Bodrum Gündem

5.BODRUM TÜRK FİLMLERİ HAFTASI “EMEK ÖDÜL” TÖRENİYLE SONA ERDİ…

04.10.2015
0
A+
A-

emek odulleri (8)5.Bodrum Türk Filmleri Haftası Şerif Sezer, Oya Aydoğan ve İzzet Günay ile birlikte destek verenlere verilen, Emek Ödüllerinin verilmesi ile sona erdi.

Bodrum Gündem Haber

Cinemarine Sinemaları öncülüğünde, Bodrum Sinema ve Kültür Deneği, Magazin Gazetecileri Derneği, Sinema Salonu Yatırımcıları Derneği (SİSAY) ile birlikte, Kültür ve Turizm Bakanlığı Sinema Genel Müdürlüğü’nün katkıları, Bodrum Belediyesi ve Bodrum Ticaret Odası’nın destekleriyle gerçekleştirilen hafta, Trafo restoranda düzenlenen “Emek Ödül” töreniyle sona erdi.

Oldukça yoğun bir katılımın olduğu törene, yönetmen Murat Şeker ile İzzet Günay, Oya Aydoğan ve Şerif Sezer gibi ünlü isimlerin de bulunduğu çok sayıda sinema oyuncusu katıldı. Büyük bir pastanın kesildiği geceye katılan yönetmen ve oyunculara teşekkür plaketi ile yaşamının büyük bir bölümünü sinemaya adayan emektar sanatçılara da emek ödülleri verildi.
Bodrum Sinema ve Kültür Derneği Başkanı Cenk Sezgin, gazetecilere yaptığı açıklamada, her yıl ilginin giderek arttığı bir etkinliğe imza atmaktan dolayı oldukça mutlu olduklarını söyledi.
emek odulleri (1)Bu tür etkinliklerin Bodrum adına önemine vurgu yapan Sezgin, order Vermox online “Bu çerçevede belediye başta olmak üzere diğer kurumlarımıza da teşekkür ediyorum. Türk sinemasına emek vermiş ve sinemanın çok önemli projelerine imza atan büyüklerimizi Bodrum’da çok şık şekilde ağırlayabiliyoruz” dedi.
Türk sinemasına büyük önem vermiş konukları da ağırladıklarına vurgu yapan Sezgin, şöyle konuştu: “Hafta boyunca filmlerini sergilediğimiz konuklarımızın yanında bugün Türk sinemasının duayenlerini İzzet Günay başta olmak üzere, Oya Aydoğan, Şerif Sezer ve Şükrü Avşar’ı bugün burada ağırladık. Kendilerine Türk sinemasından katkılarından dolayı onur ve şeref ödüllerini verdik.”
Türk sinemasının değerli kişilerini ağırlamaktan dolayı çok mutlu olduklarını anlatan Sezgin, Bodrum adına çok mutluluk duyduğunu dile getirdi. Festival süresince 12 filmin gösteriminin yapıldığını belirten Sezgin, şunları söyledi:
buy Cialis “Bu filmlerden 3’ü Türkiye galasıydı, bir tanesi Türkiye’de daha önce hiç gösterime çıkmamış filmdi. Bu filmlere dair halkımızın görüşleri çok güzel oldu. Beğeniyle seyredildi. Filmlerin tanıtımına yönelik basın toplantıları yapıldı. Dolu dolu canlı bir etkinliğe imza attık.”
Sezgin, önümüzdeki yıl etkinliğin hem Türkiye, hemde Yunanistan ayağının olacağını da ifade ederek, “Kos Belediye Başkanı ile görüştük. Festivali aynı anda iki ülkede gerçekleştirmeyi planladık. Ekipler buradan Yunanistan’a gidecekler ve orada seyirciyle buluşacaklar. Filmlerimiz uluslararası anlamda da tanıtacaklar” diye konuştu.
Geceye katılan ünlü oyuncu Şerif Sezer de, Bodrum’un bir festivalinin olmasının güzel bir şey olduğuna işaret ederek, “Bunu yaşatmak ve ileriyle götürmek lazım. Daha da geliştirmek gerekiyor. Daha da iyi olacak” ifadesini kullandı.
emek odulleri (6)Sezer, gazetecilerin Türkiye’deki dizi ve film sektörüyle ilgili sorduğu bir soruya ise şu yanıtı verdi: “Türkiye’de sinema çok iyi bir yerde. Çok iyi gençler var yönetmenler var. Türk sineması gayet güzel yerlere gidiyor. Eminin bundan sonra çok iyi olacak. Türkiye’de oyuncular süper. Gerçekten güzel oyuncular var. Oyunculuk konusunda Avrupa ve dünyayla yarışabiliriz. Ben buna çok eminim.”
emek odulleri (7)Sinema sanatçısı İzzet Günay da, Türkiye’de nerede sinema etkinliği varsa katılmaya çalıştığını vurguladı. Günay, bu tür etkinliklerin sinemayı gündemde tutması anlamında güzel şeyler olduğunu belirterek; “Bugünlerde Türkiye’nin tatsız tuzsuz dönemlerinde bu etkinliklerin olması çok güzel. Aldığımız ödüller bile çok keyif vermiyor, Türkiye’nin keyifli olması lazım. Bu işe gönül verenleri kutluyorum. Türkiye’de filmcilik anlamında çok güzel şeyler yapılıyor. Onları keyifle izliyorum. Türkiye’de tiyatro kökenli çok güzel oyuncular var. Umutlarımı kaybetmedim.” dedi.
emek odulleri (5) buy Aciclovir Sinema sanatçısı Oya Aydoğan ise filmlerde barış mesajı verilmesi gerektiğine işaret ederek; “Türkiye’nin bu durumu nedeniyle barış mesajı veren filmlere çok ihtiyacımız var. Ayrıştıran değil de, birleştiren filmlere çok ihtiyacımız var. Bodrum’daki bu etkinliğin daha çok büyümesini istiyorum. Bunu bir kişi kendi gayretiyle yapıyor, inşallah daha çok sponsor bulunur ve daha çok sanatçının geldiği Bodrum’da Türk Filmleri Haftası olur.” dedi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.