Bodrum Gündem

‘FELAKETLERDEN MEDET UMARAK SİYASET YAPAN ZAVALLI ZİHNİYETLER’

‘FELAKETLERDEN MEDET UMARAK SİYASET YAPAN ZAVALLI ZİHNİYETLER’
28.09.2015
0
A+
A-
osman-gürün-Bazı-olaylara-mevzuat-nedeni-ile-müdahale-edilemediBodrum’da geçtiğimiz çarşamba günü yaşanan sel felaketinin ardından ilçede temizlik ve çevre düzenleme çalışmaları hala devam ediyor. Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr.Osman Gürün ve Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon’a göre yaşanan sel felaketinin nedeni altyapı eksikliği değil.
Strattera Buy Bodrum Gündem Haber
Geçtiğimiz hafta yaşanan sel felaketi ile birlikte ilçede mağdur olan vatandaşlar ile zarar gören bazı cadde ve mahallelerdeki çalışmalar sürüyor. Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr.Osman Gürün, Bodrum’da yaptığı açıklamada, yağış anlamında Eylül ayı ortalamasının 2.7 kg, o gün ise yağan yağmurun ortalamasının 271.6 kg olduğuna işaret etti.
Yaşanan olayın altyapı eksikliğinden kaynaklanmadığını iddia ederek, bunun bir doğa olayı olduğunu ifade eden Gürün, “Bunun karşısında yapılabilecek birşey yok. Kocadon ile birlikte bayram sonrasında gerekli olan bilimsel çalışmayı yapacağız. DSİ genel müdürüyle de görüştüm, kendisine bir ekip göndermesini, bizim ekiplerimizle birlikte Bodrum’da bilimsel olarak çalışma yapılaması gerektiğini talep ettim” dedi.
bodrum sel (22)BAZI OLAYLARA MEVZUAT NEDENİ İLE MÜDEHALE EDİLEMEDİ…
Vatandaşların mağduriyetinin giderilmesi için gece saatlerinden itibaren çalışmalara başladıklarını anlatan Başkan Dr.Gürün, tüm ekiplerin ellerinden gelen çalışmayı yaptığına işaret ederek, şunları kaydetti: buy Tadalafil “Bazı olaylara hemen müdahale edilememesinin sebebi bir takım prosedürler ve teknik olaylar. Araçların sokaklarda alınamamasının nedeni kasko ve diğer konularla ilgili bir tespitin yapılması gerekliliği. Biz emniyet müdürüyle ve Muğla Valisiyle konuşarak bunun yapılmasını ve bizim önümüzün açılmasını istedik. Onlardan yapılır yapılmaz araçlar da kaldırıldı.”
Gürün, Muğla Büyükşehir Belediyesi ekipleri ile Afad’ın yaptığı tespitler neticesinde, 195 işyeri, 84 konut, 77 araç, 8 motosikletin selden zarar gördüğünü kaydetti.
mehmet-kocadon-Felaketlerden-medet-umarak-siyaset-yapan-zavallı-zihniyetler12 AYDA YAĞACAK YAĞMUR 12 SAATTE YAĞDI…
Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon’da, Bodrum’da bayramı ve misafirleri beklerken, bir yılın tamamında yağacak yağmurun 12 saatte geldiğini söyledi. İlçede bir afet yaşandığını anlatan Kocadon, “Hızlı bir müdahaleyle bayramın birinci gününde Bodrum’un bütün ana caddelerini hayatı tekrar normale döndürecek seviyeye getirdik. Can kaybının olmaması da bizim için en büyük sevinçtir” dedi.
Selden mağdur olan vatandaşları evlerinde ziyaret ettiklerini ifade eden Kocadon, şöyle konuştu: “Vatandaşlar, şikayetlerini ve güzel temennilerini ifade ediyorlar. Biz bunları hoşgörüyle karşılıyoruz. İnsanlar şikayetlerini kendine en yakın olduğu kişilere yani bizlere söyleyecekler. Bunlar gayet normal bir şey. Bizlerde onların acılarına merhem oluyoruz. Bugün Konacık’ta bir çok evi iş merkezlerini ziyaret ettim. Ev sahipleriyle de görüştüm. Herkese geçmiş olsun temennisinde bulundum.”
Kocadon, vatandaşların zarara uğramalarına rağmen çok hoşgörülü olduklarının altını çizerek, “Onların sadece omuzlarına bile dokunmak yetiyor. Bodrum halkının özellikle bu afetten sonra bu hoşgörüsünü bir kez daha taktir etmek lazım” diye konuştu.
bodrum sel (14) purchase Lithium SANAL DÜNYADA SADECE KENDİNİ TATMİN EDERSİN

Başkan Mehmet Kocadon, bu tür olayların yine yaşanabileceğinin altını çizerek, doğanın vereceği zararları minimum seviyede tutmak için tüm çalışmaları yapacaklarını vurguladı. Başkan Kocadon, açıklamasının sonunda bu tür olumsuz durumların ardından sosyal medya üzerinden yapılan bazı açıklamaları da çok sert bir şekilde eleştirdi. Özellikle kendilerine yakın siyasi görüşte olan bazı kişileri isim vermeden ‘Felaketlerden medet umarak siyaset yapan zavallı zihniyetler’ olarak niteleyen Kocadon şunları söyledi: “Bunların bize çok yakın insanlar olması da bizi çok üzüyor. Bize yakın insanlar bunlara daha hoşgörüyle yaklaşması gerekirken sanki bir cevher bulmuş gibi, bir maden bulmuş gibi gökyüzünden yağan yağmurla bizi karalamaya çalışıyor, bu içimizdeki insanlar. Seçim atmosferine giderken böyle şeyler hiç hoş değil. Mehmet Kocadon’u sevmeyebilirsin, hırsın da olabilir. 3 yıl sonra karşısına çıkarsın, medeni cesaretin varsa aday olursun. Yoksa sanal dünyada sadece kendini tatmin edersin” 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.