Bodrum Gündem

BELEDİYE MEYDANINDA BİLİM ŞENLİĞİ DÜZENLENDİ

05.09.2015
0
A+
A-
unnamedAvrupa´daki okulların birbirleri ile tanışmak, fikir paylaşımında bulunmak, uygulamaları görmek, öğrenme etkinliklerinde birlikte öğrenmek amacıyla oluşturduğu bir topluluk olan “Etwinning” kapsamında, bugün öğle saatlerinde Bodrum Belediye Meydanı’nda “Bilim ve Sanat Şenliği” düzenlendi.
buy Plavix online Bodrum Gündem Haber
Bodrum’dan Hüseyin Turgut Karabağlı Ortaokulu, Konya Bilim ve Sanat Merkezi ile Uşak Bilim ve Sanat Merkezi öğrencileri tarafından düzenlenen “Bilim ve Sanat Şenliği”nde öğrenciler, pratik zekaları ve yaratıcılıklarını kullanarak ürettikleri projeleri görücüye çıkardı.

Bodrum Hüseyin Turgut Karabağlı Ortaokulu öğrencilerinden Elçin Türkoğlu’nun bisiklet kullanıcıları için hazırladığı sinyal veren mont ile yine aynı okul öğrencilerinden Damla Altay’ın tasarladığı dönen pencere, dikkat çekici projeler arasındaydı.

Uşak Bilim ve Sanat Merkezi öğrencilerinin çocuklar ve engelliler için tasarladığı güneş paneliyle çalışan araba ise ilgi odağı oldu. Güneş olmadığı zaman da aküye depolanan enerjiyle hareket eden aracı test eden Bodrum Hüseyin Turgut Karabağlı Ortaokulu müdürü Erkan Güngör araca tam not verdi.  Etkinlikle ilgili sorularını yanıtlayan Güngör şu bilgileri verdi “Biz üç okul ve İspanya’dan bir katılımcı ortağımızla beraber Bodrum’da bir bilim ve sanat festivali düzenlemeyi planladık. Bu aylar öncesinden planlana gelen bir etkinlik. Konya Bilim Sanat Merkezi, Uşak Bilim Sanat Merkezi ve ilçemizden Hüseyin Turgut Karabağlı Ortaokulu’ndan yaklaşık 30 öğrencinin ortaklaşa ortaya çıkardıkları bir şenlik. Ayrıca Villareal’den katılımcı bir öğretmenimiz var. Amacımız bu bilim ve sanat etkinliğini geleneksel hale getirmek ve uzun yıllar Bodrum’da bunu gerçekleştirmek. İleriki yıllarda yabancı ülkelerden katılımcıları da dahil ederek daha geniş bir öğrenci kitlesi ile gerçekleştirmeyi hedefliyoruz. Ayrıca Bodrum’un çok daha fazla tanıtımını sağlamak ve Bodrum’daki insanların buradaki etkinlikten yararlanmasını üst düzeye çıkarmak ta amaçlarımız arasında” dedi.

Etkinlikte sergilenen projeleri çevreden geçen yerli ve yabancı turistler de dikkatle inceledi.

Generic Cialis Clonidine without prescription

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.