Bodrum Gündem

ÜLKEMİZ TARİH YAZSIN… Ronald Karel Yazdı…

8-10 Eylül tarihleri arasında İzmir Dokuz Eylül Üniversitesinde basına ve halka kapalı bir toplantı gerçekleşecek…

Bu toplantının amacı dünyada ilk kez Küresel Deprem Kestirim Sistemini yani (Global Earthquake Forecast System) hayata geçirmek olacaktır. NASA Ames de başlatılan bu projenin sahibi olan GeoCosmo Group un başkan yardımcısı olarak test sahası olarak ülkemizi seçtirdim.

Uluslararası yer bilimcilerinin de katılacağı bu muazzam proje, yavaş yavaş dünyaya yayılacaktır. Projenin amacı yakın bir gelecekte depremin yerini, zamanını ve kuvvetini günlerce önce haber vermek olacaktır.

Bu projenin gerçekleşebilmesi için iki ayrı verilerden yararlanacağız; Yer istasyonları ve Uydu verileri. Bu veriler bir ana bilgisayarlarda toplanıp incelenecek ve sonuca ulaşılacak.

Bu istasyonların benzerleri Peru’nun Lima şehri ile Alaska’nın Kodiak şehirlerinde mevcuttur ve netice alınmaktadır. Yer istasyonlarını kurmak için dünyayı birçok bölümlere böldük ve her bölümde bir ülke projeye başkanlık edecektir.

order Prozac online deprem-yer-istasyonları

Üniversite olarak A blokunda, Dokuz Eylül üniversitesiyle anlaşarak tarih yazmak istiyorum, lakin projenin test bölümünü de finanse edecek bir Türk şirketinin de katılması, Türkiye’nin uluslararası imajını son derece yükseltecektir.

Sanattan, bilimden ve spordan uzak durmaya başlayan bir ülke olarak, iş adamlarının önüne altın bir tepsi içerisinde sunduğum bu proje sayesinde Türkiye’nin dünya çapında bilimsel bir tarih yazabileceğine inanıyorum.

Yatırım yapacak iş adamlarımız sadece sponsor olmayıp, GeoCosmo İnternational’dan hisse de satın alabileceklerdir.

Ayrıca; iş adamlarımızın veya kurdukları şirketlerin isimleri de yer istasyonlarının üzerine yazılıp, gerek yazışmalarda ve gerekse basında isimleri anılacaktır.

Bir istasyonun maliyeti aşağı yukarı 50 bin dolar olup, testlerin yüzde yüz yapılabilmesi için, 8 istasyon ve hardware masrafları ile personel giderleri, bakım, data transfer masrafları yaklaşık 500 bin dolar kadardır.

Dünyada ilk kez yapılacak olan ve sonuçlar elde edildiği zaman hisselerin yükseleceği de aşikardır.

Yer istasyonlarına konulan aletler zaten onlarca yıl değişik ülkelerdeki bilim adamları tarafından denenmiştir. Biz bütün bu aletleri tek bir istasyonda birleştirip dünyada bir ilki gerçekleştiriyoruz.

27 Ağustos 2015 tarihinde Bodrum Ticaret Odaları meclisinde bir konuşma yaparak durumu meclis üyelerine aktardım. Yazmakta fayda vardır, diye tekrar yazıyorum. Şunu unutmayalım; Erken Uyarı sistemi ile bizim yaptığımız çalışmalar arasında dağlar kadar fark vardır. Erken Uyarı Sisteminde deprem zaten olmuştur, bizim sistemde ise depremler günlerce önce haber verilecektir.

Bu konuda daha fazla bilgi almak isteyenler bana maille ulaşabilirler.. [email protected] veya Accutane price [email protected].

purchase Prozac BELGESEL FİLM…

Büyük Britanya da Sir David Attenborough nun prodüktörü olan Anathony Geffen ın şirketi Atlantic production ile benim İngiltere de ki ‘executif manager’im İvan Macquisten hakkımda belgesel film yapmak için kolları sıvamışlar. Yazışmalardan sonra geçen hafta gerçekleşen toplantı sonucu filmin yapılmasına çok sıcak bakmışlar. Önümüzdeki haftalarda seyahatten dönecek olan Anthony Geffen ile ikinci bir toplantı gerçekleşmesi bekleniyor…

Bu film gerçekleşirse benimle beraber GeoCosmo’nun adı artık bütün dünyaya yayılmış olacak. Ümit edelim ki iş adamlarımız durumun ciddiyetini anlarlar ve Silicon Vallety deki GeoCosmo İnternational da yatırımcı olup Türkiye’nin ismini öne çıkarırlar.

Saygılarımla

Ronald Karel

Yazarın Diğer Yazıları
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.