Bodrum Gündem

AVUKAT ONUR KARAŞİN SONSUZA UĞURLANDI…

15.09.2015
0
A+
A-

AVUKAT ONUR KARAŞİN ADLİYE CAMİİNDE DÜZENLENEN CENAZE TÖRENİN ARDINDAN KARABURGAZ MEZARLIĞINDA TOPRAĞA VERİLDİ…

onur-karaşin-toprağa-verildi-(12)Fatih Bozoğlu/Bodrum Gündem

Avukat Onur Karaşin 14 Eylül Pazartesi günü Adliyedeki duruşmalarını ve işlerini tamamladıktan sonra Bodrum merkezde bulunan purchase Indocin avukatlık bürosunda geçirdiği beyin kanaması sonucu, Özel Bodrum Hastanesinde yaşamını kaybetti. Bodrum’un tanınmış ve sevilen isimlerinden Karaşin Bodrum Adliye Camiinde düzenlenen cenaze törenin ardından Karaburgaz mezarlığında toprağa verildi.

1948 yılında Çivril’de doğan Avukat Onur Karaşin, İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesinden 1978 yılında mezun olduktan sonra, İstanbul Barosu bünyesinde Avukatlık stajını tamamlamış ve 30 Ocak 1980 tarihinden bu yana Muğla barosuna bağlı serbest avukatlık yapmaktaydı. Karaşin 1974 Kıbrıs Barış Harekatında Deniz Sağlıkçı Astsubay olarak görev yaptı ve Gazi ünvanını aldı.

Ailesi tarafından sade bir cenaze töreni istendiği için adliyede yapılması beklenen ve gazilere yapılan askeri tören yapılmadı. Cenaze törenine CHP Bodrum ilçe Başkanı Recai Seymen ve AK Parti İlçe Başkanı Çiğdem Demiralp, geçmiş dönem belediye başkanları Cevat Bilgiç ve Tuğrul Acar, Bodrum belediyesi Meclis üyeleri ile birlikte Çarşamba order methotrexate online Kahvaltı Grubu, Salı Kahvaltı Grubu, Muğla Barosu Başkanı Av. Cumhur Uzun, Bodrum Baro Temsilcisi Av.Cavidan Karaöz Özyiğit, birçok STK temsilcisi, oldukça kalabalık bir katılım oldu.

Eşi Mürüvet Karaşin ve evladı Cengizhan Karaşin Aciclovir creme cenazeye katılanların taziyelerini kabul etti. Öğle namazından sonra Avukat Onur Karaşin için cenaze namazı kılındı ve helallik istendi. Karaşin cenaze namazının ardından da Karaburgaz mezarlığında toprağa verildi.

Karaşin’e Allah’tan Rahmet, kederli ailesine ve meslek camiasına başsağlığı dileyen Muğla Barosu Başkanı Cumhur Uzun duygularını şöyle ifade etti; “Bu gün çok değerli bir meslektaşımızı, meslek büyüğümüzü kaybettik. Bunun derin acısı içindeyiz. Kendisi bu meslekte, mesleki duruşu ile bütün meslektaşlarımızın sevgi ve saygısını kazanmış bir dostumuzdu.”

Geçmiş dönem belediye başkanlarından Cevat Bilgiç ise Onur Karaşin ile 5 yıllık başkanlık döneminde birlikte çalıştıklarını ifade ederek şöyle konuştu; “80 askeri döneminde Onur Bey belediyenin avukatlığını yapıyordu. Biz göreve geldik. Tabi belediyenin avukatı Onur beydi. Biz yine Onur bey ile çalışmaya devam ettik. Şöyle bir hatırasıda vardır. ‘Yav iktidar değişti, ben askeri dönemdeki başkanı destekledim. Sen benim işime son verirsin diye düşünüyordum. Ama benimle çalışmaya devam ettiğin için çok teşekkür ederim’ demişti. Beş yıllık dönemde meclis üyelerimiz Hasip Konday, Emin Altay hep beraber çok güzel çalıştık. Bizim hukuki danışmanımızdı. Bodrum imar planlarındaki ve diğer konuları beş sene boyunca ağabey, kardeş ve memleket sevdalısı olarak değerlendirdik.”

Geçmiş dönem meclis üyesi Hasip Konday 35 yıllık samimi bir arkadaşı olduğunu ifade ederken, Altan Emek’de ilk mesleğe atıldığı yıllarda kiracısı, sonraları ise yakın arkadaşı olduğunu söyleyerek Karaşin’in ölümünden duyduğu üzüntüsünü dile getirdi.

Onur Karaşin 23 yıldan bu yana aralıksız olarak devam eden Çarşamba Kahvaltılarının da müdavimiydi. Çarşamba kahvaltısı müdavimleri de Karaşin’in cenazesinde adeta tam kadro yer alarak son görevlerini yerine getirdiler. Oldukça üzüntülü olan Çarşamba müdavimi Fikret Karataş Çarşamba kahvaltısının bir kişi eksildiğini, ancak yerine iki kişinin geleceğini ifade ederek duygularını şöyle dile getirdi; “Eksilmedi içimizde duruyor. Onur benim ender sevdiğim arkadaşlarımdan biriydi. Dürüst, lafının arkasında duran, bir başka önemli özelliği daha var; değme Sosyalistler onun eline su dökemez. O bakımdan da çok taktir ederdim. Reklamsız, sade bir halk çocuğuydu.”

Çarşamba müdavimlerinden ve aynı zamanda meslektaşı olan Av.Ahmet Şadan Karasu ise Her zaman hatırlayacağız ve özleyeceklerini ifade ederek şöyle konuştu; “İstediğim şey şu; Allah onun kadar sevilmek nasip etsin. Sevgiyi anlatacak söz bulmak mümkün değil. Onun için söylenecekleri bu gün bir araya toparlamakta mümkün değil. Ama özleyeceğiz. Allah gani gani, Rahmet eylesin.”

Onur Karaşin’in Çarşamba Kahvaltısı müdavimi ve yakın aile dostu olan Dr.Kerim Cangır oldukça üzüntülü olduğunu belirterek şöyle konuştu; “Hepimizin başı sağolsun. Onur ağabey 30 yıl önce Bodrum’a ilk geldiğimde ilk tanıdığım ağabeylerimden birisiydi. Ben bir ağabeyimi kaybettim. 30 yıl boyunca Bodrum’un sosyal ekonomik konularındaki çalışmalarda beraber yer aldık. Son yıllarda da Çarşamba Grubumuzda da birlikteydik. Son söyleyeceğim o iyi bir insandı. Bodrum iyi bir değerini kaybetti. İyi bir solcuydu, iyi bir devrimciydi, rahat uyusun.”

Onur Karaşin’in olağanüstü toplumsal çalışmalarının olduğunu kaydeden Avukat Atilla Çelik ise duygularını şöyle dile getirdi; “Topluma verdiği inanılmaz hizmetleri vardı. Hem sporda, hemde kamuya ilişkin. Bodrum’un menfeatine, yararına olan her konuda çok öndeydi. Çok mücadelesini gördük. Bu nedenle kendisini çok özleyeceğiz. Allah Rahmet eylesin.”

Çarşamba müdavimlerinden Nasfet Iristay “Çok idealist bir arkadaşımızı kaybettik” diyerek konuşmakta zorlanırken, yine Çarşamba müdavimi Ahmet Bakar’da “Çok kıymetli bir arkadaşımızı, Çarşamba grubu olarak kaybettik. Çok üzüntülüyüz. Ama çok seveni varmış, Allah herkese bu kadar seven nasip etsin.” dedi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.