Bodrum Gündem

KRİZ MASASINDAN AÇIKLAMA…

KRİZ MASASINDAN AÇIKLAMA…
28.09.2015
0
A+
A-
Lasix no prescription bodrumda-sel-kriz-masası-1Kurban Bayramında çok sayıda turisti ağırlayan Bodrum yaşanan sel felaketleri ile adeta şok yaşadı.
Borum Gündem Haber
Geçtiğimiz hafta sabah saatlerinde başlayan ve akşam saatlerinde şiddetini arttıran kuvvetli sağanak yağmur nedeni ile Bodrum Merkezi başta olmak üzere Gümbet, Konacık, Bitez, Ortakent-Yaşhi ve Turgutreis Mahallelerindeki dere yatakları taşarak sel oluştu.
Kaymakamlıkta oluşturulan kriz masasına başkanlık eden Muğla Valisi Amir Çiçek yapılan çalışmalar hakkında gazetecilere bilgiler verdi. Kriz masasının başında bulunan Muğla Valisi Amir Çiçek’e Bodrum Kaymakamı Dr. Mehmet Gödekmerdan, Muğla Büyükşeir Belediye Başkanı Osman Gürün, Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon, il ve ilçedeki daire amirleri ile Bodrum’daki oda başkanları eşlik etti.
VALİ ÇİÇEK’TEN 200 EV 33 ARAÇ ZARAR GÖRDÜ AÇIKLAMASI…
200 ev ve işyerinin birinci katlarının sular altında kaldığını, 33 aracında sulara kapılarak zarar gördüğünü belirten Vali Çiçek yaptığı basın açıklamasında şunları söyledi: “Elektrik, Su, Kanalizasyon ve Arıtma tesisleri, yollar zarar gördü. DSİ, belediye ve diğer ekiplerimiz çalışmalarını sürdürüyor, biz başındayız, takip de ediyoruz. 200’e yakın binadan bahsedildi, zemin katlarında ve bodrumlarında su toplanması oldu, onların boşaltılması şuanda yapılıyor. Kriz merkezine telefon eden vatandaş bildirdiği an hatta bildirmese bile biz kendiliğimizden ekiplerimiz gezerek orada tespit edip gerekeni yapıyorlar. Yine araç hasarları var, tabi tespitler yapıldıkça sayı artıyor. Şuana kadar 33 tane aracımızın ön tespiti yapıldı. Bu sayı artabilir ama bundan daha fazla sayıda yoktur. Biz burada kriz merkezi olarak işte arkadaşlarımız buradalar. Hepimiz, araçlarımızı gereçlerimizi, insan kaynağımızı ve teknik personelimizi ve Bodrum’un alt yapısıyla birlikte bu durumu en kısa zamanda, bakın saat demiyorum, dakika demiyorum, en kısa düzeltmek için çalışacağız. Yarın bayram, bayrama yetiştirecek şekilde, işletmelerimizin ve vatandaşlarımızın güzel bir bayram geçirmesi için çalışacağız. Yaşanan bütün arızaların giderilmesi için ilgili birimlerdeki ekiplerimiz çalımalarını sürdürüyor. Ana yollarımız açık ama öncelikle kesilen elektrik arızası nedeniyle arıtma tesislerimiz devre dışı. Öncelikle oralara elektirk verilmesini sağlayacağız.” purchase Paxil
treat adenoma of prostate bodrumda-sel-kriz-masası-2ALT YAPI ve ÜST YAPININ YENİLENMESİ GEREKİR…
Ani yağışa bağlı olarak yaşanan bu su taşkınlarını tekrar yaşanmaması için Bodrum’un altyapı ve üst yapısının belediye ve vatandaşlarla birlikte yenilenmesi gerektiğini ifade eden Vali Amir Çiçek, bütün Bodrum’a geçmiş olsun dedi. Öte yandan Meteoroloji yetkililerinden edinilen bilgilere göre, Bodrum’da metrekareye 230 kg. yağış düştüğü öğrenildi.
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.