLERİNDEN TAM OLARAK YARARLANAMIYORUZ…
Gümbet 65 Evler’de ikamet eden mahalle sakinlerinden Deniz Durdu ve Güliz Ordu adlı vatandaşlar ise belediyenin hizmetlerinden tam olarak faydalanamadıklarını öne sürdü. Yaklaşık bir aydır su sıkıntısı yaşadıklarını belirten Durdu ve Ordu şu ifadeleri kullandılar; “Biz buraya misafir olarak geldik. Bu sitede hep su sıkıntısı yaşanıyor. Suyumuzu saat 08:00’de kesiyorlar ondan sonra susuz kalıyoruz. Yaklaşık bir aydır bu sıkıntıyı yaşıyoruz suyu kullanamayacağımız bir saatte sabah 05:00 de veriyorlar. Rahat rahat duş bile alamıyoruz. Sıkıntı yaşandığına dair herhangi bir haber de verilmiyor. Sorunun neden kaynaklandığını bir türlü anlayamadık. Yetkililerden yardım bekliyoruz. Bodrum televizyonlarda televoleler de gösterildiği gibi bir Bodrum değil” purchasing Plavix online
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.